1 / 7

Problema banilor lichizi

Cea mai importanta zona de interes se refera la banii lichizi, 49% din respondenti mentionand ca lichiditatile si gestionarea numerarului au de castigat de pe urma unui proces mai riguros de evaluare a riscurilor.

A doua zona priveste eficienta operationala (48%), rearanjarea resurselor companiei in sprijinul prioritatilor (48%) si protejarea marcii si reputatiei (48%). Este surprinzator ca a fost nevoie de situatia economica actuala ca unele companii sa inteleaga importanta alinierii evaluarii riscurilor cu principalii factori de performanta.

Acelasi studiu a relevat ca, din cauza crizei actuale, 53% din respondenti au introdus deja o planificare pe baza de scenarii pentru a stabili riscurile cu impact ridicat, dar probabilitate scazuta. Ingrijorator este ca aproape o treime (31%) nu a pus in aplicare o astfel de initiativa. Din experienta noastra, dupa ce o organizatie a intreprins o planificare bazata pe scenarii (de ex. optimist, pesimist, extrem de pesimist), principalele riscuri, decizii si masuri pe termen scurt si mediu devin clare.

Acest tip de actiune manageriala ajuta conducerea superioara a companiei sa se axeze pe activele cele mai importante ce trebuie protejate in functie de factorii de performanta din cadrul acelei afaceri.

Este nevoie de o schimbare a naturii si frecventei evaluarilor riscului, precum si a gestionarii corespunzatoare a riscurilor identificate. Este vital ca membrii din conducerea superioara sa aiba acces la actualizari periodice legate de riscurile afacerii respective, la probabilitatea si impactul acestora asupra activelor financiare si non-financiare care aduc valoare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri