Cioroianu, Sony Ericcson - Pasionat de rock, hard rock si heavy metal

Cioroianu, Sony Ericcson - Pasionat de rock, hard rock si heavy metalAdrian Cioroianu, key account manager al filialei locale a Sony Ericsson, nu a ratat nici un concert Metallica care a avut loc in tara noastra: din 1999, 2008 si 2010.

Iar daca trupa sa favorita ar veni de trei ori pe an in tara, s-ar duce la fiecare concert fara sa stea pe ganduri.

Cu toate acestea, la categoria “cel mai bun concert" castigator iese cel al trupei Rammstein (din 2010), care s-a tinut in cadrul festivalului Sonisphere.

Prestatia celor de la Rammstein, nominalizata pentru intregul spectacol – muzica, lumini, culoare, flacari, show – concureaza foarte mult cu Sting Symphonicity – spectacol pe care Adrian Cioroianu l-a vazut la Florenta, la Teatrul Verdi.

“Mi-a ramas intiparit in minte datorita locului desfasurarii, Filarmonicii din Londra, care il acompania pe Sting si, nu in ultimul rand, datorita vocii acestuia”, explica reprezentantul Sony Ericsson.

Cel mai scump concert la care acesta a participat este al trupei U2, sustinut in Istanbul – un cost total de 450 euro, dintre care 100 euro a fost doar biletul la spectacol.

Pasionat de muzica rock, hard rock si heavy metal, Cioroianu asculta melodiile sale preferate la radio, MP3 player, telefon mobil si la televizor.

Managerul filialei locale a Sony Ericsson are si cele mai potrivite instrumente pentru a se bucura de cantecele sale favorite – un MP3 player de la Sony si un telefon mobil Sony Ericcson W995.

Top melodii preferate de Adrian Cioroianu:

  • The Unforgiven – Metallica
  • Paranoid – Black Sabbath
  • Keep the Faith – Bon Jovi (video)
  • One – U2
  • Bohemian Rhapsody – Queen



Dana Petcu, Dior: As opta pentru U2 sau Robbie Williams

Dana Petcu, Dior: As opta pentru U2 sau Robbie Williams"Merg la concerte dintre cele mai diverse – de la cele clasice la Ateneu sau Opera, pana la cele ale diferitilor solisti romani si straini”, afirma Dana Petcu, country manager EPCD RO, distribuitor exclusiv al brandului Dior pe piata locala.

Ea asculta muzica oriunde, in special la radio, dar si la MP3 player, iar alegerile ei sunt spontane. E drept ca Petcu evita sa asculte muzica in timp ce se afla la birou, mai ales daca are invitati sau daca trebuie sa se ocupe de activitati administrative.

Unul din concertele de care isi aduce aminte este cel al lui Luciano Pavarotti la Bucuresti.

“Insa, cu riscul de a starni rasul in randul celor tineri, imi amintesc cu drag de multe dintre concertele lui Tudor Gheorghe. Imi place mult atmosfera in care se combina poezie si muzica”, spune ea.

Daca ar fi sa aleaga o trupa muzicala sau un cantaret pe care ar vrea sa ii vada in concert in Romania, managerul filialei Dior pe piata locala ar opta pentru U2 sau Robbie Williams.

Top melodii preferate de Dana Petcu:

  • L'appuntamento – Ornella Vanoni
  • Nine million Bicycles – Katie Melua
  • You Know Me – Robbie Williams (video)
  • Beautiful Day – U2
  • That’s Amore – Dean Martin
  • plus, cel putin, alte 10-20 melodii, inclusiv arii de opera

Boaje, McDonald's: Concertul U2 din Barcelona a meritat fiecare banut

Boaje, McDonald's: Concertul U2 din Barcelona a meritat fiecare banutDaniel Boaje, senior business development director McDonald's Romania, asculta foarte multa muzica. Iar faptul ca managerul se declara “dependent” de iPhone aduce dupa sine accesul la un urias magazin de muzica.

“Exista o aplicatie, Shazam, care practic recunoaste orice melodie dupa ce inregistreaza cateva acorduri”, arata el.

Boaje asculta cu placere Coldplay, One Republic, U2 si, deopotriva, RunDMC, Public Enemy, Buddha Bar sau David Guetta.

Seful McDonald's a fost la trei concerte memorabile – Rolling Stones, in Praga (2003), Ozzy Osbourne, in Bucuresti (2010) si U2, in Barcelona (2009).

Probabil cel mai scump concert la care a mers a fost cel al U2, din Barcelona. Costul final a ajuns la aproximativ 500 euro si a inclus transportul, cazarea si biletele la concert. “Si a meritat fiecare banut”, conform lui Daniel Boaje.

Managerul si-ar dori sa vada multe trupe straine in concert in Romania, insa el considera ca pana nu va exista o arena decenta unde sa se poata asigura si o buna organizare, fanii vor pleca tot timpul cu senzatia ca “mai trebuia ceva”.

In trafic si acasa, dar prea putin la birou, oficialul McDonald's Romania asculta radio – Rock FM, Romantic FM, dar si Europa FM.

Pentru a asculta muzica, el foloseste, de cele mai multe ori, un iPod/iPhone, dar si calculatorul personal – “care are si un sistem de redare foarte performant si in care am deja foarte foarte multa muzica”.

Top melodii preferate de Daniel Boaje:

  • Dreamer – Ozzy Osbourne
  • I will survive – Gloria Gaynor
  • Apologize – One Republic
  • Beautiful Day – U2 (video)
  • Be OK – Ingrid Michaelson

Lascu, IBBL Associates, ar merge la concerte Eric Clapton de trei ori pe an

Lascu, IBBL Associates, ar merge la concerte Eric Clapton de trei ori pe anDaca ar fi sa aleaga o trupa sau un cantaret care sa concerteze in Romania, Catalin Lascu, fondatorul firmei de consultanta in strategie de marketing si vanzari IBBL Associates, ar trebui sa decida intre U2, Peter Gabriel, Paul McCartney, Roger Waters si “de cel putin trei ori pe an Eric Clapton/Bob Dylan”.

Lista celor mai frumoase concerte la care a fost Lascu este lunga. Inainte de 1989, memorabile, in opinia sa, au fost spectacolele sustinute de cei de la Omega, Procol Harum si Czeslaw Niemen.

Apoi, in ordine cronologica, concertul lui Michael Jackson de la Bucuresti, din anul 1991 – pe care il vede si astazi pe DVD, desi nu “se omoara” dupa MJ, Rolling Stones (Bucuresti, 2007) – pentru ca a acumulat tot ceea ce inseamna pentru el un astfel de eveniment, dar si pentru ca trupa este una din preferatele sale si Leonard Cohen (2008), deoarece a fost aproape perfect din punct de vedere muzical si sonor, dar si pentru ca abia atunci l-a (re)descoperit pe artist.

“Preferatii mei raman cei de la Yes, Rolling Stones, Eric Clapton, Rod Stewart, Elton John. Am fost la toate concertele lor din Bucuresti. Chiar daca nu ma omor dupa Michael Jackson, concertul din 1991 din Capitala a fost primul de o asemenea anvergura vazut de mine vreodata. Iar Leonard Cohen suna mult mai bine in concert decat pe albumele de studio”, considera Catalin Lascu.

Alte concerte care au placut fondatorulului IBBL Associates, in ultimii ani, sunt cele ale Santana, AC/DC, The Cranberries, The Muse, Clapton & Winwood, Jan Garbarek, Elton John, Ozzie Osbourne, John Mayall, Page & Plant (Led Zeppelin).

Managerul asculta muzica ori de cate ori are ocazia, acasa, in masina, la concerte. Pentru a asculta artistii sai favoriti prefera vechiul sau sistem HI-FI care ii ofera calitatea dorita a sunetului. Mai nou, Lascu asculta muzica pe internet si destul de rar la TV.

“Sistemul HI-FI a costat 1.200 euro la vremea respectiva si aproximativ la fel sistemul home cinema 6.1 pe care mai ascult cateodata concerte pe DVD sau SACD 5.1”, adauga el.

Cel mai scump concert la care a fost este al trupei Rolling Stones – 160 euro.

Top melodii preferate de Catalin Lascu:

  • Riders on the Storm, Break on Through, Light My Fire – The Doors
  • Hey Joe, All Allong the Watchtower, Vodoo Chile – Jimi Hendrix
  • Like a Rolling Stone si alte cateva zeci – Bob Dylan
  • Stairway to Heaven, Whole Lotta Love, Dazed & Confused – Led Zeppelin (video)
  • Michelle, Eleanor Rigby, Yellow Submarine, Yesterday, Obladi-Oblada – The Beatles
  • Sabbath, Bloody Sabbath si primul album integral – Black Sabbath
  • Smoke on the Water, Child in Time – Deep Puple

Valceanu, BitDefender - Primul concert Metallica, cel mai emotionant

Valceanu, BitDefender - Primul concert Metallica, cel mai emotionantCountry managerul companiei de securitate informatica BitDefender Romania, Razvan Valceanu, nu se poate hotari cand vine vorba de a alege formatia sa preferata.

“Imi este greu sa ma decid intre Queen, U2, Pink, Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers. Am fost la concerte ale formatiei U2 si la Rolling Stones, dar mi-as dori sa vina in Romania, pe langa acesti artisti, si cei de la Red Hot Chili Peppers. Concertele lor si ale trupei U2 sunt senzationale, stiu sa creeze o atmosfera electrizanta”, sustine Valceanu.

Primul concert Metallica din Bucuresti a fost de departe cel mai emotionant, in viziunea sa, mai ales din simplul motiv ca managerul a visat toata adolescenta la cum ar fi sa vada si sa asculte live formatia.

Seful BitDefender asculta muzica sa favorita la CD player si la radio, unde sunt difuzate ultimele noutati din categoriile pop/rock/dance.

Cel mai scump echipament de ascultat muzica pe care l-a cumparat este o combina Sony. La vremea achizitiei, combina era foarte performanta, dar si extrem de scumpa.

Top melodii preferate de Razvan Valceanu:

  • Vertigo si Beautiful day – U2
  • I want it all, Don’t stop me now – Queen
  • Sweet child of mine – Guns N' Roses (video)