Masina de spalat pe care o poti seta de pe telefon

Masina de spalat pe care o poti seta de pe telefonConceptul masinii de spalat a depasit barierele asteptarilor la cel mai mare targ expozitional din domeniul IT, desfasurat in Las Vegas, unde Samsung a lansat modelul de masina de spalat WF457 cu incarcare frontala si cu o capacitate de 20 kg.

Sistemul Smart Control de care dispune modelul WF 457, activat prin Wi-Fi, permite utilizatorilor sa ramana conectati la ciclul de spalare al masinii de spalat, fara a fi necesar sa stea fizic langa ea. Prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone-uri, utilizatorii pot monitoriza ciclul de spalare selectat, timpul ramas si alertele de oprire, precum si porni sau opri masina de oriunde din casa.

*Informatiile au fost preluate din urmatoarele surse:
The Verge, Gizmodo, Engadget, IBTimes, Techradar, BusinessInsider, PCWorld, CNET



Televizorul de grosimea unei foi

Televizorul de grosimea unei foiLG Electronics, unul din cei mai importanti producatori de televizoare din lume, a prezentat in cadrul Consumer Electronics Show cel mai mare televizor care integreaza tehnologia OLED. Acesta are o diagonala de 55 inch, o grosime de 4 milimetri si o greutate de 7,5 kilograme. Datorita tehnologiei si rezolutiei de inalta definitie (1920x1080p), culorile redate se apropie foarte mult de realitate. Sistemul OLED (organic light-emitting diode) are o rata de refresh de o mie de ori mai rapida decat la modelele asemanatoare existente pe piata, ceea ce se traduce printr-o imagine cursiva, naturala.

Foto: theverge.com

Cel mai nou concept de gaming

Cel mai nou concept de gamingProducatorul de periferice Razer a prezentat la targul CES un concept care poate revolutiona industria de profil.

„Project Fiona”
este tableta, care in ciuda numelui, incorporeaza tehnologii de varf pentru pasionatii de jocuri.

Noul dispozitiv este alcatuit din 2 gamepaduri - de o parte si de cealalta a displayului si ruleaza aplicatii compatibile cu Windows, sistemul de operare al celor de la Microsoft. In plus, gadgetul vine chipat cu ultima generatie de procesoare a celor de la Intel.

Cel mai subtire smartphone din lume

Cel mai subtire smartphone din lumeProducatorul chinez de echipamente IT&C Huawei a dezvaluit la CES 2012 cel mai subtire smartphone din lume echipat cu procesor dual-core.

Ascend P1 S are o grosime de numai 6,9mm si vine echipat cu un touchscreen de 4,3 inch mega super AMOLED cu rezolutia de 960 x 540, ecranul fiind fabricat din sticla Corning Gorilla.

Huawei Ascend P1 S beneficiaza de performantele procesorului Cortext-A9 1,5GHz si ale sistemului de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Terminalul vine echipat cu o camera foto de 8MP, are autofocus si dual-LED flash. De asemenea, este capabil sa inregistreze video 1080p cu 30 cadre/secunda.


Laptopul din sticla

Laptopul din sticla2012 va fi anul ultrabook-urilor. Sau cel putin asa sunt de parere specialistii in domeniul IT. Si pentru ca deja concurenta pe piata de profil a crescut spectaculos in ultimul timp, companiile producatoare sunt nevoite sa iasa la rampa cu modele exclusiviste, caracterizate prin configuratii sau design, de multe ori, duse la extrem. Este si cazul laptopului HP, care a lansat modelul Envy 14 Spectre.

Dispozitivul are un ecran 14 inch, o rezolutie de 1600x900px, memorie de 4 GB, hard disk de 128GB SSD si cantareste circa 1,7 kg. Noutatea cu care Envy 14 Spectre vine este ca suprafata exterioara a ecranului este din sticla. Desi ne imaginam ca este foarte sensibil la zgarieturi, dar mai ales la posibilitatea sa se spaga, producatorii dau asigurari ca modelul este conceput dintr-o sticla rezistenta folosita si la displayurile smartphoneurilor, tip Gorilla Glass.

Pretul unui astfel de model porneste de la 1.400 dolari.




Foto: laptopreviews.com

Televizorul cu recunoastere vocala

Televizorul cu recunoastere vocalaSamsung Electronics, unul din liderii globali in media digitale si tehnologii digitale, a lansat la CES 2012 cele mai noi serii LED si Plasma TV.

Televizoarele Smart TV, lansate in 2012, vor dispune de tehnologia Samsung Smart Interaction – o platforma care foloseste functii de comanda de recunoastere a gesturilor, a vocii si a fetei.

De exemplu, utilizatorii pot deschide sau inchide televizorul, activa aplicatiile selectate sau naviga pe Internet prin simpla comanda vocala intr-una dintre cele 20-30 de limbi suportate de aceasta tehnologie. Doar cu o miscare a mainii, acestia pot sa navigheze si alege un link sau continut pe Internet. Camerele incorporate recunosc miscarile din prim plan iar cele doua microfoane distribuite unidirectional recunosc vocea cu acuratete.

Tehnologia de reducere a zgomotului ajuta la eliminarea oricarui sunet din fundal atunci cand utilzatorii folosesc comanda vocala.

Cea mai subtire tableta din lume

Cea mai subtire tableta din lumeCantareste putin peste 500 grame si are o grosime de numai 7,62mm. Excite X10, cea mai noua tableta dezvoltata de japonezii de la Toshiba este, in acest moment, cea mai subtire tableta de 10 inch din lume.

Tableta, prezentata la CES, ar putea veni echipata cu un sistem de operare Android 3.2 (HoneyComb) sau Android 4.0 (IceCream Sandwich) fiind „propulsata” de un procesor dual-core de 1.2 GHz si o memorie ram de 1GB.

Carcasa tabletei este din magneziu, motiv pentru care nu cantareste decat 544 grame.

Toshiba Excite X10 are o diagonala de 10 inch si suporta o rezolutie de 1280x800px, camera foto este de 5 megapixeli, iar camera frontala - pentru conferinte si video-chat este de 2 megapixeli.


Foto: neowin.net

Cea mai rezistenta sticla din lume

Cea mai rezistenta sticla din lumeMulte din ecranele telefoanelor inteligente de astazi vin echipate cu tehnologia Gorilla Glass, o sticla rezistenta la zgarieturi si la socuri puternice. In cadrul evenimentului desfasurat in Las Vegas, producatorii au adus pe piata a doua generatie a tehnologiei Gorilla Glass. Noua versiune vine cu multe imbunatatiri, suportand o greutate de pana la 50 kg.

Gorilla Glass 2 are o grosime de doar 0,8 mm, cu 0,2 mm mai putin decat varianta precedenta si cu 20% mai rezistenta decat inainte.

Gorilla Glass a aparut pentru prima data in 2007, iar Corning - compania care produce sticla rezistenta - crede ca este cea mai folosita tehnologie, peste 500 de produse fiind aparate de acest tip de sticla.



Foto: captura fotoYoutube

Cel mai subtire ultrabook

Cel mai subtire ultrabookIn cadrul targului tehnologic, compania de origine taiwaneza Acer a anuntat lansarea celui mai subtire laptop de tip ultrabook din lume.

Aspire S5 are o grosime de doar 15 mm si un ecran LCD de 13,3 inci. De asemenea, carcasa este creat dintr-un aliaj de magneziu si aluminiu, motiv pentru care cantareste numai 1,31 kilograme.

Producatorii spun ca gadgetul va avea o autonomie de opt ore, o interfata Thunderbolt care va conferi viteze de transfer de pana la doua ori mai mari decat USB 3.0. In plus, ultrabook-ul va fi echipat cu ultima generatie de procesoare Intel, iar sistemul audio va fi de tip Dolby.





Foto: digitalspy.co.uk

Tehnologia care te ajuta sa-ti controlezi calculatorul cu privirea

Tehnologia care te ajuta sa-ti controlezi calculatorul cu privireaCompania Tobii a prezentat un dispozitiv care te ajuta sa controlezi cu privirea un laptop pe care ruleaza sistemul de operare Windows 8.

Acesta poarta numele de Gaze si functioneaza pe baza unei tehnologii cu infrarosu. El foloseste doua camere in acest dispozitiv pentru a capta ceea ce se reflecta pe retina. Cu aceste date, Gaze construieste un model 3D al ochiului.

Ideea celor de la Tobii nu poate fi insa aplicata pe orice laptop. Este nevoie de un dispozitiv special care se ataseaza calculatorului si care, mai departe, proceseaza lumina in infrarosu.



Foto
:
geeky-gadgets.com

Televizorul transparent

Televizorul transparentDesi are o diagonala de numai 22 inch (56 cm), televizorul LED dezvoltat de compania Haier, a venit cu ceva inedit la expozitia CES din acest an. Este transparent! Acesta suporta o rezolutie de 1680x1050 si pentru a functiona are nevoie de sursa de lumina pentru a reda imaginile pe ecran. Compania de origine chineza planuieste sa lanseze in curand si o varianta de 46 inch, destinata spatiilor mari pentru prezentari sau alte aplicatii avand o dimensiune mult mai generoasa.


Foto:
augustinefou.com

Robotii isi intra in drepturi - fac sport si danseaza mai bine ca multi din noi

Robotii isi intra in drepturi - fac sport si danseaza mai bine ca multi din noiInventiile tehnologice de la Consumer Electronics Show depasesc barierele gadgeturilor si tind spre sectorul roboticii - doua companii prezentand doua masinarii parca rupte din realitate.

Murata Manufacturing Co. a prezentat in cadrul targului tehnologic Murata Boy - un robot umanoid capabil sa mearga pe bicicleta, dar care nu are sustinere sau alte puncte de sprijin in afara celor doua roti. Cu toate acestea, robotul isi mentine perfect echilibrul. „Prietena” acestuia, Murata Girl, stie sa mearga pe uniciclu si, mai mult decat atat, traieste emotiile la maximum - roseste si isi poate inclina capul.

In cadrul aceluiasi eveniment, compania TP-Link a prezentat robotul dansator - masoara 2 metri inaltime, este foarte prietenos si saluta pe toti din preajma sa. Mai mult, atunci cand aude muzica in jur el simte ritmul si incepe sa danseze.




Foto: tomsguide.com

Smartphone-ul cu o camera foto de calitatea unui DSLR

Smartphone-ul cu o camera foto de calitatea unui DSLRTaiwanezii de la HTC se lauda cu Titan 2, cea mai noua generatie de telefoane care ruleaza Windows Phone 7.5 Mango. Telefonul dispune de un procesor cu o frecventa de 1.5 GHz si are un display generos de 4.7 inch, cu o rezolutie de 800x480px. De luat in calcul este camera foto cu care vine echipat - 16MP, autofocus si dual led flash, stabilizator de imagine si functie facedetection - capabil sa stocheze imagini la rezolutii de peste 4000px.

Terminalul filmeaza HD la 30 cadre/secunda. HTC Titan 2 cantareste 147grame si are o baterie de 1730 mAh.

Fereastra inteligenta

Fereastra inteligentaSamsung Smart Window este poate una dintre cele mai futuriste inventii prezentate la editia din acest an a targului tehnologic din Las Vegas.

Creatia producatorului de origine coreana inlocuieste banala fereastra cu geam termopan cu un ecran LCD transparent ce dispune de tehnologie tactila.

Noul tip de fereastra poate afisa informatii legate de starea vremii, iar in cazul in care peisajul mohorat de afara ne tulbura starea de spirit acesta poate fi schimbat cu unul exotic sau, de ce nu, preferat de noi. In plus, cu ajutorul acestei tehnologii putem naviga prin paginile prietenilor nostri de pe retelele sociale.



Foto: captura Youtube

Cel mai mic aparat de filmat 3D din lume

Cel mai mic aparat de filmat 3D din lumePasionatii tehnologiei 3D au un motiv in plus de bucurie. Sony a lansat, in cadrul targului tehnologic, HDR-TD20VE, cea mai compacta camera video 3D din lume, componenta a unei noi game de produse a japonezilor. Camera video dispune de o rezolutie full HD 1920x1080, vine echipat cu stabilizator optic SteadyShot, are un sunet imbunatatit fata de modelele anterioare si, caracteristica si este mult mai usor de adapostit in bagajul pentru excursie, spre exemplu, datorita dimensiunilor reduse.

Noua gama de camere video va fi disponibila din luna aprilie a acestui an.


Foto: 3dvision-blog.com