Octavian Radu: Daca nu delegi si esti principala valoare a firmei tale, devii principalul risc
Radu Ionescu: Organizati-va finantele, pentru ca poate face diferenta intre profit si pierdere
Ion Sturza: Cumparam cand suntem euforici si vindem cand suntem speriati. Fiti atenti la partea emotionala
3 / 3

Ion Sturza: Cumparam cand suntem euforici si vindem cand suntem speriati. Fiti atenti la partea emotionala

Ion Sturza, presedinte al fondului de investitii Fribourg Capital, care detine printre altele Elefant.ro:

Deciziile tranzactionale sunt luate din instinct, sunt emotionale. Cumparam cand suntem euforici si vindem cand suntem speriati. Fiti atenti la partea emotionala, la psihologia unei tranzactii.

Sa facem afaceri in stil romanesc si sa visam la bursa este o utopie. Daca vom schimba cultura de a face afaceri, atunci acest instrument (n.red. Bursa de Valori Bucuresti) este extrem de util.

Afacerea este o profesie nu o arta. Am fost si vanzator si cumparator, iar cand lucrurile sunt stabilite din start, hotararile se iau mult mai rapid.

Esenta businessului este sa facem bani, nu emotii. Eu cred in antreprenori, dar se nasc odata la o suta de ani si apare unu la un miliard de oameni. Si acela se numeste Steve Jobs. Restul sunt meseriasi.

Epoca de aur, care pentru mine s-a terminat in 2007, nu se va repeta niciodata. Eu am vandut banci cu multiplicator de EBITDA de 4,5 si acum nu se vinde cu 1, am vandut active industriale cu 13,5 EBITDA, acum nu se vand cu 2. Acum traim intr-o perioada de competitie acerba care va dura minimum inca zece ani de zile. Daca aveti stomac bun si bani foarte multi, investiti in online asa cum fac eu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri