Detaliile fac diferenta

Detaliile fac diferentaCand simtim nevoia de a redecora, cel mai eficient este sa schimbam accesoriile dintr-o incapere. Acestea sunt elementele care pot schimba cromatica, pot redefini spatiul, in esenta, pot schimba intregul conceput, spune Bogdan Cosma, designerul companiei de profil Archicraft.

„Pentru o mai buna intelegere, va dam un exemplu: perdelele sunt de culoarea albastru, dar se apropie toamna si simtim nevoia de o schimbare. Prin simplul fapt ca am inlocuit perdelele si am ales o culoare dintr-o gama ce include nuante de la bej la wenge, am creat o alta atmosfera. Aceasta mica modificare a reusit sa schimbe tematica incaperii", a precizat designerul Bogdan Cosma.

Sursa foto slide/main: Archicraft.ro

Profilele decorative, o solutie simpla si de efect

Profilele decorative, o solutie simpla si de efectPentru schimbarea aspectului general al locuintei fara multa bataie de cap puteti aplica profile decorative precum cornise, brauri, plinte, coloane, pilastri, semineu ce inseamna creativitate, stil si eleganta. Acestea fac diferenta detaliilor de interior, sugereaza designerul Livia Corfu, designer la Silver Design.

"Profilele deorative dau posibilitatea unor combinatii rafinate fara a incarca camera. Toate aceste profile se monteaza cu usurinta si pot fi vopsite cu usurinta cu patina clasica sau moderna", spune Corfu.

Sursa foto: Silver Design

Cum alegi culoarea peretilor

Cum alegi culoarea peretilorCulorile peretilor se aleg in functie de mobilierul dintr-o incapere, dar asta nu inseamna ca vor fi utilizate doar anumite culori pentru un stil de design. Peretii trebuie decorati in functie de mobilier, de elementele dintr-o camera si in special, in functie de preferintele celor care isi vor desfasura activitatea in acel spatiu.

"Desigur, exisita anumite reguli ce trebuie respectate pentru a nu crea haos intr-o incapere. De exemplu, daca mobilierul dintr-o incapere abordeaza un stil clasic, culorile recomandate sunt cele pastelate. In cazul mobilierului in stil modern, paletarul de culori pentru decorarea peretilor se largeste si se pot utiliza atat culori pastelate, cat si culori mai indraznete, cu conditia ca acestea sa fie complementare spatiului" , spune designerul Bogdan Cosma de la ArhiCraft.

Ceea ce da viata unei incaperi sunt detaliile, accesoriile din acea incapere. Peretele poate fi privit ca un background care evidentiaza obiectele din incapere. „In cazul in care un spatiu este lipsit de aceste elemente, se poate opta pentru un perete de o culoare intensa sau un tapet decorativ", a adaugat Bogdan Cosma.

In ceea ce priveste culorile care dau tonul anul acesta in amenajarile in stil modern, designerul Silver Design mentioneaza turcoaz, smarald, rubin, galben auriu sau tangerine.

Sursa foto: Silver Design.ro

Corpurile de iluminat

Corpurile de iluminatO alta modalitate de a schimba infatisarea unei camera o constituie utilizarea diverselor tipuri de corpuri de iluminat.

De exemplu corpurile de iluminat de pardoseala pot imbunatati aspectul incaperii din punct de vedere estetic dar si functional, spune Livia Corfu, de la Silver Design.

Sursa foto: Silver Design

Plantele

PlanteleIntotdeauna sunt binevenite decorurile naturale in amenajarea spatiului, dar niciodata o camera nu trebuie sa fie incarcata cu prea multe plante. Dimensiunea platelor va fi aleasa in functie de spatiul disponibil, spune Livia Corfu.

Elementele naturale de decor intra in categoria accesoriilor ce dau viata unei incaperi, dar cu toate acestea ele trebuie sa se incadreze in spatiul respectiv. Toate elementele trebuie utilizate cu moderatie. Rolul lor e de a crea legaturi, de a crea armonie intre obiecte, a adaugat si Bogdan Cosma.

Sursa foto: Archicraft

Ce se poarta anul acesta in amenajarile interiore?

Ce se poarta anul acesta in amenajarile interiore?Ideile designerilor includ materiale lucioase, suprafete netede, culori vibrante, combinate cu tonuri elegante de gri, alb, auriu si argintiu. Toate acestea vor contribui la crearea de case unice, primitoare si elegante, spune Livia Corfu, de la Silver Design.

Dincolo de tendinte insa, designul interior trebuie sa reflecte personalitatea celor care isi vor desfasura activitatea in acel spatiu. „Putem spune ca tendinta este de “personalizare a spatiului”. Ideea principala este de a crea spatii care sa ofere confort si stil intr-o maniera individuala", a adaugat Cosma.

"Putem spune ca anul acesta am observat exprimarea dorintei de amenajare a spatiilor in stil neo-baroc, iar in ceea ce priveste culorile, multi le prefera pe cele deschise, in special alb, cu accente subtile de culoare", mai spune reprezentantul Arhicraft.

Oficialii Arhicraft observa o cerere in crestere de servicii in domeniul amenajarii interioare in perioada de primavara-vara a anului. "Daca ar fi sa analizam activitatea companiei pe piata de design interior din ultimii trei ani am putea observa ca aceasta s-a intensificat. Unul din factorii care au influentat, in mod pozitiv, cresterea cererii de servicii de design a fost factorul psihologic. Oamenii incep sa inteleaga necesitatea consultarii unui designer care detine cunostinte vaste in ceea ce priveste functiunile unei case, avantajele si dezavantajele tipurilor de placari, imbinari de elemente, cromatica .Un designer realizeaza legaturi intre functionalitate, stil de viata, culori si personalitate", considera Cosma.

Cu o cifra de afaceri de aproape 2 mil. lei in 2010, compania Archicraft are birouri in Bucuresti si Satu Mare. Compania va implini in curand 10 ani pe piata.

Silver Design, parte a companiei de decoratiuni interioare Silver Decor, a fost infiintata in 2010.

Sursa foto: Archicraft