2 / 4

De la hotel de 5 stele, la coliba din stuf. Unde te poti caza in siguranta?

“La noi, securitatea este o problema, mai ales ca Nairobi are faima nemeritata de capitala africana periculoasa. In plus, cum in rezervatia Masai Mara, numai populatia indigena are dreptul de a vana si ucide animalele din zona, exista o serie de precautii cu privire la cazarea in unitatile de acolo. Cu toate acestea, turistii continua sa vina an de an si daca normele de siguranta sunt respectate intocmai, nu exista pericolul unor atacuri ale animalelor sau altfel de probleme”, a precizat Kaino Bethwel.

O zona fabuloasa considerata a fi cea mai bogata rezervatie naturala a Africii este parcul national Masai Mara, prelungirea naturala a parcului Serengeti din Tanzania. Vizitarea rezervatiei este cea mai buna metoda de a descoperi cei sapte magnifici ai junglei: elefantul, leul, leopardul, rinocerul, bivolul, hipopotamul si girafa. Vizita intr-un un sat autentic al tribului Masai, este inclusa in ofertele multor agentii de turism de la noi.

Accent Travel are o astfel de oferta, unde in cadrul unui traseu turistic prin Kenya, se face si o oprire in Masai Mara.

Traseu parcurge Mombasa / Tsavo West Kilaguni (290 km) / Amboseli (150 km) / Kenya Mountain (165 km) / Rezervatia Samburu (305 km) / Lake Nakuru (330 km) / Masai Mara (320 km) – Mombasa (290 km).

Pretul acestui circuit este de 2575 euro/ persoana, cu cazare in camere duble si pensiune completa.

Pachetul include transfer aeroport – hotel – aeroport, transport pe perioada desfasurarii safari-ului cu masina de teren (fara aer conditionat) cu acoperis decapotabil pentru a oferi vedere panoramica si fotografierea in conditii cat mai bune, cazare hotel 4 stele - 9 nopti, pensiune completa, taxele de intrare in parcuri, permiterea sofatului autovehicolelor de teren daca se intrunesc conditiile necesare, sofer / ghid profesionist.

Atentie la clima din Kenya

Din punct de vedere al climei, in Kenya zona coastei este fierbinte si insorita tot timpul anului, iar marele platou al Nairobi-ului are o clima mai temperata. Lunile ianuarie - martie sunt cele mai uscate si fierbinti. Urmeaza anotimpul ploios, care poate dura pana in mai sau chiar pana in iunie. Vara este innorata si rece in Nairobi. Luna septembrie este in general insorita si placuta, iar noiembrie ploioasa, potrivit site-ului agentiei Butterfly Tourism.

Avand in vedere aceste informatii, lunile recomandate de agentiile de turim pentru calatoria in Kenya, zona Mombasa sunt ianuarie, martie, decembrie. In acelasi timp, pentru vizitarea imprejurumilor capitalei Nairobi, agentiile recomanda lunile februarie, iunie, iulie, august si septembrie.

In cazul agentiei Accent Travel, preturile biletelor de avion pe ruta Bucuresti-Nairobi incep de la 786 euro, cu toate taxele incluse, in timp ce pe ruta Bucuresti – Mombasa – Bucuresti, preturile incep de la 922 euro (toate taxele incluse – cursa cu o singura escala).

Sursa foto: www.onestep4ward.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri