Dan Radu Rusanu, retinut

Dan Radu Rusanu, retinut

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu, a fost retinut pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor, in dosarul "Carpatica", procurorii DNA urmand sa ceara Tribunalului Bucuresti arestarea lui preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au extins urmarirea penala in cazul lui Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor.

Saptamana trecuta, procurorii DNA au inceput urmarirea penala a lui Dan Radu Rusanu, in dosarul "Carpatica", pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, fiind suspectat ca a intocmit si a avizat proiectul OUG privind ASF si ar fi acceptat "protejarea frauduloasa" a intereselor SC Carpatica.

Daniel Chitoiu, urmarit penal

Daniel Chitoiu, urmarit penal

Directia Nationala Anticoruptie a cerut procurorului general al PICCJ sa solicite Camerei Deputatilor aviz pentru urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu, in dosarul "Carpatica", pentru abuz in serviciu si constituirea unui grup infractional organizat, in perioada in care a fost ministru al Finantelor.

"In conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 si ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curtii Constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referatul in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuarea urmaririi penale fata de Chitoiu Daniel pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si constituirea unui grup infractional organizat, in perioada in care avea calitatea de ministru al Finantelor Publice", arata marti DNA.

Cei din ASF sa-si depuna primele pe care si le-au dat

Cei din ASF sa-si depuna primele pe care si le-au dat

Presedintele Comisiei de buget din Senat, Cosmin Nicula, a declarat ca solicita conducerii ASF sa depuna primele obtinute la casieria institutiei pana saptamana viitoare, cand vor avea loc audieri, in caz contrar urmand sa propuna Parlamentului revocarea conducerii Autoritatii.

Daianu preia atributiile lui Rusanu

Daianu preia atributiile lui Rusanu

Atributiile presedintelui ASF Dan Rusanu vor fi preluate de catre Daniel Daianu (foto), prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Finaciara. Mai multe detalii aici.