3 / 11

Dan Popovici Software Engineer Manager la Google, CA CEO la Self Sufficient Life, Palo Alto

“Aici in Palo Alto, la Self Sufficient Life, noi am creat sisteme de productie de hrana pe baza carora familiile din comunitatile ReGen Villages pot trai independent 100% de surse externe (ex. supermarket). Ceea ce vezi aici in gradina noastra sunt doua sisteme operationale in functiune, un sistem aquaponic si unul de permacultura. Ambele produc mai multe soiuri de legume si fructe si in acelasi timp hranesc pesti si gaini, toate reprezentand astfel o hrana de tip 100% organica.


In cadrul acestor sisteme folosim deseuri selectate de la cele peste 30 de cafenele-restaurant ale Google din Silicon Valley pentru a crea pamantul de tip compost. Odata ce producem intern propriile noastre deseuri, totul devine parte dintr-un circuit inchis.


Vom folosi acest modul auto-sustenabil de productie de hrana si pentru primele 10 case pe care le vom construi in Hawaii, pe o bucata de pamant pe care o detinem, incepand cu luna viitoare. Vrem sa adaugam si un modul de productie de energie si unul de management al apei si reziduurilor sale. Inca cativa senzori la locul potrivit si putem avea primele case inteligente dintr-un posibil viitor oras intelligent!”


Dan este din Arad, lucreaza la Google din 2007 si a fondat Self Sufficient Life, organizatie de tip NGO.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri