Excursie pe bicicleta la rezervatia de zimbri Bucsani

Excursie pe bicicleta la rezervatia de zimbri BucsaniO excursie de o zi in care turistii vor pedala in padurea Bucsani vizitand cea mai mare zimbrarie din Romania, aflata in judetul Dambovita.

Plecarea se face din Bucuresti cu masina pe traseul Bucuresti – Bucsani – Targoviste si retur, iar traseu pe biciclete se intinde pe aproximativ 30 km (Bucsani – Ratoaia – I.L.Caragiale – Adanca – Bucsani), potrivit agentiei Enjoy Transilvania.

Turistii vor putea vizita in timpul excursiei rezervatia de zimbri din padurea Bucsani, casa memoriala I.L.Caragiale si Curtea Domneasca din Targoviste.

Oraganizatorii pun la dispozitie o bicicleta de tip “mountain bike”, transportul auto din Bucuresti si un ghid de turism care va pedala alaturi de tine si de restul grupului.

"Am pregatit un traseu lejer de aproximativ 30 km ce se va derula pe drumuri locale, departe de traficul aglomerat. Il vom parcurge intr-un ritm relaxant astfel incat oricine sa il poata parcurge cu usurinta si sa se bucure de o zi in mijlocul naturii", spune Mircea Olaru, directorul agentiei si ghid national.

Pretul excursiei: circa 22 euro (95 lei)/ pers


Sursa foto: bucsani.ro

Cu bicicleta la vanatoare de trufe in Transilvania

Cu bicicleta la vanatoare de trufe in TransilvaniaAceasta este o excursie de trei zile si doua nopti in zona colinara din Transilvania, care include pedalat, vanatoare de trufe si degustare de vinuri, potrivit Carpat Bike.

Pe parcursul excursiei, turistii au sansa de a merge aproximativ 60 de kilometri pe bicicleta si pot vizita bisericile fortificate de la Malancrav sau Biertan, incluse in patrimoniul UNESCO.

Pretul excursiei, care include printre altele doua nopti de cazare, cina si bicicleta, se ridica la circa 300-350 euro.



Sursa foto: carpatbike.ro



Excursie cu bicicleta la Vulcanii Noroiosi

Excursie cu bicicleta la Vulcanii NoroiosiExcursia dureaza o zi, cu plecare din Bucuresti.

Cei interesati parcurg cu masina traseul Bucuresti – Buzau – Berca si pot pedala pana la 40 de kilometri intre Berca – Policiori – Vulcanii Noroiosi – Berca – Robesti – Magura.

Turistii se vor putea bucura pe parcursul excursiei de vizitarea Vulcanilor Noroiosi, Manastirii Ciolanu si a taberei de sculptura de la Magura.

Pretul excursiei este de aproximativ 25 euro de persoana, potrivit Enjoy Transilvania.


Sursa foto: enjoytransylvania.ro


Cu bicicleta de-a lungul Dunarii

Cu bicicleta de-a lungul DunariiExcursia dureaza trei zile si pe parcursul acesteia turistii vor vizita sate din muntii Banat, situri istorice si culturale si vor putea sa exploreze alte secrete ale muntilor cu biciclera si cu barca.

De asemenea, turistii vor vizita manastiri din zona si monumente vechi de pe timpul Imperiului Roman.

In timpul calatoriei se merge cu bicicleta circa 80 kilometri, pe parcursul carora vor vizita si Orsova si Baile Herculane.

Pretul calatoriei variaza de la 217 euro - la peste 300 euro, potrivit CarpatBike.

Sursa foto: CarpatBike

Excursie pe "Drumul vinului"

Excursie pe "Drumul vinului"Turistii se pot bucura de o excursie de o zi, cu plecare din Bucuresti si destinatie Valea Calugareasc.

Acestia vor parcurge un traseu pe bicicleta de 40 de kilometri intre Valea Calugareasca – Nisipoasa – Varbila – Jercalai – Urlati – Valea Calugareasca.

Turistii vor pedala printre podgorii renumite si conace boieresti, potrivit agentiei Enjoy Transilvania.

Printre atractiile turului se numara Manastirea Jercalai, Conacul Bellu din Urlati, Manastirea Varbila si Conacul Urlateanu.

Pretul excursiei se ridica la 35 euro de persoana.

Sursa foto: Enjoy Transilvania

Scurta escapada pe bicicleta in Rarau

Scurta escapada pe bicicleta in RarauCei care vor sa descopere frumusetile muntilor Rarau pot alege o excursie de trei zile, in care vor pedala pana la 90 de kilometri.

Pe parcursul excursiei, turistii vor avea ocazia sa vada printre altele Cheile Zugrenilor, Pietrele Doamnei, padurea Slatioara si orasul Campulung Moldovenesc.

Excursia costa aproximativ 350-400 euro de persoana.

Sursa foto: CarpatBike

Vizitarea Maramuresului pe bicicleta

Vizitarea Maramuresului pe bicicletaExcursia dureaza noua zile, iar cei care vor lua parte la aceasta aventura vor avea posibilitatea sa mearga pe bicicleta pana la 300 de kilometri.

Se va pedala de-a lungul vailor raurilor Mara si Iza, iar turistii vor avea ocazia sa viziteze mai multe biserici de lemn incluse in patrimoniul Unesco.

De asemenea, vor putea vizita localnicii din Viseul de Jos si din satele Bogdan Voda si Sacel.

Excursia costa pana la 1.000 de euro si include printre altele 8 nopti de cazare, potrivit CarpatBike.

Sursa foto: CarpatBike

Descoperind Harghita si Covasna pe bicicleta

Descoperind Harghita si Covasna pe bicicletaExcursia dureaza 11 zile si sunt parcursi peste 400 de kilometri, cate 38 kilometri in fiecare zi.

Pe durata celor 11 zile turistii vor trece prin Ordorheiu Secuiesc si prin Sfantul Gheorghe si vor vizita printre altele sate unguresti si o serie de destinatii incarcate de istorie, potrivit CarpatBike.

Pretul excursiei se ridica la peste 1.100 de euro si include printre altele 10 nopti de cazare.

Sursa foto: CarpatBike



Excursie pe bicicleta in Bucuresti

Excursie pe bicicleta in BucurestiExcursia include turul orasului, de la nord la sud, vizitand pe bicicleta cele mai frumoase zone, printre care Parcul Herastrau, Casa Presei, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Piata Revolutiei, Casa Poporului, Ateneul Roman, Palatul Regal, Cercul Militar, Primaria Capitalei, Patriarhia Romana, Centrul vechi al orasului.

"Desi pare greu de crezut, un tur pe bicicleta al orasului Bucuresti iti poate schimba total parerea asupra capitalei. Cel putin strainii il apreciaza in mod deosebit. Important este sa mergi cu un ghid care sa iti explice povesti si lucruri interesante despre locuri pe langa care treci zi de zi fara le acorzi prea multa atentie", spune Mircea Olaru de la Enjoy Transilvania.

Calatoria dureaza 3-4 ore si se pedaleaza aproximativ 15 km.

Turistii platesc circa 20 de euro.

Sursa foto: Enjoy Transilvania