Expozitia '70/'80. Tineretea noastra

Expozitia '70/'80. Tineretea noastraMuzeul National de Istorie a Romaniei va invita la vernisajul expozitiei-eveniment ‘70/’80 care are loc la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12.

"Expozitia ‘70/’80. Tineretea noastra", realizata in parteneriat cu Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, face parte dintr-un proiect mai amplu, initiat in anul 2009 de catre CNSAS si intitulat Tineretea mea in comunism – intre libertate si constrangere!

Prin intermediul acestui demers, organizatorii si-au propus sa supuna atentiei o alta perspectiva de prezentare a vietii tinerilor intr-una din cele mai dure perioade ale istoriei recente, anume ultimele doua decenii ale Romaniei comuniste. Se intentioneaza astfel aducerea la lumina a experientelor celor care si-au trait copilaria si tineretea in comunism, in conditii de constrangere si cenzura ale unei dezvoltari educationale si personale profound configurate ideologic. Structurata pe trei mari capitole, expozitia urmareste viata tinerilor intre 7 ani (intrarea in randul organizatiei pionerilor) si 30 de ani (iesirea din U.T.C.) pe cateva coordinate principale: palierul ideologic, prezenta Securitatii si viata cotidiana.

Expozitia poate fi vizionata in perioada 17 martie - 19 iunie 2011, intre orele 9:00 si 17:00.


E-Mariage Fest in Piata Constitutiei

E-Mariage Fest in Piata ConstitutieiIn perioada 25-27 martie are loc E-Mariage Fest, cel mai mare eveniment din industria organizarii de nunti din Romania si ultimul targ de nunti al sezonului 2011, potrivit E-mariage.ro.

Perioada: 25 - 26 - 27 martie 2011

Locatie: Piata Constitutiei








Spectacol: Romania - Inchis pentru inventar

Spectacol: Romania - Inchis pentru inventarSambata, 26 martie 2011, orele 19:00 are loc spectacolul "Romania - Inchis pentru inventar" cu Dragos Huluba, Eduard Adam si Violeta Huluba.

O poveste dulce amara despre o lume disparuta sau nu in ’89. O calatorie in timp, o rememorare a trecutului acestui popor. Un spectacol vintage in regia lui Dragos Huluba, arata Inoras.ro.

Bilete si rezervari la Casa de bilete a Salii Rapsodia, str. Lipscani 53.

In zilele de spectacol casa de bilete este deschisa pana la orele 19:00.

Teatru la Club A

Teatru la Club ADuminica, 27 martie 2011, de la orele 19:00, la Club A (str. Blanari, nr 14), Grupul de initiativa teatrala “ArCa LuI nOe” va invita la un spectacol de teatru ce are menirea de a face dreptate in randul celor neintelesi, marginalizati sau in termeni populari «nebuni», potrivit Inoras.ro.

“Esuatii”, tragi - comedie de Carmen Cristiana Petrescu, in regia lui Alexandru Robert Nagy, aduce in fata dumneavoastra niste nebuni frumosi. Unii va vor provoca sila, altii controverse la nivelul constiintei, altii va vor cersi mila si compasiunea. Nici unul, insa, nu-si va trada credinta.

Spectacolul, o productie GIT ArCa LuI nOe Bucuresti, este prima parte dintr-o trilogie contemporana si reprezinta un model justitiar, prin insasi tema abordata.

Din distributie fac parte: Sabina Achim, Danile Ionescu, Victor Tapeanu, Adriana Bebu, Ana Maria Florica, Victor Alexandru Tunsu, Nicholas Catianis.

Pretul unui bilet la acest spectacol este de 10 lei.

Cluj: Expozitia spiritul Africii

Cluj: Expozitia spiritul AfriciiMuzeul Etnografic al Transilvaniei gazduieste la sediul din Cluj-Napoca, strada Memorandumului numarul 21, expozitia “Spiritul Africii. Ritual. Traditie. Simbol”.

Expozitia „Spiritul Africii. Ritual, Traditie, Simbol” prezinta masti, statui, textile ale triburilor din Africa de Vest si din Africa Centrala, obiecte adunate in cursul unor calatorii efectuate de domnul Daniel Homorodean in ultimii trei ani, conform Calendarevenimente.ro.

Exponatele vor fi insotite de fotografii realizate de colectionar in Africa, precum si de fise explicative privind aria culturala, etnica si religioasa ilustrata prin obiecte.

Expozitia este intitulata „Spiritul Africii” intrucat s-a dorit sublinierea laturii rituale, spirituale a traditiilor si vietii comunitatilor africane vizitate.

Expozitia este deschisa pana in data de 27 martie 2011, intre orele 9.00 – 17.00.

Noaptea Walpurgiei

Noaptea WalpurgieiNoaptea Walpurgiei sau Pasii comandorului, tragedie in cinci acte de Venedikt Erofeev, scenariu dramatic de Mihai Maniutiu,
traducere de Masa Dinescu si Letitia Becherescu, are loc sambata, de la ora 20:00, la Teatrul national Lucian Blaga din Cluj, anunta Clujlife.com.

Durata spectacolului: 1h 40 min

Pretul biletelor: 30 lei, 25 lei, 15 lei (in functie de locul din sala de spectacol) si 10 lei – reducere pentru elevi, studenti si pensionari.


Targul International de Carte si Muzica Brasov 2011

Targul International de Carte si Muzica Brasov 2011In perioada 24-27 martie 2011, in Aula Magna “Sergiu T. Chiriacescu” a Universitatii Transilvania din Brasov, se va desfasura cea de-a VIII-a editie a Targului International de Carte si Muzica, potrivit IubescBrasovul.ro.

Targul International de Carte si Muzica continua traditia celor sapte editii anterioare pe coordonatele deja bine cunoscute: carte-muzica-pictura-grafica-traditii, organizatorii rezervand participantilor surprize placute.

Organizatori: Consiliul Judetean, Universitatea Transilvania, Primaria Brasov, Asociatia “Libris Cultural”

Intrarea este libera.


Jazz la Opera Brasov

Jazz la Opera BrasovSambata, 26 martie 2011, ora 18.30, sunteti invitati la concert de jazz la Opera Brasov, informeaza IubescBrasovul.ro.

Opera Brasov adauga titlurilor din repertoriul sau, premierelor, festivalurilor, show-urilor speciale cu care a incantat mii de spectatori de-a lungul anilor-o serie noua de spectacole.

Pret: 20 lei; 10 lei cu reducere

Sursa foto: IubescBrasovul


Sibiu - Cupa Romaniei la Dirt Track

Sibiu - Cupa Romaniei la Dirt TrackDupa aproape doua decenii, Sibiul revine pe harta dirt-track-ului romanesc.

Arena "Vointa" gazduieste sambata, de la ora 11.00, Cupa Romaniei. La acest eveniment participa si echipa locala CSU Vointa, alcatuita din Marius Marcu, Alexandru Pis si Daniel Dangl. Cei 3 sunt pregatiti de Ionel Pavel, Maestru al Sportului de la varsta de 21 de ani, arata Sibiul.ro.



Respira. Teatru. Sibiu 2011/25 de h de teatru non-stop

Respira. Teatru. Sibiu 2011/25 de h de teatru non-stop"Opreste-te. Omule. Trecatorule. Cauta impreuna cu noi o clipa de Adevar. Zambeste. Omule. Trecatorule. Tarziu in noapte, mastile actorilor se vor fi topit de mult. RESPIRA. Omule. Trecatorule. TEATRU. Sibiu, 26 – 27 martie 2011."

Vezi detaliile programului pe Sibiul.ro.