2 / 5

Politica externa

Conflictul din Ucraina si criza cu Rusia, amenintarea islamista din Irak si Siria si tensiunile permanente in Orientul Mijlociu - sunt doar cateva dintre dosarele pe care le avea de gestionat viitoarea Comisie. Uniunea Europeana va trebui sa gaseasca dialogul potrivit cu Rusia, pentru a mentine presiunea asupra Moscovei, dar fara sa provoace o ruptura.

In sud, Uniunea Europeana are in vedere consolidarea cooperarii cu tarile de origine si de tranzit pentru imigratia ilegala, in special Africa si Turcia. In ceea ce priveste extinderea, Uniunea Europeana va ramane in formula cu 28 de state membre, potrivit declaratiilor facute in acest sens de Jean-Claude Juncker. Niciun stat candidat nu va finaliza procesul de aderare, iar in acest caz Serbia si Muntenegru vor trebui sa mai astepte.

Dificultati ar putea veni din interiorul UE, prin referendumurile pentru independenta organizate in Scotia si Catalonia. Coeziunea Celor 28 risca sa fie pusa la incercare pe fondul divergentelor privind acceptarea unei Scotii independente in UE.


Ucraina, Rusia si energia: cele cinci provocari ale viitoarei Comisii EuropeneArticole recomandate


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Setari Cookie-uri