1 / 11

Radu Ghetea, pescar convins

Radu Ghetea este un pescar convins, aceasta fiind una dintre marile sale pasiuni.

Ghetea a pescuit in toata lumea, in Delta Dunarii, in baltile din jurul capitalei, in Cancun, in Noua Zeelanda, in Dubai, in Alaska sau in Caraibe.
Din punct de vedere al capturii, Ghetea spune ca cel mai lung peste prins a fost un merlin alb de un metru si jumatate, iar cel mai greu un crap de 19,670 kg.

“Am hobby-uri domestice si nu le-as numi deloc extravagante – nu joc golf, nu ma dau cu parasuta, nu schiez – imi place insa foarte mult sa pescuiesc, este o modalitate care ma relaxeaza extraordinar. In general, umblu dupa pescuit sportiv. Am pescuit in foarte multe locuri. Locul preferat ramane Delta Dunarii si am avut perioade cand mergeam de 6-7 ori pe an. Acum ma duc de 4-5 ori pe an, pentru ca a aparut un alt loc important, la Tancabesti, unde se pescuieste crap. Pescuitul inseamna multa stiinta, dar si mai mult noroc”, a mai spus presedintele CEC Bank.

O alta mare pasiune a bancherului este gatitul, in conditiile in care la un sfarsit de saptamana cand nu este la pescuit petrece chiar si 10-12 ore in bucatarie. Ghetea recunoaste ca este un gourmand si ca mananca orice si ca cel mai mult ii place sa gateasca imam baialdi, un fel de musaca de legume cu umplutara facuta din ardei, ceapa si morcovi, reteta fiind invatata de la parinti.

„In general, cand faci mancare, trebuie sa te gandesti ce gusturi au persoanele pe care le asezi la masa. Ce ma incanta cel mai mult este faptul ca cei care ma apreciaza foarte des sunt cei doi nepoti, care nu pot fi acuzati niciodata de prefecatorie”, a mentionat Ghetea.

Sursa foto cover: FreeDigitalPhotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri