1 / 11

Cum ar trebui sa fie machiajul pentru birou?

Dupa ce saptamana trecuta v-am prezentat cateva sfaturi legate de vestimentatie, in aceasta saptamana Wall-Street.ro a discutat cu specialistul in cosmetica si machiaj Mirela Paduraru pentru a va da cateva ponturi legate de machiaj, manichiura sau coafat.

Pentru machiajul de birou exista o regula simpla: "Sa fie pusa in evidenta frumusetea naturala a persoanei, nu sa se observe machiajul". Ar trebui sa ne concentram atentia pe trei aspecte cheie: ten sanatos, sprancene perfecte (pe cat posibil evitand tatuajul / repigmentarea, machiajul semipermanent) si o dantura frumoasa, a spus Mirela Paduraru, trainer in cosmetica si machiaj profesional.

Baza de machiaj e de preferat sa fie bio, fara silicon sau fenoxietanol iar corectorul si fondul de ten trebuie aplicate in strat aproape invizibil, doar acolo unde este nevoie.

Machiajul ochilor poate avea umbre discrete, de bun gust, evitand culorile tari, metalice sau prea sidefate. Daca am trecut de 30 de ani, e bine de stiut ca tusul de ochi aplicat in dunga groasa da un aspect dur sau vulgar privirii. Inlocuiti-l cu un creion dermatograf de calitate, bine ascutit, pe care il aplicati cat mai aproape de linia genelor si ulterior il estompati cu o pensula, fixandu-l cu fard de ochi.

Mascara / rimelul de gene este optionala, cu atat mai mult daca avem prostul obicei de a ne freca la ochi de oboseala. Blush-ul / fardul de obraz trebuie sa dea impresia de ten sanatos, usor imbujorat. Il poti amesteca fara rezerve cu o pudra bio din orez, pentru un efect ultranatural.

Gloss-ul sau rujul nu trebuie sa depaseasca forma sau conturul natural al buzei, pentru a evita impresia de evident sau vulgar. Alegeti culori naturale, discrete, placute privirii, a adaugat Mirela Paduraru.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri