1 / 6

InBev ofera 46,3 miliarde de dolari pentru Anheuser-Busch

Pe 11 iunie, producatorul de bere belgiano-brazilian, InBev NV, a facut o oferta de cumparare in valoare de 46,3 miliarde de dolari celui mai mare producator de bere american, Anheuser-Busch. Prin aceasta oferta, inBev oferea 65 de dolari/ actiune, ceea ce inseamna un nivel cu 18% mai mare fata de cotatie record inregistrata in octombrie 2002.

Americanii au refuzat insa aceasta prima oferta, declarand in acelasi timp ca asteapta o oferta mai mare.

Totodata, Anheuser-Busch a pus bazele unui plan de reducere a costurilor cu un miliard de dolari de de imbunatatire a castigurilor, in efortul acestora de a convinge investitorii ca oferta InBev a fost prea mica.

InBev s-a aratat dispusa sa faca o noua oferta, insa a inaintat o actiune in justitie impotriva Auheuser pentru a stabili daca actionarii Auheuser pot schimba intregul consiliu director al companiei.

InBev este prezenta si in Romania, fiind al treilea jucator din industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul lui 2007. InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck,s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa Leffe si Hoegaaarden.

Cele mai mari tranzactii din SUA in T2Articole recomandate


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.