iPad 2

iPad 2Apple a introdus la inceputul anului 2010 conceptul de tableta multi-touch sensitive capabila sa redea si sa acceseze diferite aplicatii revolutionand industria IT&C.

Timpul a trecut, iar gigantul american a lansat in 2011 iPad 2 - o versiune imbunatatita a tabletei cu un design asemanator, insa cu o serie de caracteristici novatoare printre care amintim display-ul Retina de 9,7” cu o rezolutie de 1024x768px si o densitate de 132px/inch ceea ce confera o claritate sporita a imaginii redate. Tableta vine echipata cu un procesor dual-core A5 avand o frecventa de 1,2 Ghz.

“Este un cadou ideal de sarbatori”, sustine un redactor Wall-Street.ro care si-l doreste sub brad in acest an.

Preturile unui iPad 2 variaza in functie de dotari si poate fi gasit atat in versiunea standard cat si cu 3G. Apple iPad 2 cu o capacitate de 16GB porneste de la 1899 lei.


Foto cover: cootsandkids.com


O excursie in Peru

O excursie in PeruPeru, o tara multietnica, cu o bogatie culturala si arheologica deosebita este cunoscuta ca locul de bastina al Imperiului Inca, este totodata sediul Comunitatii Andine si a Comunitatii Sud-Americane a Natiunilor ce se afla in capitala statului peruan, Lima.

Pasionat de calatorii, Alexandru Goaga, redactor IT&C si New Media la Wall-Street.ro, isi doreste sub bradul de Craciun din acest an un bilet dus-intors in Peru, o tara situata la peste 11.000 km departare de Romania.

„Sunt pasionat de civilizatiile inca-azteca, de muzica specifica regiunii si, nu in ultimul rand, de catarare. Si ce poate fi mai spectaculos decat a urca prin Anzii Cordilieri, a vizita ruinele Inca, a sta intr-un oras la 3000 de metri altitudine si a bea o tequilla <la ea acasa>?", spune colegul nostru.

Pretul unui bilet Bucuresti-Lima se ridica la peste 1.000 euro de persoana.

Foto: travelwithasmile.net


O bicicleta Pashley Guvnor

Avand la baza modelul Path Racer fabricat in anii 1930, bicicleta Pashley Guv'Nor impune un stil clasic si elegant. Are un cadru Reynolds 531 diamond, sa Brooks B17 Titanium, ghidon North Road flexibile –cu manere din piele, roata din spate cu 5 viteze in butuc, jante negre din aliaj, de 28", cu anvelope usoare in fata si in spate.

Claudiu Vrinceanu, redactor-sef al Wall-Street.ro, viseaza de cativa ani sa strabata orasul in lung si lat pe un Pashley Guv’nor.

"E o bicicleta pe care mi-o doresc de aproape doi ani de zile, insa am renuntat la ideea achizitionarii. Nu neaparat din cauza pretului mare (trebuie facute sacrificii pentru unele pasiuni), ci intrucat e o bicicleta prea elitista pentru Bucuresti. Ma refer aici la numarul redus de piste amenajate, lipsa de siguranta in trafic si mai ales riscul a fi furata. Totusi, nu mi-o pot scoate din minte, asa ca merita sa ...visez. Daca nu de Craciun, atunci cand?", se intreaba colegul nostru.

Pretul unui astfel de model se ridica la 5.000 lei.

Un patut pentru copil

Un patut pentru copilPatutul HENSVIK, de culoara alba, este produs din lemn masiv de mesteacan si are o tablie de somiera din MDF. Acesta are o lungime de 123 cm, o latime de 66 cm si o inaltime a ansamblului de 85 cm.

Aceasta optiune este cat se poate de clara: o colega din echipa Wall-Street asteapta cat de curand un copil si tocmai de aceea isi doreste ca langa bradul de Craciun gasesca un patut.

„O sa am un bebe cat de curand si este un lucru ultra necesar”, spune redactorul publicatiei de business Wall-Street.ro

Pretul patutului se ridica la 299 lei, dar impreuna cu salteaua si protectia pentru saltea ajunge la circa 500 lei.

Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy TabSamsung Galaxy Tab poate fi o foarte buna optiune daca nu iti doresti un iPad. Tableta dispune de un ecran de 10,1”, are o rezolutie de 1280x800px WXGA TFT LCD si o densitate de 149px/inch (ppi). Galaxy Tab vine echipat cu un procesor dual-core de 1GHz NVIDIA Tegra 2 si o memorie de 1GB RAM, fiind disponibil in variantele de 16/32/64 GB si culorile alb sau negru.

„Mi se pare un gadget perfect pentru a ramane conectata in permanenta la noutati, mai ales atunci cand te saturi de transportarea unui laptop. In plus, face poze foarte bune si te poti bucura de varietatea aplicatilor disponibile pe internet si pe care le poti instala pe el", spune o colega din echipa Wall-Street.ro care si-l doreste de Craciun.

Pretul unei astfel de tablete porneste de la 1.900 lei.

Un e-book reader Nook

Un e-book reader NookAlaturi de Amazon, Prestigio si iRiver, Barnes&Noble este un alt brand care produce dispozitive capabile sa redea carti in format digital.

E-book reader-ul Nook, dezvoltat de compania americana Barnes&Noble disponibil numai in varianta pe alb, are un display de 6 inch, cu o rezolutie de 800x600px, fiind capabil sa redea 16 tonuri de gri. Are o greutate de 328 grame, Wi-Fi si o capacitate de stocare de 2GB cu posibilitatea de a adauga un slod microSD de pana la 16GB.

Nook e-reader face parte si din „wishlist-ul” unui redactor Wall-Street.ro care isi doreste un astfel de dispozitiv de Craciun deoarece, spune el, poate inmagazina un volum mare de carti la care poate avea acces oricand.

„Imi doresc un ebook reader pentru ca nu vreau sa mai ocup spatiu cu multe carti. Este mai usor sa ai un astfel de dispozitiv pe care poti sa pui foarte multe volume de carti, pe care poti citi oriunde si oricand, plus ca bateria tine destul de mult asa ca nu trebuie sa mai cari tot timpu cu tine un incarcator”

Pretui unui astfel de dispozitiv este de circa 500 lei.

O jucarie de plus

O jucarie de plusPe langa gadgeturi, excursii sau alte cadouri scumpe, exista si alte optiuni care ne aduc aminte de copilarie. Este vorba despre o jucarie de plus, o figurina binecunoscuta din lumea de poveste a Disney. Mascota Flopsies Pluto are o dimensiune de 25 cm si se gaseste la pretul de 38 lei.

„As vrea sa il pun in masina pentru zilele fara soare ca sa ma binedispuna”, spune redactorul Wall-Street.ro care a ales acest cadou.

Set de trenulete electrice cu sine

Set de trenulete electrice cu sineLocomotiva ROCO diesel BR 236 DB cu aranajamentul osiilor in C, cu tractiune pe toate cele 3 osii, una fiind prevazuta cu inele de aderenta, NEM 652, cu 3 faruri albe si 2 stopuri rosii poate fi utilizat la tractarea trenurilor de marfa si manevra.

Nu, nu este mecanica ci unul din cadourile pe care Ionut Sisu, redactor piete de capital in cadrul publicatiei de business Wall-Street.ro si-l doreste de foarte mult timp.

Pretul unei astfel de locomotive electrice se ridica la 344 lei.

Tastatura Cellulon CL850

Tastatura Cellulon CL850Tastatura digitala Cellulon CL850 este denumita generic si “tastatura virtuala”, “tastatura laser” sau “tastatura optica”. Cu un simplu dispozitiv, care nu cantareste mai mult de 120 grame, CL850, se poate conecta la aparatele de tip Smart Phone, PDA sau PC.

Tastatura nu este compusa din parti mobile si poate functiona alternativ si cu mouse-ul aparatului unde este conectata. Aceasta utilizeaza tehnologia perceptiei electronice care capteaza miscarea degetelor pe suprafata de proiectie.

„Este un dispozitiv extrem de util atunci cand duci lipsa de spatiu pe birou”, spune un redactor din cadrul publicatiei Wall-Street.ro.

Tastatura Cellulon se gaseste la pretul de 590 lei.


Samsung i9000 Galaxy S

Samsung i9000 Galaxy SAparut in iunie 2010, Samsung i9000 Galaxy S este un smartphone echipat cu un procesor single core de 1Ghz, 512 mb ram si o capacitate de stocare ce variaza intre 8GB si 16GB in functie de dotari. Ecranul are o dimensiune de 4 inch si o rezolutie de 480x800px cu o densitate de 223 pixeli/inch.

„Samsung i9000 este un cadou ideal de Craciun deoarece are un pret rezonabil, dispune de foarte multe aplicatii si, in plus, este si pe gustul meu. Si cum trebuie sa fiu in permanenta conectata la noutati, acest telefon cred ca mi-ar fi de folos”, spune colega noastra.

Pretul unui astfel de terminal porneste de la 1.100 lei in functie de dotari si de spatiul de stocare.

Foto: gsmarena.com

Amazon Kindle Touch Wi-Fi

Amazon Kindle Touch Wi-FiCand vine vorba de cititul unei carti in format digital primul gand ne duce la Kindle. Desi nu a fost prima companie care a implementat tehnologia ebook readerelor, Amazon a intrat repede in top si in prezent ocupa prima treapta a podiumului fiind compania care vine cele mai multe ebook readere din lume.

La acest succes a contribuit si Amazon Kindle Touch, o versiune cu touchscreen a ebook readerului clasic ce dispune de un display cu cerneaka E-Ink de 6” cu o rezolutie de 800x600. Dispozitivul are o memorie de 4GB, tehnologie Wi-Fi si are o greutate de numai 213 grame.

Razvan Enache, redactor Wall-Street.ro, spune ca isi doreste sa primeasca un astfel de cadou de sarbatori. „Vreau sa citesc foarte mult si pentru asta am nevoie de portabilitate ca sa nu mai spun ca poti stoca mii de carti pe un astfel de dispozitiv. In plus, spatiul este o adevarata problema, intrucat nu mai am loc in biblioteca. Mai mult, spre deosebire de tableta, nu te dor ochii atunci cand citesti,”, a mentionat colegul nostru.

Pretul unui ebook reader Amazon Kindle Touch pleaca de la 600 lei.

Foto: reviews.cnet.com



O excursie intr-o tara nordica

O excursie intr-o tara nordicaTarile nordice au reprezentat intotdeauna un prilej de cunoastere a unor civilizatii europene in adevaratul sens al cuvantului, fie ca vorbim despre Norvegia, Suedia sau Finlanda. O excursie intr-una din aceste tari sigur ne va schimba perceptia asupra modului de trai.

Pe lista mosului este si o excursie in Finlanda pe care un redactor Wall-Street si-o doreste de mult timp. „As vrea sa vizitez Finlanda pentru 2-3 saptamani, sa cunosc civilizatia nordicilor si sa experimentez locuri noi”, spune acesta.

Pretul unui singur bilet dus-intors cu avionul pana in Helsinki, capitala Finaldei porneste de la 300 euro.

Toshiba Satellite l750

Toshiba Satellite l750Atunci cand vine vorba de un upgrade, laptopul trebuie sa fie cu atentie ales pentru a reprezenta o investitie care poate „duce” 3-4 ani fara probleme. O configuratie cu un procesor i5, o placa video dedicata si 4GB ram poate asigura necesarul pentru cativa ani buni de-aici incolo.

Este si cazul colegului nostru George Dobre, redactor Wall-Street.ro, care isi doreste un laptop de Sarbatori pentru a-si inlocui un model mai vechi din 2006.

Pretul modelului Toshiba Satellite l750 se ridica la 2.900 lei.

Monitor Philips Full HD

Monitor Philips Full HDTehnologia LED folosita in prezent la monitoare reduce consumul energiei electrice cu pana la 80%. Sa nu mai vorbim de calitatea vizuala a acestora in ultimii ani. Si cum LCD-urile clasice deja nu mai reprezinta un punct de interes, monitoarele cu tehnologie LED sunt la mare cautare.

Pe lista de cadouri a unui alt redactor Wall-Street.ro se afla si monitorul Philips de 24” cu o rezolutie nativa Full-HD 1920x1080 si un timp de raspuns de 5 ms. Acesta este argintiu si dispune de 2 difuzoare incorporate si 2 porturi USB.

Pretul unui astfel de model porneste de la 1.000 lei.