Batu, BMW Motorrad: Savurez fiecare clipa din gameplay

Ionut Batu, country manager pentru Romania si Bulgaria al diviziei de motociclete BMW, spune ca savureaza din plin fiecare moment in care se joaca, desi petrece, in medie 3-4 ore/saptamana cu astfel de activitati. Managerul prefera consola PlayStation 3, iar in prezent joaca Fifa 2012, Gran Turismo, Need for Speed sau Tennis Pro.

“PlayStation a fost prima mea consola pe care m-am jucat, undeva prin 1997, iar un an mai tarziu am avut prima consola de acest tip, pe vremea cand pachetele veneau cu doua gamepad-uri….cu fir”, povesteste, pentru Wall-Street.ro, Ionut Batu.

El este pasionat de jocurile sportive si cel mai mult ii place Fifa 2012: “Are o grafica senzationala, jucatorii semana mai bine ca niciodata cu cei din realitate, miscarile, suturile sunt mult imbunatatite si ai la dispozitie un numar mai mare de jucatori si echipe. Cele mai importante sunt, insa, atmosfera si spiritul de competitivitate pe care jocul le creaza”, descrie managerul diviziei de motociclete BMW jocul preferat.

Ionut Batu spune ca organizeaza sesiuni de gaming cu prietenii, insa cel mai mult petrece jucandu-se online, “cu necunoscuti care impartasesc aceeasi pasiune”. “De cele mai multe ori ma joc in weekend. Este in mod cert un mod de relaxare, o eliberare dupa o saptamana intensa de munca”, spune acesta.

Exista o mare asemanare intre jocul preferat si business-ul pe care il desfasoara: “FIFA 2012 vine cu «Manager Mode», un mod de strategie si management al echipei de fotbal. Ai optiuni de la modernizari ale stadionului, dezvoltarea echipei tehnice, pretul biletelor, dezvoltarea retelei de magazine ale echipei, pana la cumpararea de jucatori, stabilirea de bugete, obiective trasate de conducerea clubului si multe altele”, sustine Ionut Batu.

Pana acum a investit maximum 250 lei pentru un joc si spune ca prefera retailul. “Am avut de-a lungul anilor cateva probleme cu jocurile achizitionate si cea mai scurta cale este sa te intorci in magazinul de unde ai achizitionat. In plus, sunt mai ieftine la noi”, povesteste Batu.

HC-91 este jocul care i-a marcat copilaria: „Eram foarte mic, dar imi voi aminti intotdeauna jocul de ateletism de pe HC-91, unde trebuia sa apesi in disperare pe butoane ca sa alergi mai repede, sa sari mai sus sau sa arunci sulita cat mai departe. Am jucat cativa ani la rand”, isi aminteste country managerul BMW Motorrad Romania.

Seceleanu, InternetCorp: Jocurile sunt un excelent excercitiu al mintii

Seceleanu, InternetCorp: Jocurile sunt un excelent excercitiu al mintiiDesi nu se considera un jucator pasionat, Mihai Seceleanu (foto), CEO-ul trustului InternetCorp, isi petrece momentele de relaxare in special pe iPhone ruland aplicatii de atentie sau de indemanare.

“Avand in vedere faptul ca ma joc in momente in care simt nevoia unei pauze de la birou, singura asemanare intre job si un joc precum Pipe Roll probabil este data de faptul ca in ambele trebuie sa fii foarte atent, creativ, sa iei decizii rapide si sa incerci constant sa iti imbunatatesti performanta. Aloc in jur de 10 minute pe zi joculetelor disponibile pe platforma iOS a celor de la Apple”, sustine Seceleanu.

In general, fondatorul InternetCorp se joaca singur, avand tot timpul la indemana smartphone-ul. “In ultimii 10 ani, gaming-ul nu mai fost la fel ca pasiunea pentru acesta din adolescenta, in schimb este un prilej ideal pentru relaxare si detasare. Seara si in weekend aloc, intr-adevar, mai mult timp acestor activitati”, subliniaza Seceleanu.

CEO-ul InternetCorp isi cumpara jocurile din AppStore – magazinul cu aplicatii al celor de la Apple si spune ca nu ar investi mai mult de 4,99 euro pe un joc, evident pentru sistemul de operare iOS.

In opinia sa, cel mai bun joc lansat pana acum este StarCraft 2: “Desi a fost lansat in urma cu mai un an, inca nu am ajuns sa il descopar. StarCraft a fost cu siguranta printre jocurile copilariei si nu vad cum StarCraft 2 nu poate fi cel mai tare joc lansat vreodata”.

De cateva joculete pe un HC-91 si altele, mai tarziu pe unul din primele generatii de calculatoare Pentium isi aduce cu placere aminte fondatorul InternetCorp.

„Mi-aduc aminte cu placere de jocuri ca Saboteur sau Elite, probabil printre primele abordate pe vremea cand calculatorul era un HC-91 produs de celebra (la acel moment) ICE Felix, iar jocurile se incarcau in memorie de pe casete magnetice. Au urmat shooter-ele: Doom, Duke Nukem 3D - insa cu siguranta jocurile in care am "investit" cel mai mult timp in copilarie au fost Warcraft 2 si Starcraft, pe care le jucam prin liceu pe sistemul de acasa (un Pentium) intr-un ritm nebun, care de multe ori includea si noptile”.

Disclaimer: InternetCorp este publisherul publicatiilor Wall-Street.ro si Kudika.ro.

Marin, Flanco: Mereu ne chinuim sa alergam dupa Golden Points

“Mereu ne chinuim sa alergam dupa «golden points»” (punctele de aur/valoroase - n.r.), spune Catalin Marin, product manager director in cadrul Flanco, referitor la asemanarea intre jocul preferat si business-ul pe care il desfasoara.

“As spune ca ar fi o asemanare intre unul dintre jocurile dragi – Mario – mereu ne chinuim sa alergam dupa golden points, in viata profesionala in principiu, dar pana la urma, ceea ce conteaza este ca la final suntem rasplatiti", detaliaza el.

Mario este totodata si jocul care i-a marcat copilaria managerul roman, joc pe care l-a primit de la o ruda din strainatate impreuna cu o consola Nintendo Entertainment System (NES). Amintiri are si despre Counter-Strike, despre care spune ca dezvolta complexitatea si spiritul de echipa.

In prezent, timpul liber si-l dedica versiunii Beta a Diablo III. “Diablo este una din seriile mele de jocuri preferate, iar in prezent ma joc versiunea beta a Diablo III”. Al treilea titlu al jocului produs de Blizzard Entertainment urmeaza sa apara la jumatatea lunii mai.

In ceea ce priveste modalitatea de gameplay, Marin ca prefera PC-ul: “In principiu ma joc pe PC, in special datorita graficii impresionante a jocurilor noi, care deocamdata nu poate fi egalata de performantele consolelor, desi in ultima vreme exista serii foarte interesante, exclusive pentru console – as aminti aici Killzone si Uncharted pe PS3 si Halo pentru Xbox 360”, spune product manager director-ul Flanco.

Catalin Marin petrece circa o ora in gameplay, in timpul saptamanii, si mai mult in weekend.

“Ma joc in special in weekend, ca pasiune. Incerc pe cat posibil sa imbin corect balanta lucru-relaxare, de aceea uneori dupa serviciu ma relaxez cu o ora de gaming. Este foarte placut sa te intorci de la job si sa te plasezi intr-un peisaj in care nu prea ai cum sa ajungi decat in concediu si sa conduci. Imposibilul devine atunci posibil, chiar si doar grafic – sa iti tavalesti prin noroi si sa iti strici masina e un sport prea scump in realitate”, a precizat managerul Flanco.

El spune ca se joaca deobicei cu prietenii, cu care socializeaza si in afara mediului online. Ii este greu sa se hotarasca si sa nominalizeze cel mai bun joc aparut, insa pentru fiecare gen are o preferinta: “Este greu de numit un singur joc, as nominaliza în schimb cateva titluri – Battlefield 3 , pentru grafica extraordinara, Need for Speed, Colin McRae Rally (o serie intreaga, din care a derivat seria Dirt) – pentru componenta distractiva, iar apoi seria Final Fantasy – pentru complexitate si povestea feerica”, spune Catalin Marin.

Cand afla de un titlu nou despre care a citit sau care i-a captat atentia, managerul Flanco spune ca il asteapta pentru a si-l achizitiona din retail, pentru ca jocurile importante pe care le “vaneaza” sunt disponibile simultan in Romania cu restul Europei.

In ceea ce priveste investitia in aceasta pasiune, spune ca daca este un joc pe care si-l doreste neaparat sau un bundle, un pachet cu accesorii din joc, spre exemplu, poate cheltui si mai mult de 300 de lei, care este suma maxima pe care o plateste pentru jocuri de consola.

Nicoleta Oprea, PwC: Viata profesionala este ca si dezlegarea unui puzzle

Nicoleta Oprea, PwC: Viata profesionala este ca si dezlegarea unui puzzle“Viata profesionala este ca si dezlegarea unui puzzle, pentru care mergi din aproape in aproape ca la Minesweeper” - unul din jocurile preferate de Nicoleta Oprea (foto), managerul pentru servicii de consultanta pentru management din cadrul PriceWaterhouseCoopers (PwC).

“il joc de cand eram la facultate (condimentat din cand in cand cu unul-doua jocuri de Solitaire...da, acel joc care pare vechi de cand lumea si pe care cred ca l-a jucat fiecare dintre noi intr-un moment de plictiseala)”, isi aminteste managerul PwC.

Viata reala seamana cel mai mult cu jocurile de strategie, in opinia Nicoletei Oprea: “ Cred ca viata reala seamana totusi cel mai mult cu jocurile de strategie - stabilirea unor obiective, aliantele potrivite si perseverenta te pot ajuta sa "joci" bine, sa fii eficient. Pe de alta parte astfel de jocuri consuma mult timp pe care prefer sa il investesc in business-ul real, activitatea mea de zi cu zi”.

Despre cel mai bun joc lansat pana acum, managerul PwC spune ca Angry Birds este unul dintre acestea, care, odata inceput, “te prinde” - “chiar foarte tare tinand cont ca nu este un joc elaborat, ci doar amuzant”.

Prefera laptopul, in schimbul PC-ului sau consolei si spune ca se joaca destul de rar, de cele mai multe ori in week-end “Este un mod ideal de relaxare si de petrecere a timpului liber”, sustine Nicoleta Oprea.

Managerul PwC cumpara online, insa ceea ce se joaca sunt, in mare parte, jocuri gratuite si spune ca “as investi maximum 50 euro in cazul in care ar juca online versiune free si m-ar «prinde» atat de tare incat mi l-as dori cu orice pret”.

Piata din Romania de jocuri pentru console si PC-uri indica o crestere de la 2 milioane dolari in 2006 la 8 milioane dolari in 2010 pentru jocurile pe console, iar pentru cele pe PC-uri cresterea a fost de la 5 milioane $ in 2006 la 13 milioane $ in 2010, potrivit raportului PwC - Global Entertainment and Media Outlook.

Pentru perioada 2011 - 2015 este estimata o rata anuala agregata de crestere de 5.74% pentru piata de jocuri pentru console si un nivel constant la nivelul estimat de 14 milioane dolari pentru piata de jocuri pentru PC.

Remus Visan, Paravion.ro: Ma joc de zor "Planes"

Remus Visan, Paravion.ro: Ma joc de zor "Planes"“Toata lumea e o scena si noi toti actori in ea”, spune Remus Visan (foto), proprietarul site-ului de turism Paravion.ro.

Managerul roman povesteste ca munceste foarte mult, dar isi face timp si pentru a se delecta jucandu-se: “Muncesc foarte mult, dar am pastrat si bunele obiceiuri si, din cand in cand, imi permit «luxul» de a merge la teatru, la film, a face sport si a ma juca”, afirma Visan.

In timpul liber, se joaca de zor “Planes”, un joc lansat de Paravion.ro in colaborare cu Brandaffair, in luna noiembrie a anului trecut pentru a “rasplati fidelitatea” prietenilor sai, prezenti pe reteaua de socializare Facebook.

“Este un joc interactiv, deconectant si «vintage», deoarece a fost conceput pentru a evada din cotidian direct pe bancile scolii, amintindu-ne de mimunatele recreatii cand, pe spatele caietelor noastre, jucam «avioane»”, povesteste Remus Visan despre jocul preferat.

Se joaca fie atunci cand calatoreste, fie acasa cu familia: “Uneori joc Planes atunci cand calatoresc singur sau impreuna cu persoanele care sunt cu mine ori echipa Paravion.ro si atunci cand astept ore in sir pe aeroport. Alteori joc acasa cu sotia si copiii”.

Cand este acasa Remus Visan se joaca impreuna cu copiii sai: Ariana Theodora care are 5 ani si Calin Andrei - mezinul familiei . “Pentru a-i initia in jocurile generatiei mele, folosim consola”. Altfel, in team building sau in pauza de masa, proprietarul Paravion.ro foloseste PC-ul.

In general, petrece in jur de 10-15 minute seara jucandu-se Planes, dar spune ca weekend-urile sunt dedicate in totalitate familiei.

“In weekend joc mai rar pentru ca este o traditie sa petrecem mai mult timp in natura si mai putin in casa si in fata consolelor si/sau calculatorului. Uneori ne jucam la birou, in pauza de masa cand unul dintre colegii mei de la Paravion.ro are initiativa de a face un campionat ad-hoc", afirma Remus Visan.

Managerul roman isi aduce aminte ca in copilarie a fost pasionat de jocul "avioane", iar in adolescenta nu a ratat niciun joc de stragerie, preferatul sau fiind Age Of Empires.

Spune-ne si parerea ta: Sunt utile jocurile la sfarsitul unei zile incarcate? Care sunt jocurile tale preferate?