1 / 7

InBev ofera 46,3 miliarde de dolari pentru Anheuser-Busch

Pe 11 iunie, producatorul de bere belgiano-brazilian, InBev NV, a facut o oferta de cumparare in valoare de 46,3 miliarde de dolari celui mai mare producator de bere american, Anheuser-Busch. Prin aceasta oferta, inBev oferea 65 de dolari/ actiune, ceea ce inseamna un nivel cu 18% mai mare fata de cotatie record inregistrata in octombrie 2002.

Americanii au refuzat insa aceasta prima oferta, declarand in acelasi timp ca asteapta o oferta mai mare.

Totodata, Anheuser-Busch a pus bazele unui plan de reducere a costurilor cu un miliard de dolari de de imbunatatire a castigurilor, in efortul acestora de a convinge investitorii ca oferta InBev a fost prea mica.

InBev s-a aratat dispusa sa faca o noua oferta, insa a inaintat o actiune in justitie impotriva Auheuser pentru a stabili daca actionarii Auheuser pot schimba intregul consiliu director al companiei.

InBev este prezenta si in Romania, fiind al treilea jucator din industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul lui 2007. InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck,s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa Leffe si Hoegaaarden.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri