Melania Hancila: Am prins gustul cartilor autoeducative

Melania Hancila: Am prins gustul cartilor autoeducativeMelania Hancila, sefa departamentului de strategie si cercetare din cadrul Volksbank, spune ca, in ultima perioada, a prins gustul cartilor autoeducative, deoarece acestea contin mai multe informatii practice comparativ cu cele beletristice, care au ocupat cea mai mare parte a lecturilor sale de pana acum.

"Ma preocupa sa am o viata cat mai sanatoasa posibil si consider ca alimentatia este o componenta esentiala a unui stil de viata care sa te mentina tanar, pe langa sport si activitatile in natura, iar cartea "Esti ceea ce mananci" scrisa de Dr. Gillian McKeith este exact ceea ce cautam", a precizat Hancila.

De asemenea, una dintre pasiunile economistei este psihologia, care, in opinia sa, "este piatra de capatai a dezvoltarii personale".

"Daniel Goleman cu cartea sa «Inteligenta emotionala» m-a ajutat sa ma cunosc mai bine pe mine insami si pe ceilalti, m-a invatat sa-mi controlez si sa-mi fructific mai bine emotiile si impulsurile, intr-un cuvant m-a ajutat sa devin mai inteleapta", a adaugat Hancila.


Laurian Lungu prefera istoria Romei

Laurian Lungu prefera istoria RomeiLaurian Lungu, managing partner al grupului Macroanalitica, a precizat ca lecturile sale recente sunt legate de isoria impreriului roman, in special istoria Romei.

Ultimele lecturi pe acest subiect au fost "A Day in the Life of Ancient Rome", de Alberto Angela, si "Ritratti romani. Chi ha costruito Roma, come e perché", de Paladino Mimmo si Costantino D'Orazio.

"Pe langa asta, ar mai fi subiecte legate de progresele in stiinta, cu precadere cele din cosmologie/astrologie, medicina, genetica, energie/inovatie din care citesc in mod constant articole. Cand imi mai ramane timp rezolv si probleme de bridge", a adaugat Lungu.

Vlad Muscalu citeste romane politiste

Vlad Muscalu citeste romane politisteEconomistul ING Bank, Vlad Muscalu, a declarat ca, in afara de cartile care ating in proportii mai mica sau mai mare teme economice, mai citeste romane politiste, autorul preferat fiind Jonathan Kellerman, cu seria Alex Delware.

De asemenea, Muscalu mai citeste si romane grafice, cele mai recente lecturi fiind "Asterios Polyp", de David Mazzucchelli, si "Daytripper" de Gabriel Ba si Fabio Moon.

Lucian Isar: Ultima lectura a fost "Romania, tara de frontiera a Europei"

Lucian Isar: Ultima lectura a fost "Romania, tara de frontiera a Europei"Analistul economic Lucian Isar spune ca printre ultimele sale lecturi se numara "Romania, tara de frontiera a Europei", de Lucian Boia, "Predictably Irrational: The Hidden Forces that Shape Our Decisions", de Dan Ariely si "The Fabric of Reality: Towards a Theory of Everything", de David Deutsch.

De asemenea, Isar mentioneaza ca l-a captivat si seria de bestseller-uri "A Song of Ice and Fire", de G.R.R. Martin.

Florin Citu se documenteaza despre comportamentul canin

Florin Citu se documenteaza despre comportamentul caninUltimele lecturi ale economistului Florin Citu sunt "Absurdistan", de Gary Shteyngart, "The Philosopher and the Wolf: Lessons from the Wild on Love, Death and Happiness", de Mark Rowlands, dar si Neagu Djuvara, "Amintiri si povesti mai deocheate".

De asemenea, Citu reciteste cand are timp si "Minunata lume noua", de Aldous Huxley, si se documenteaza despre comportamentul canin, intrucat are doi dobermani.