2 / 5

Beletristica

La sectiunea beletristica, atat retailerii cat si marile edituri au cazut de acord asupra celor mai vandute genuri: politiste, autori-vedeta, carti premiate si noutati.

Astfel, la aceasta sectiune, capul de afis il reprezinta romanele lui John Grisham, Agatha Cristie, Herta Muller, Gabriel Garcia Marquez, Orhan Pamuk si Stephanie Meyer.

“In ce priveste cartile cele mai vandute la Humanitas Fiction au fost Ultima ispita a lui Hristos de Nikos Kazantzakis, Omul este un mare fazan pe lume de Herta Müller, Scene de viata campestra de Amos Oz, Accidentul de Ismail Kadare si Opera poetica de Fernando Pessoa. Cel mai vandut autor Humanitas Fiction la Bookfest 2011 a fost Amos Oz”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii editurii si librariilor Humanitas.

O aparitie notabila pentru acest an a reprezentat-o si Colectia neagra, de la editura Trei, o serie de romane politiste palpitante, scrise de autori din tari din nordul Europei, in frunte cu deja celebrul Stieg Larsson.

Si in reteaua Librarul, romanele lui John Grisham, Orhan Pamuk si Stephanie Meyer au avut mare succes. In plus, aici, autorii romani au avut, de asemenea, mare succes in luna iunie.

Astfel, in topul 10 ale celor mai bine vandute volume la Librarul in luna iunie s-au numarat proaspata aparitie la editura Humanitas a actorului Valentin Uritescu, intitulata umoristic, “Asa sunt eu, prost” si “Intreaba-ma orice” de Mihaela Radulescu.

Reprezentantii editurii ALL, care pregatesc o serie noua de vara chiar pentru acest sezon, au inregistrat vanzari considerabile la volumele Gargui, de Andrew Davidson, Marioneta, de Robert Harris sau PS: Te iubesc, de Cecelia Ahern, dupa care s-a facut si o ecranizare de succes.

La Diverta, cele mai cautate carti din vara lui 2010 au inclus Simbolul Pierdut, de Dan Brown, aparut la editura RAO, seria Twilight, a lui Stephanie Meyer si Invingatorul este intotdeauna singur, de Paulo Coelho, aparuta la editura Humanitas.

Reprezentantii retailerului au adaugat ca foarte cautate au fost si romanele unor autori autohtoni ca Mircea Eliade, Mircea Cartarescu sau Mihail Drumes. De asemenea, au avut mare succes la public si volumele lui Alice Nastase (Dragostea e un bonsai, editura Zada Media) si Dan Puric (Despre omul frumos, editata de Compania Dan Puric).


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri