1 / 9

Rudel Obreja: trafic de influenta in favoarea lui SOV

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri in care s-a dispus arestul la domiciliu este cel al fostului presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB) Rudel Obreja, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a luat masura in dosarul in care acesta este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu, pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.


Obreja nu are voie sa paraseasca locuinta fara permisiunea instantei si este obligat sa se prezinte in fata procurorilor sau judecatorilor ori de cate ori este chemat. Fostul presedinte al FRB a fost arestat preventiv in 5 februarie, in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta. In 5 martie, masura arestarii preventive a fost inlocuita cu arestul la domiciliu, iar in 18 martie, Obreja a fost trimis in judecata.


Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins in mod direct, de la o persoana, denuntatoare in cauza, un milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila acesteia. In acel dosar, denuntatorul declarase recurs impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii, pentru infractiunea de favorizare a infractorului.


Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei. Rudel Obreja declara in 13 februarie ca denuntatorul este Sorin Ovidiu Vintu, iar dosarul ar fi urmarea unei "inscenari" a acestuia.


In 24 ianuarie, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa, care fusese condamnat in 2006 in legatura cu prabusirea FNI.


Sursa foto: Mediafax foto

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri