Locul 11 - RTPR Allen & Overy: 3 tranzactii, N/A

Locul 11 - RTPR Allen & Overy: 3 tranzactii, N/ALocul 11 in clasamentul intocmit de catre DealWatch este ocupat de casa de avocatura RTPR Allen & Overy, care a asistat in primele sapte luni din 2012 trei tranzactii.

Avocatii RTPR Allen & Overy au asistat juridic A&D Pharma in preluarea lantului de farmacii City Pharma, grupul austriac Kapsch in achizitia Squario IT Solutions si a Focus Net Consulting si Integra in tranzactia cu HKD Global Industry.

Locul 10 - bpv Grigorescu Stefanica: 3 tranzactii, 0,52 mil. euro

Locul 10 - bpv Grigorescu Stefanica: 3 tranzactii, 0,52 mil. eurobpv Grigorescu Stefanica ocupa locul 10 in clasament cu trei tranzactii asistate. Una din tranzactiile la care au lucrat avocatii bpv Grigorescu Stefanica este preluarea a 51% din actiunile Pella Events de catre Spar Group USA. Vanzatorul a fost antreprenorul Eugen Saulea.

O alta tranzactie la care au lucrat avocatii bpv Grigorescu Stefanica este ZETA Petroleum- Regal Petroleum (evaluata la 0,65 mil. euro).

Locul 9 - Kinstellar: 3 tranzactii, 6,02 mil. euro

Locul 9 - Kinstellar: 3 tranzactii, 6,02 mil. euroCu cele trei tranzactii asistate juridic anul acesta, avocatii de la Kinstellar ocupa locul 9 in topul de fata.

Locul 8 - Schoenherr: 3 tranzactii, 27,2 mil. euro

Locul 8 - Schoenherr: 3 tranzactii, 27,2 mil. euroCasa de avocatura austriaca Schoenherr a asistat juridic trei tranzactii in valoare totala de 27, 24 milioane de euro.

Una dintre tranzactii este preluarea firmei Petrom LPG de la grupul OMV Petrom de distribuitorul de gaz petrolier lichefiat Crimbo Gas. De asemenea, Schoenherr a lucrat in cadrul tranzactiei Litexco Stirbey Center-Lisaos Ventures Limited.

Locul 7: Salans - 4 tranzactii, N/A

Locul 7: Salans - 4 tranzactii, N/AUna din cele patru tranzactii care ii pozitioneaza pe avocatii de la Salans pe locul 7 este preluarea proiectului Crucea Nord din judetul Constanta de catre Steag.

Locul 6 - Biris Goran: 4 tranzactii, 12,25 mil. euro

Locul 6 - Biris Goran: 4 tranzactii, 12,25 mil. euroCu cele patru tranzactii, in valoare totala de 12,25 mil. euro, Biris Goran ocupa locul 6 in clasamentul celor mai active case de avocatura pe zona de M&A.

Una dintre tranzactiile la care avocatii Biris Goran au lucrat este cea prin care Menzies Aviation, compania de servicii de handling in domeniul transportului aerian, a cumparat firma Kamino Cargo.

Locul 5 - Reff & Asociatii: 4 tranzactii, 19,8 mil. euro

Locul 5 - Reff & Asociatii: 4 tranzactii, 19,8 mil. euroCu patru tranzactii in valoare de 19,8 milioane de euro (majoritatea in imobiliare pentru clientul NEPI in deal-urile City Business Centre Timisoara; Mobexpert Brasov, Vulcan Value Retail Center), casa de avocatura Reff & Asociatii ocupa locul 5 in topul DealWatch.

Locul 4 - NNDKP: 4 tranzactii, 44,4 mil. euro

Locul 4 - NNDKP: 4 tranzactii, 44,4 mil. euroCasa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) ocupa locul 4 in clasament, cu patru tranzactii in valoare de 44,4 mil. euro.

NNDKP a fost consultantul Ringier la achizitia pachetului majoritar de actiuni al Ejobs Group, companie care opereaza eJobs.ro. De asemenea, avocatii de la NNDKP au asistat din punct de vedere legal tranzactiile NEPI-City Business Centre Timisoara, Romaltyn Exploration - Polyus Gold-SAT Company si Nokia-Delonghi.


Locul 3 - Popovici Nitu & Asociatii: 4 tranzactii, 67,4 mil. euro

Locul 3 - Popovici Nitu & Asociatii: 4 tranzactii, 67,4 mil. euroPopovici Nitu & Asociatii (PN&A) prinde un loc pe podiumul celor mai active case de avocatura in M&A cu patru tranzactii in valoare totala de 67,4 mil. euro.

Avocatii casei de avocatura PN&A au fost implicati, printre altele, in oferta Ameropa pentru Azomures din mai-iunie si in tranzactia Linde Gaz-Oxigen Plus.

Locul 2 - Tuca Zbarcea & Asociatii: 5 tranzactii, 12, 7 mil. euro

Locul 2 - Tuca Zbarcea & Asociatii: 5 tranzactii, 12, 7 mil. euroLocul secund in Top 11 este ocupat de Tuca Zbarcea & Asociatii, casa de avocatura care a asistat juridic cinci tranzactii, in valoare de 12, 7 mil. euro.

Tuca Zbarcea & Asociatii a fost casa de avocatura care i-a asistat pe cei doi fondatori ai eJobs.ro in vanzarea catre Ringier si compania NIS la achizitia de benzinarii in Romania.

Locul 1 - Musat & Asociatii: 5 tranzactii, 68, 14 mil. euro

Locul 1 - Musat & Asociatii: 5 tranzactii, 68, 14 mil. euroPrimul loc este ocupat de catre Musat & Asociatii, care a consiliat OPSPI in oferta publica secundara pentru vanzarea a 15% din Transelectrica, incheiata cu succes la sfarsitul lunii martie, si a asistat Nokia in procesul de vanzare al fabricii de productie catre compania De'Longhi.

De asemenea, echipa Musat & Asociatii a acordat asistenta juridica unui important investitor german - Thomas Manns - in achizitia companiilor Astra Vagoane, Meva si Romvag (considerata cea mai complexa achizitie a anului 2012), si a fost alaturi de fondul de investii HKD Global Industry Ventures Limited in preluarea procesatorului de carne Integra SRL. In plus, tranzactia cross-border prin care Eldorado Gold Corporation a preluat activitatile pe care European Goldfields Limited le avea in tara noastra in domeniul exploatarii zacamintelor aurifere a fost finalizata cu ajutorul Musat & Asociatii.