1 / 4

Guvernul olandez sare in ajutorul ING

[Update]: “Aceasta tranzactie este comerciala si are ca scop atragerea de capital de pe piata. Nu a fost determinata de rezultatele financiare sau de pierderile estimate pentru Q3 2008. In ultimele 2 saptamani, ING a analizat optiunile pe care le are la dispozitie privind o injectie de capital iar facilitatea oferita de guvernul olandez a fost cea mai avantajoasa – in termeni pe pret dar si datorita faptului ca tranzactia nu dilueaza drepturile actionarilor si nu ofera drept de vot. Din suma totala de 10 miliarde EUR, 5 milarde vor fi alocate bancii pentru a-si creste rata capitalului propriu (Tier 1) la 8%”, a declarat Misu Negritoiu, Director General al ING Bank Romania.

Grupul financiar va vinde guvernului actiuni preferentiale si va plati o dobanda anuala de 8,5%, conform unui anunt facut ieri seara de ministrul olandez al Finantelor, Wouter Bos, de catre directorul executiv al ING, Michel Tilmant si de catre presedintele bancii centrale a Olandei, Nout Wellink (foto: de la stanga la dreapta).

Tot in cursul zilei de ieri, Sunday Times anunta in premiera ca grupul financiar ING negociaza cu guvernul olandez acordarea unui ajutor de stat estimat la circa 9 miliarde euro.

Televiziunea publica olandeza NOS a informat, de asemenea, ca ING lucreaza la un plan de consolidarea a capitalului sau, proiect despre care in curand s-ar putea afla mai multe informatii.

ING Groep NV este prezent si pe piata din Romania, pe segmentele de asigurari, fonduri de pensii si bancar.

ING Bank Romania, a zecea banca din banking-ul romanesc, are statut de sucursala a ING Group, fiind astfel supervizata direct de banca centrala a Olandei.

Criza financiara a obligat mai multe Guverne din Europa sa sara in ajutorul unor banci puternice, cele mai recente cazuri fiind resuscitarea financiara a unor grei precum Royal Bank of Scotland, a doua mare banca din Marea Britanie, si UBS, cea mai mare banca din Elvetia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri