Mersul pe bicicleta ar deveni mai sigur pentru toata lumea

Mersul pe bicicleta ar deveni mai sigur pentru toata lumeaSpre deosebire de automobile, mersul cu bicicleta pe drumurile publice va deveni mai sigur pe masura ce mai multi oameni aleg sa foloseasca acest mijloc de transport.

"Propbabilitatea ca un ciclist sa fie lovit de un automobil scade proportional cu numarul de biciclisti dintr-o comunitate", a explicat doctorul Julie Hatfield, citat de Business Insider.

Este o solutie mult mai ieftina decat masina

Este o solutie mult mai ieftina decat masinaCa urmare a preturilor ridicate la combustibil, costurile de a detine o masina au crescut cu circa 2% anul trecut, pana la aproape 9.000 dolari, in timp ce pentru o bicicleta acestea se ridica la circa 300 dolari, de 30 de ori mai putin.

De exemplu, daca soferii americani ar alege sa faca un drum dus-intors de 4 mile in fiecare saptamana pe bicicleta, ar salva aproape 7,57 miliarde litri de combustibil, echivalentul a 7,3 miliarde de dolari.

Mergi la sala pe doua roti

Mergi la sala pe doua rotiIn medie, biciclistii pierd in jur de 5 kg in primul an in care au ales sa renunte la masina. De asemenea, daca alegi bicicleta in schimbul masinii, iti vei intari sistemul cardiovascular.


Nu vei mai sta in trafic

Nu vei mai sta in traficAmericanii petrec cel putin 25 de minute in trafic in fiecare zi si cheltuiesc peste 700 de dolari pe combustibil fara sa se miste de pe loc.

Bicicleta te poate ajuta astfel sa ajungi mult mai repede la serviciu pe mai putini bani.

Nici macar nu trebuie sa detii o bicicleta

Nici macar nu trebuie sa detii o bicicletaIn majoritatea oraselor mari din Statele Unite, sunt multe programe care permit inchirierea de biciclete in fiecare zi pentru o taxa destul de mica platita anual.

Cand proogramul de inchiriat biciclete s-a lansat in New York, taxa anuala era de 95 dolari, cu 10 dolari mai putin decat un abonament lunar la metrou.

Statul poate economisi sute de milioane de dolari

Statul poate economisi sute de milioane de dolari"Cel mai mare impact socio-economic al ciclismului este legat de sistemul de sanatate publica", a spus Andy Clarke, presedintele Ligii Americane a Biciclistilor.

Un studiu arata ca doar in Portland, sistemul public de sanatate ar economisi pana la 600 milioane de dolari, in urmatorii 30 de ani, daca s-ar investi in promovarea culturii bicicletelor.

Inhalezi mai mult fum de esapament din masina

Inhalezi mai mult fum de esapament din masinaNu e o surpriza ca fumul de esapament de la masini afecteaza sanatatea plamanilor, dar s-a constatat ca soferii sunt mai afectati de acesta, stand in masina, decat biciclistii.

Studiile arata ca inhalezi mai multe gaze de esapament cand esti in interiorul masinii, chiar daca producatorii de automobile vand ideea ca masinile sunt ermetice.

Este mult mai probabil sa te imbolnavesti in autobuz

Este mult mai probabil sa te imbolnavesti in autobuzUn studiu recent al Universitati din Nottingham arata ca persoanele care folosesc mijloacele de transport in comun sunt de 6 ori mai predispusi sa faca infectii respiratorii.

Mai mult, pasagerii care nu merg in mod constant cu autobuzul sunt supusi unui risc mai mare.

Antreprenorii vor salva milioane de pe urma productivitatii crescute

Antreprenorii vor salva milioane de pe urma productivitatii crescuteUn studiu recent realizat de un institut de cercetare olandez a subliniat ca biciclistii sunt mai putin predispusi sa se imbolnaveasca si sa lipseasca de la serviciu.

Nu mai trebuie sa iti faci griji pentru locul de parcare

Nu mai trebuie sa iti faci griji pentru locul de parcareIn Statele Unite, sute de companii mari au inceput sa devina mai prietenoase cu biciclistii si sa creeze spatii de parcare pentru biciclete.

Daca firma nu iti ofera asa ceva, poti sa investesti intr-un lant anti-furt si sa iti lasi bicicleta in fata firmei. Oricum, vei avea mult mai putine batai de cap in comparatie cu cautatul unui loc de parcare.
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net