Alexandru Leondari, Eureko: Aparatul de fotografiat este nelipsit din vacanta

Alexandru Leondari, Eureko: Aparatul de fotografiat este nelipsit din vacantaPentru Alexandru Leondari (foto), directorul adjunct Eureko, unul din cei mai importanti asiguratori de pe piata locala, camera foto este unul din cele mai importante gadget-uri de luat in vacanta.

“Acum am un Canon 550D, pe care l-am folosit pentru a «imortaliza» locurile si momentele cele mai placute din vacanta. Aparatul foto l-am folosit zilnic, pentru a avea cat mai multe amintiri din vacanta petrecuta in Turcia”, a precizat Leondari.

In concediul din Antalya, managerul roman a luat si laptopul, dar si smartphone-ul pe care le-a folosit pentru a fi la curent cu toate noutatile “de acasa”.

“Laptop-ul l-am folosit fie pentru a vedea ce se intampla la birou si, asa cum mentionam, pentru a descarca pozele, in special pentru a avea suficienta memorie pe card pentru a doua zi. Nu am lasat acasa nici smartphone-ul pentru navigare pe internet dupa ultimele stiri si informatii despre economie si Romania in general”, sustine directorul adjunct Eureko.

Alexandru Lapusan, CEO Zitec: smartphone-ul, ultrabook-ul si un e-book reader - partenerii pentru un concediu perfect

Alexandru Lapusan, CEO Zitec: smartphone-ul, ultrabook-ul si un e-book reader - partenerii pentru un concediu perfectIn vacanta petrecuta la greci, in statiunea Paros din insulele Ciclade, Alexandru Lapusan (33 ani), CEO-ul companiei producatoare de aplicatii online Zitec a avut la indemana o suita de gadget-uri care sa il tina conectat la noutatile care s-au petrecut in tara. -

“Inca nu am avut curaj sa plec in concediu fara sa imi verific din cand in cand mailul, motiv pentru care nu am avut cum sa renunt la HTC Desire S, un telefon pe care l-am luat acum aproximativ 6 luni. L-am achizitionat in principal pentru email si internet/stiri insa si pentru GoogleMaps, care este o aplicatie foarte utila”, a precizat managerul roman.

Pe langa telefonul mobil, CEO-ul Zitec a luat cu el in vacanta si un ultrabook Toshiba, achizitionat in urma cu trei luni despre care spune ca il foloseste „pentru activitati legate de birou ce nu se pot face de pe un smartphone”.

Totodata, Alexandru Lapusan a luat cu el in vacanta petrecuta in Grecia si un e-book reader de la Amazon, cumparat exact inainte de plecarea in concediu.

„A fost o simpla coincidenta, insa s-a dovedit foarte util in concediu, deoarece volumul ocupat a fost de multe ori mai mic decat ar fi ocupat cartile citite in perioada respectiva”, isi aminteste managerul companiei producatoare de aplicatii online.

Lucian Miess, Getts Salons: Pentru scufundari folosesc un Suunto D6i

In excursia petrecuta in acest an din Redang, o insula in Malaezia, Lucian Miess, directorul general Gett’s Salons nu a putut renunta la smartphone-ul sau – un HTC HD2, la tableta iPad si nici la Suunto D6i, un computer destinat scufundarilor.

“Vacanta e un concept care acum sufera ceva modificari. Pe langa cei doi copii mari de 12 si 14 ani, mai avem si un baietel de aproximativ 7 luni, iar de aceea am decis sa facem o expeditie de diving in Malaezia, insula Redang, si unde intens am facut scufundari in paradisul din parcul subacvatic. D6i este un computer ceas foarte avansat de scufundari, ce calculeaza toti parametrii necesari scufundarilor, de adancime, presiunea din tank, temperatura, saturatia tesuturilor cu azot, paliere de decompresie, etc", sustine Miess.

Pentru discutiile cu cei de acasa si accesul permanent la noutati, managerul a luat cu el si smartphone-ul, dar si tableta iPad

“Mail, Skype cu tara, rss stiri, cititul cartilor, vreme, net, curs valutar sunt extrem de utile amandoua. Pe iPad, fetita mea are si cateva jocuri”, a precizat acesta.

Simona Veteleanu, TravelBiz: In vacanta iau intotdeauna sistemul de navigatie

Simona Veteleanu, TravelBiz: In vacanta iau intotdeauna sistemul de navigatieSimona Veteleanu (foto), directorul general al agentiei de turism TravelBiz spune ca nu pleaca niciodata la drum fara sistemul de navigatie GPS echipat cu harta Europei.

“Sistemul de navigatie GPS mi-a fost extrem de util de fiecare data cand am plecat in vacanta cu masina, m-a scos din multe incurcaturi, mi-a oferit cele mai bune trasee spre destinatie”, sustine managerul.

Pe langa GPS, in vacanta de anul acesta, Simona Veteleanu si-a luat si tableta iPad 2, achizitionata chiar inainte de a pleca in concediu.

“iPad-ul mi-a fost util pentru divertisment, fetita mea s-a uitat la desene si filme pe drum. Totodata, tableta este foarte buna pentru a ne informa cu privire la diverse obiective turistice pe care doream sa le vizitam, dar si restaurante si alte date informatii din zona respectiva dar si pentru ca voiam sa fim la curent cu stirile din tara. Este mult mai practic decat un telefon, avand display-ul mult mai mare”, este de parere directorul agentiei de turism TravelBiz.

Esin Ugurtay, URB Group: iPhone si Instagram, combinatia ideala pentru vacanta

Esin Ugurtay, URB Group: iPhone si Instagram, combinatia ideala pentru vacantaEsin Ugurtay (foto), directorul de dezvoltare al URB Group, care detine, printre altele fabrica de rulmenti de la Barlad spune, pentru Wall-Street.ro, ca in ultimii ani, nu pleaca in vacanta fara iPhone si iPad, fara de care “ii este greu sa creada ca mai putem functiona”.

“Ca sa fiu sigura ca voi avea poze memorabile, mi-am instalat pe iPhone aplicatia Instagram, care este un adevarat profesionist in domeniul fotografiei, astfel incat ai crede ca orice imagine din vacanta este rezultatul unei sedinte foto”, a declarat Ugurtay.

iPhone-ul, pe care managerul grupului turcesc URB il vede drept “un mic asistent personal” i-a folosit din plin in calatoriile pe care le face atat in vacanta cat si in deplasarile cu serviciul.

“Datorita profesiei mele, calatoresc foarte mult si trebuie sa fiu tot timpul online. In plus, vorbesc destul de mult la telefon si simt nevoia sa fiu mereu la curent cu evenimentele zilei. iPhone-ul este pentru mine si un adevarat ghid, avand in vedere ca sunt expat, asa ca in drumurile mele lungi prin tara nu stiu cum m-as descurca fara hartile pe care le accesez atat de usor pe telefonul mobil”, a incheiat Esin Ugurtay.

In acest an, managerul URB a vizitat Toscana, Italia, precum si la Bodrum,din Turcia


Veselin Milicici, Wizz Air: In vacante sunt nelipsite iPad-ul, telefonul mobil si aparatul foto

Veselin Milicici, Wizz Air: In vacante sunt nelipsite iPad-ul, telefonul mobil si aparatul fotoPentru Veselin Milicici (foto), regional marketing manager and customer experience in cadrul companiei aeriere low-cost Wizz Air, vacanta abia urmeaza.

Destinatia aleasa de manager va fi o insula Ischia din Italia unde va lua iPad-ul, telefonul mobil si aparatul de fotografiat, gadgeturile nelipsite din concediile din fiecare an.

“iPad-ul il folosesc pentru citit, pentru a urmari filme si pentru a naviga pe internet, precum si pentru a ma relaxa cu jocuri uneori. Telefonul ma tine permanent in contact cu mailurile si imi permite sa fiu usor de gasit, in timp ce aparatul foto serveste asa cum este firesc, pentru poze”, a declarat Milicici.

Directorul regional de marketing al Wizz Air sustine ca niciunul dintre gadgeturile amintite nu a fost cumparat in scop special de vacanta. “iPad-ul îl am de circa 6 luni, telefonul este cel de birou, iar aparatul foto îmi servete de aproximativ 2 ani”, a precizat acesta.