Transfagarasan

TransfagarasanDe cativa ani, mai multe topuri ale celor mai spectaculoase sosele din lume, pozitioneaza Transfagarasanul pe primele pozitii. Soseaua din Carpati a primit un astfel de "titlu" si de la cei de la Top Gear.

Cel mai recent top il puteti vizualiza aici.

Castelul Bran

Castelul BranCastelul Bran este probabil una dintre cele mai cunoscute cladiri din lume, ce-i drept sub numele de Castelul lui Dracula. Constructia este si una dintre cele mai scumpe proprietati din lume si va ajunge in curand si in magazinele cu jucarii, o companie globala urmand sa realizeze un puzzle cu aceasta cladire.

Sibiu

SibiuStatutul de capitala culturala a Europei din 2007 a propulsat notorietatea orasului, ca de altfel a intregii zone. Orasul a ajuns in urma cu cativa ani si intr-un top Forbes al celor mai idilice orase din lume.

Casa Poporului

Casa PoporuluiCasa Poporului, constructia care a ajuns si in Cartea Recordurilor cu titlul de cea mai mare cladire administrativa cu uz civil din lume, este una destul de interesanta pentru straini. Simbol al comunismului, cladirea este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania.

Transilvania

TransilvaniaIntreaga zona rurala a Transilvaniei a devenit extrem de cunoscuta in afara Romaniei in special ca urmare a atractiei pe care printul Charles o simte pentru aceasta zona.