2 / 7

Novartis cumpara Alcon

Grupul elvetian de farmaceutice Novartis AG a decis sa cumpere participatia de 77% detinuta de Nestle AG in cadrul companiei specializata pe tratamente oculare, Alcon, in schimbul sumei de 39 de miliarde de dolari.
Compania elvetiana a achiztionat deja un prim pachet de 25% din Alcon pe care a platit 11 miliarde de dolari si are posibiliatatea de a cumpara restul de 59% din pachetul detinut de Nestle la un pret fix de 28 de miliarde de dolari, in perioada ianuarie 2010-iulie 2011.

Nestle a anuntat ca tranzactia ar putea avea un efect benefic asupra castigurilor pe actiune din 2008 si ca veniturile din vanzare vor fi utilizate pentru a reduce datoriile.
Novartis va plati un prest cu 22% peste nivelul de inchidere al actiunilor Alcon, in cazul in care va cumpara si restul de actiuni detinute de Nestle.

Pentru primul trimestru din 2008, Novartis a rapoarta majorarea cu 10% a profitului, ajungand la 2,31 miliarde de dolari, in timp ce vanzarile au uracat cu 9%, cifrandu-se la valoarea de 9,91 miliarde de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri