Ce poti face in Africa, in afara de fotografiat elefantii?

Ce poti face in Africa, in afara de fotografiat elefantii?Desi multa lume se gandeste doar la animale salbatice si saracie cand spune “Africa", continentul ofera multe atractii cu potential turistic, in afara de celebrele safari-uri. In plus, situatia politica si sociala din statele nord-africane, ca Egiptul sau Libia, a redus interesul turistilor pentru aceste zone.

Unii oameni de afaceri din Romania au aflat deja despre aceste bijuterii ascunse ale civilizatiei din inima Africii si profita din plin, dupa cum o spun chiar autoritatile locale.

“De cand ocup acest post in cadrul Guvernului, am intalnit multi oameni de afaceri interesati de cultura noastra si de frumusetile locale. Ma bucur cand vin romani, deoarece am ocazia sa imi exersez limba romana, pe care am invatat-o in cei patru ani petrecuti la studii in Bucuresti”, marturiseste Jackson Kaino Bethwel, seful biroului de presa al primului ministru kenyan, Raila Odinga.

El a adaugat ca turistii trebuie sa vina in Africa, constienti de frumusetile naturale, dar si de diferentele culturale si legislatia in vigoare.

La vanatoare de lei, elefanti si girafe

Daca in unele tari africane, cum ar fi si cazul Kenyei, vanatul animalelor este interzis de lege inca din 1977, pentru o mai buna gestionare a braconajului, exista si zone in Africa unde cei interesati de astfel de activitati pot participa la excursii specifice.

Astfel, pentru cei mai curajosi si dornici de adrenalina pura, sunt agentii de turism locale care ofera pachete pentru vanatorii impatimiti. Printre tarile in care se pot vana lei, bivoli, elefanti, leoparzi, antilope, hipopotami sau chiar girafe, in functie de conditiile impuse de lege in fiecare zona, se numara Zimbabwe, Botswana, Tanzania si Zambia.

"La noi nu se poate vana, dar turistii au optiunea de safari, unde pot vedea de aproape animalele, pasarile si pot face fotografii incredibile. Daca se cazeaza in apropierea unui trib, pot incerca sa ceara permisiunea capeteniilor pentru a-i urmari pe localnici cand vaneaza, dar numai prin intermediul ghizilor, pentru a nu aduce ofense sau a deranja", a spus Betwel.

O alta activitate mai putin cunoscuta pentru turistii europeni este vizitarea si chiar cazarea in satele populatiilor bastinase, din nou, cu precizarea ca astfel de excursii se fac numai in anumite localitati si exclusiv cu acordul autoritatilor locale.

Dintre multitudinea de civilizatii uimitoare, desi primitive in ochii occidentalilor, masai este de departe, printre cele mai interesante.

De la dans cu bastinasii la tocanite cu nuca de cocos

Bucataria africana este variata, in functie de zona si este colorata, ca si stilul vestimentar al localnicilor. Influentele coloniale se fac simtite si astazi, in majoritatea statelor africane.

Specialitatile gastronomice ale Zanzibarului le constituie, in general, fructele de mare: homar, creveti, caracatita, crabi, calmar, peste. Nuca de cocos este prezenta in foarte multe feluri de mancare, precum si diferitele mirodenii ce se cultiva in aceasta regiune: ciusoare, chimen, piper negru, miez de nuca, sofran, potrivit site-ului agentiei de turism J'info Tours.

Felurile traditionale cele mai iubite si usor acceptate de turistii care vin in Kenya includ: fructe de mare, vanat sau Nyama Chomu, un fel traditional de mancare din carne de vita sau de oaie la cuptor. O alta mancare foarte apreciata este Kuku Chomu, pui la cuptor cu legume foarte si garnitura de orez, sau chapati, un fel de clatita din aluat de paine. Githery este un amestec de fasole si porumb. Vegetarienii convinsi pot opta pentru Irio, un fel specific tribului Kikuyu, alcatuit din cartofi, fasole, porumb si alte legume, informeaza Invia.ro.

Ca desert, aveti la dispozitie fructe exotice proaspete - papaya, banane, mango, nuci de cocos, pepeni sau guave.



De la hotel de 5 stele, la coliba din stuf. Unde te poti caza in siguranta?

De la hotel de 5 stele, la coliba din stuf. Unde te poti caza in siguranta?“La noi, securitatea este o problema, mai ales ca Nairobi are faima nemeritata de capitala africana periculoasa. In plus, cum in rezervatia Masai Mara, numai populatia indigena are dreptul de a vana si ucide animalele din zona, exista o serie de precautii cu privire la cazarea in unitatile de acolo. Cu toate acestea, turistii continua sa vina an de an si daca normele de siguranta sunt respectate intocmai, nu exista pericolul unor atacuri ale animalelor sau altfel de probleme”, a precizat Kaino Bethwel.

O zona fabuloasa considerata a fi cea mai bogata rezervatie naturala a Africii este parcul national Masai Mara, prelungirea naturala a parcului Serengeti din Tanzania. Vizitarea rezervatiei este cea mai buna metoda de a descoperi cei sapte magnifici ai junglei: elefantul, leul, leopardul, rinocerul, bivolul, hipopotamul si girafa. Vizita intr-un un sat autentic al tribului Masai, este inclusa in ofertele multor agentii de turism de la noi.

Accent Travel are o astfel de oferta, unde in cadrul unui traseu turistic prin Kenya, se face si o oprire in Masai Mara.

Traseu parcurge Mombasa / Tsavo West Kilaguni (290 km) / Amboseli (150 km) / Kenya Mountain (165 km) / Rezervatia Samburu (305 km) / Lake Nakuru (330 km) / Masai Mara (320 km) – Mombasa (290 km).

Pretul acestui circuit este de 2575 euro/ persoana, cu cazare in camere duble si pensiune completa.

Pachetul include transfer aeroport – hotel – aeroport, transport pe perioada desfasurarii safari-ului cu masina de teren (fara aer conditionat) cu acoperis decapotabil pentru a oferi vedere panoramica si fotografierea in conditii cat mai bune, cazare hotel 4 stele - 9 nopti, pensiune completa, taxele de intrare in parcuri, permiterea sofatului autovehicolelor de teren daca se intrunesc conditiile necesare, sofer / ghid profesionist.

Atentie la clima din Kenya

Din punct de vedere al climei, in Kenya zona coastei este fierbinte si insorita tot timpul anului, iar marele platou al Nairobi-ului are o clima mai temperata. Lunile ianuarie - martie sunt cele mai uscate si fierbinti. Urmeaza anotimpul ploios, care poate dura pana in mai sau chiar pana in iunie. Vara este innorata si rece in Nairobi. Luna septembrie este in general insorita si placuta, iar noiembrie ploioasa, potrivit site-ului agentiei Butterfly Tourism.

Avand in vedere aceste informatii, lunile recomandate de agentiile de turim pentru calatoria in Kenya, zona Mombasa sunt ianuarie, martie, decembrie. In acelasi timp, pentru vizitarea imprejurumilor capitalei Nairobi, agentiile recomanda lunile februarie, iunie, iulie, august si septembrie.

In cazul agentiei Accent Travel, preturile biletelor de avion pe ruta Bucuresti-Nairobi incep de la 786 euro, cu toate taxele incluse, in timp ce pe ruta Bucuresti – Mombasa – Bucuresti, preturile incep de la 922 euro (toate taxele incluse – cursa cu o singura escala).

Sursa foto: www.onestep4ward.com

Sejur all-inclusive sau vacanta pe cont propriu. Care e oferta?

Sejur all-inclusive sau vacanta pe cont propriu. Care e oferta?Vara aceasta se poarta Kenya, de aceea foarte multi turisti romani care sunt interesati de experiente inedite, au ales sa solicite consilierilor de turism oferte pentru tara vestita pentru rezervatiile sale naturale, superbele plaje cu palmieri, orasele de pe coasta Oceanului Indian si impresionanta cultura Swahili.

Turistii care doresc sa calatoreasca individual, pot opta pentru circuitul „Aventura in Kenya” , al agentiei Happy Tour Group, de 8 zile/7 nopti care are tarife de la de la 1.175 euro/ persoana + plus taxe.

Circuitul incepe din Mombasa si trece in revista faimoasele rezervatii naturale - Tsavo National Park, Masai Mara si Amboseli National Park dar regiuni mai putin cunoscute precum - Lake Naivasha. Desigur ca nu lipseste din programul acesta nici orasul "apelor racoroase” Nairobi. Servicii incluse: 7 nopti de cazare in unitatile de cazare mentionate sau similar; transfer conform programului; circuit conform programului cu microbuz; masa conform programului de pe site, ghidaj de limba engleza efectuat pe parcursul circuitului de sofer (localnic); taxe pentru intrari si vizite; ghid de calatorii si materiale de informare. Nu sunt incluse: viza; taxele de serviciu locale- adica bacsis-ul.

“Avem in oferta si hoteluri care se pot rezerva pentru un sejur atat in zona Mombasa cat si in zona Nairobi, in catalogul Dertour Africa vara 2011, precum: Governors’ Camp 4 stele si Mara Explorer & Mara Intrepids Camps 4 stele in Masai Mara, Finch Hattons 5 stele (in Tsavo West), Mara Bushtops Camp 5 stele in Mara Siana Springs Reserve, Kilima Safari Camp si Tortilis Camp 5 stele in Amboseli Nationalpark. Noi le recomandam in special pe cele din zona Nairobi pentru ca sunt mai spectaculoase”, a precizat Mioara Gheorghe, director operational Happy Tour.

In cazul in care doriti un pachet personalizat exclusivist, Travel House, brandul de lux al Happy Tour Group va propune sa porniti pe urmele leului, leopardului, rinocerilor, bivolilor, hipopotamilor si girafelor participand la programele jeep/camel safari dar si la programele fly & drive, care includ survolari cu avioane mici sau cu baloane cu aer cald.

Un alt program special pe care il puteti rezerva la agentiile de turism Happy Tour Group este circuitul KENYA – SEAT IN SAFARI – care are plecarea garantata pentru un grup de minim 2 participanti. Atractiile acestui pachet turistic sunt : Samburu- gazda unor specii rare precum Equus Zebra ( zebra imperiala) , Beisa Oryx, Giraffa camelopardalis reticulata, Hotelul Copac din Aberdare National Park / Muntele Kenya si evident, Masai Mara- “bijuteria Africii”- locul unde are loc una dintre cele mai masive si mai spectaculoase migratii ale animalelor salbatice.

“Si partenerii corporate sunt intersati de pachetele turistice in Kenya. Avem in lucru in acest moment un program incentive pentru 100 de persoane in luna august”, a adaugat Mioara Gheorghe.

Agentia Accent Travel ofera o alta varianta pentru Kenya, si anume “Best of Kenia Safari”, cu o durata de 9 nopti si 10 zile, la pretul de 2.286 euro/persoana/pachet, cu cazare in camera dubla si pensiune completa.

Pachetul include: transferul spre si de la aeroport – hotel, transport pe perioada desfasurarii safari-ului cu masina de teren (fara aer conditionat) cu acoperis decapotabil pentru a oferi vedere panoramica si fotografierea in conditii cat mai bune, cazare hotel 4 stele - 9 nopti, pensiune completa, taxele de intrare in parcuri, permiterea sofatului autovehicolelor de teren daca se intrunesc conditiile necesare, sofer / ghid profesionist.

Traseul turistic incepe la Nairobi si continua cu masivul muntos Kilimanjaro / Amboseli National Park (situat la 160 km sud de Nairobi – la granite intre Kenya si Tanzania) / Mount Kenya National Park (Muntele Kenya – inaltime 5.299 m) / Samburu (rezervatia naturala este regiune desertica unde, cu putin noroc, se pot vedea specii rare de animale: gazele Gerenuk, zebra Grevy si girafa reticulara) / Lake Nakuru National Park (popas la Cascadele Thompson cu o priveliste impresionanta: mii de pasari flamingo luand pranzul pe lac, Parcul National Nakuru unde se pot vedea rinocerul alb si leopardul, animale pe cale de disparitie) / Masai Mara (optional vizita intr-un un sat autentic al tribului Masai sau survolarea zonei in balon cu aer cald).