Noaptea Devoratorilor de Publicitate

Noaptea Devoratorilor de PublicitateDaKINO va invita la Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2011, editie aniversara - 15 ani de turneu in Romania, ce va avea loc in data de 4 iunie, ora 22:00, la Sala Palatului, Bucuresti.
La Noaptea Devoratorilor de Publicitate puteti viziona peste 5 ore de publicitate, 324 de reclame, din 50 de tari, potrivit CalendarEvenimente.ro.

Cu ocazia aniversarii a 15 ani de turneu, Noaptea Devoratorilor de Publicitate ofera publicului o intalnire neconventionala cu unii dintre cei mai cunoscuti art directori din publicitatea autohtona, prin difuzarea unui calup aniversar in deschiderea evenimentului . In deschiderea programului, Stand Up Comedy cu Bobo.

Biletele se gasesc in reteaua eventim: magazinele Germanos, Orange,Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, la Sala Palatului, online pe eventim.ro si bilete.ro. Pretul unui bilet este de 39 RON.

TIFF la Cluj

TIFF la ClujTIFF este primul festival international de film din Romania, fiind infiintat in anul 2002 si organizat de catre Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc.

De-a lungul celor noua editii deja desfasurate, TIFF s-a putut mandri cu prezenta a numeroase personalitati de marca ale cinematografiei mondiale. La TIFF, au fost prezentate in premiera multe dintre filmele care au marcat istoria cinematografiei romanesti recente: Occident, Moartea domnului Lazarescu, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, California Dreamin’(Nesfarsit) si castigatorul Palme D'Or in 2007 - 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, precum si Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, Marti, dupa Craciun sau Aurora filme prezentate in programul Festivalului de la Cannes 2010, potrivit Mediafax.

In cadrul editiei din acest an a festivalului, JTI, ca partener principal al festivalului prezinta proiectia speciala a filmului Pina, dedicat legendarei Pina Bausch, supranumita si "coregrafa sufletelor", cea care a revolutionat teatrul-dans si a pus bazele dansului contemporan. Filmat in trei dimensiuni cu ansamblul Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, acest muzical de lung-metraj portretizeaza inimitabila arta creata de celebra coregrafa germana, decedata in vara lui 2009. Pelicula a fost prezentata in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, din 2011.

In cadrul TIFF, Pina va fi proiectat pe 4 iunie, la ora 20:30, la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Concert Suede la Bucuresti

Concert Suede la BucurestiTrupa britanica Suede va concerta in Romania pe 4 iunie, la Arenele Romane din Capitala, in cadrul turneului de reunire al formatiei, care anul trecut a revenit pe scena dupa o pauza de sapte ani, informeaza CalendarEvenimente.ro.

Suede este una dintre cele mai influente si mai de succes trupe britanice de rock alternativ, pioneri ai curentului britpop alaturi de Blur, Oasis si Pulp.


In aceasta vara va fi relansata intreaga discografie Suede in forma remasterizata, imbunatatita si cu extra bonusuri, iar recent trupa a anuntat doua serii de trei nopti consecutive in Londra si Dublin in care va prezenta publicului primele trei albume in intregime, materiale discografice care au definit noul val de rock alternativ britanic in prima jumatate a deceniului trecut


Biletele pentru acest concert sunt disponibile online la Eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo in librariile Humanitas si Carturesti, putand fi procurate la urmatoarele categorii de pret: 100 de lei, 130 de lei si 150 de lei, pana la data de 17 aprilie, si 130 de lei, 160 de lei si 180 de lei, in perioada 18 aprilie - 4 iunie.


Piesa Macbeth de William Shakespeare la TNB

Piesa Macbeth de William Shakespeare la TNBTeatrul National Bucuresti va invita sambata, 4 iunie 2011, de la ora 19:00, in Sala Mare, la grandiosul spectacol MACBETH de William Shakespeare, cu Ion Caramitru si Valeria Seciu, in regia maestrului Radu Penciulescu.

Rareori montata si socotita chiar, in mitologia intesata de superstitii a teatrului, o piesa purtatoare de ghinion, Macbeth este tratata, pe scena mare a Teatrului National, ca un material literar viu, acut contemporan si purtator de semnificatii oricand actuale, potrivit CalendarEvenimente.ro.

Biletele se gasesc la 30 si 50 de lei, iar spectacolul are pauza intre acte.

Duatlon Tara Barsei, prima editie, la Rasnov

Duatlon Tara Barsei, prima editie, la RasnovAsociatia Floare de Colt Brasov organizeaza in data de 4 iunie 2011 concursul "Duatlon Tara Barsei", ce consta dintr-o proba de mountain bike si o proba de alergare montana.

Probele se vor desfasura intre Rasnov – Poiana Brasov – Postavaru si categoriile participantilor sunt Amatori (feminin si masculin), Avansati (feminin si masculin), Stafeta (amatori si avansati, informeaza CalendarEvenimente.ro.

Probele din concurs sunt, dupa cum urmeaza: mountain bike - amatori - 17 km +580m, avansaţi 26 km +810m si alergare montană - amatori 9 km +260m, avansati 13 km +650m.

Toate categoriile, cu exceptia celei de Avansati individual vor incepe cu proba de bicicleta, si apoi proba de alergare. Se va ajunge cu bicicleta din Rasnov pana in Poiana Cristianului, de unde se vor intoarce catre punctul de start/sosire, iar alergarea va fi pe la Pestera Rasnoavei.

Avansatii individual vor incepe cu proba de bicicleta din Rasnov pana in Poiana mica, unde vor lasa bicicleta. Vor avea alergarea montana pana la Cabana Postavaru si inapoi, dupa care vor continua proba de bicicleta. Se vor indrepta catre Poiana Cristianului, de unde se va intra pe traseul de bicicleta de la amatori pana la sosire.
Pentru avansati feminin, traseul de bicicleta a fost putin scurtat in partea a doua.


Festivalului International de Teatru Sibiu 2011

Festivalului International de Teatru Sibiu 2011Festivalul International de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival anual de artele spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din lume.

Cea de-a XVIII-a editie a festivalului va avea loc in perioada 27 mai – 5 iunie avand ca tema comunitatile, in zilele de sambata, 4 iunie si, respectiv duminica, 5 iunie, programul incepe la ora 9:00, potrivit Sibiul.ro.

Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogata si variata : spectacole de strada in orasul vechi si in cetatile si bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de papusi, circ, spectacole de lumini, muzica, pantomima, conferinte, dezbateri, expozitii de fotografie si pictura, lansari de carte, instalatii si ateliere.

Anul acesta organizatorii au pus in vanzare peste 10.000 de bilete. Pretul unui bilet variaza intre 10 si 40 de lei, in functie de eveniment si locul in sala. Biletele pot fi achizitionate online de pe adresa bilete.sibfest.ro sau direct de la Agentia Teatrala din Sibiu, bd. Nicolae Balcescu nr. 17, de luni pana vineri, intre orele 11:00 - 18:00, iar sambata intre orele 11:00 - 15:00.

Concertele Becksperience: IAMX si Monarchy la Bucuresti

Beck'sperience va invita sambata, 4 iunie 2011, la Romexpo Bucuresti, la un concert extraordinar IAMX si MONARCHY. Accesul este gratuit, dar participantii vor intra la eveniment numai pe baza unei invitatii nominale ce poate fi downloadata de pe site-ul companiei.

Stilul IAMX - o combinatie de synth-pop, rock si indie dance - e reteta perfecta pentru toti cei care vor veni sa-si regaseasca preferintele muzicale si sa se bucure de un concert pe care ni-l dorim memorabil. Turneul se numeste "Fire and Whispers", potrivit CalendarEvenimente.ro.


Stilul muzical al misteriosilor de la Monarchy este la fel de greu de definit - putin synth-pop, ceva din electro-funk, la care se adauga French Disco. In iunie 2010 au fost primii artisti care au transmis un concert live in spatiu de la Cape Canaveral.

Concert in memoria lui Adrian Paunescu la Saliste

Concert in memoria lui Adrian Paunescu la SalisteLa mai bine de 20 de ani dupa ce in Poiana Soarelui din Saliste au avut loc doua editii ale Cenaclului Flacara, in ”orasul academicienilor” va avea loc un concert in memoria lui Adrian Paunescu, informeaza Sibiul.ro.

Singurii care au participat la Cenaclul din Poiana Soarelui la finele anilor '80 si care vor urca din nou pe scena acum sunt Victor Socaciu si Mircea Vintila. Alaturi de ei, in dupa amiaza sambetei de 4 iunie, de la orele 17.00, vor mai urca George Nicolescu, Catalin Stepa, Emerich Imre, Magda Puskas, Valentin Moldovan, Cristian Buica si Andrei Paunescu alaturi de trupa Totusi.

Cu ocazia festivalului va fi deschisa si baza de agrement de la Saliste, care alaturi de cazare la fosta vila a lui Nicu Ceausescu, strand si terenuri de sport are si o zona de camping.

Intrarea este libera.

Festivalul urban FatzaDa 2011 la Brasov

Festivalul urban FatzaDa 2011 la BrasovIn perioada 3-5 iunie 2011, Piata Sfatului gazduieste o noua editia a festivalului FatzaDa, eveniment organizat de Depoul de Arta Urbana in colaborare cu Primaria Municipiului Brasov.

Timp de trei zile, vizitatorii vor avea parte de expozitii de fotografie, concurs de graffiti cu 10 trupe, street dance, concursuri de skateboard, proiectii de filme documentare, teatru stradal, si multe concerte cu trupele:Luiza Zan & Rick Condit – Bossa Nova Quartet(SUA/RO), Estate(SUA),Confusion Band(RO),Orchestre Chevilly Larue(FR), informeaza IubescBrasovul.ro.

Intrarea este “libera si obligatorie”, potrivit organizatorilor.


Opera Boema de Giacomo Puccini la Cluj

Opera Boema de Giacomo Puccini la ClujOpera Nationala Romana din Cluj-Napoca va invita duminica, 5 iunie, la ora 18:30 la spectacolul de opera Boema, de Giacomo Puccini, intr-o noua montare.

Spectacolul este realizat in colaborare cu Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu participarea extraordinara a dirijorului David Crescenzi, din Italia. Spectacolul este interpretat in limba italiana.


Biletele se pot achizitiona la 124 lei/loja (6 locuri la pret de 4, in lojile nr 7) sau la 8 lei/bilet, oriunde in sala, exceptand lojile si randurile 1-4, in limita primelor 100 de bilete bilete vandute, potrivit site-ului oficial al institutiei.