Cluj-Napoca: Colectia de Istorie a Farmaciei (MNIT)

Cluj-Napoca: Colectia de Istorie a Farmaciei (MNIT)Daca va intereseaza ce leacuri foloseau romanii in urma cu sute de ani, puteti vizita "Colectia de Istorie a Farmaciei",care se afla in casa Hintz, un monument istoric in care a functionat prima farmacie din Cluj, deschisa in 1573. Expozitia este parte a Muzeului National de Istorie a Transilvaniei.

Accesul este gratuit.

Program: 20.00 - 24.00
Adresa: Piata Unirii nr. 28, Cluj-Napoca
Website: www.mnit.ro/colectia-istoria-farmaciei
www.muzeulfarmaciei.ro

Sursa foto:
Muzeul National de Istorie a Transilvaniei

Bucuresti: World Press Photo Romania

Bucuresti: World Press Photo RomaniaIn cadrul expozitiei World Press Photo Awards 2013, puteti vedea imaginile anului in fotojurnalism, inclusiv fotografia castigatoare a competitiei. Aceasta prezinta un grup de barbati transportand cadavrele a doi copii pe strazile din Gaza. Fotografiile desemnate castigatoare au fost alese din 103.481 de fotografii trimise spre jurizare, realizate de catre aproape 6.000 de fotografi din 124 de tari.

Premiile „World Press Photo” au obiectiv crearea si mentinerea liberei circulatii a informatiei in lume.

Accesul este gratuit.

Program:
11.00 – 04.00
Locatie: Piata Universitatii (la Statui)
Pagina de Facebook: www.facebook.com/WorldPressPhotoRomania

Expozitia „World Press Photo Awards 2013” este deschisa in perioada 2 - 26 mai 2013.

Sursa foto:
www.worldpressphoto.org

Ilfov: Ferma Animalelor

Ilfov: Ferma AnimalelorVizitatorii au posibilitatea sa observe animalele in timpul noptii, cand, de obicei „Ferma Animalelor” este inchisa. Activitatile vor fi adaptate perioadei nocturne, cu respectarea conditiilor de odihna a animalelor.

Accesul este gratuit.

Program: 19.00 – 24.00
Adresa: Str. Sfantul Gheorghe nr. 20, Pantelimon, Jud. Ilfov
Website: www.fermaanimalelor.ro

Suceava: Cel mai nou muzeu romanesc in aer liber

Suceava: Cel mai nou muzeu romanesc in aer liberMuzeul Satului Bucovinean este situat in apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei si este cel mai tanar dintre muzeele in aer liber ale Romaniei, acesta fiind deschis dupa 1990.

Organizat ca un sat, muzeul cuprinde gospodarii formate din casa si anexe, amplasate de-a lungul ulitelor, biserica si clopotnita din localitatea Vama (datand din 1783), crasma din Saru Dornei si instalatii tehnice populare precum moara de apa, piua de sumane, darac si oloinita.

De asemenea, puteti vedea cum arata diferite ateliere, precum cel de olar din casa Marginea sau cel de lingurar din casa Vicov.

Accesul este gratuit.

Program: 10:00 - 23:00
Adresa: Str. Parcului, Suceava
Website: www.muzeulbucovinei.ro

Sursa foto: http://muzeulbucovinei.ro

Bucuresti: Muzeul National al Pompierilor (cel mai vechi turn din Capitala)

Bucuresti: Muzeul National al Pompierilor (cel mai vechi turn din Capitala)Muzeul National al Pompierilor a fost amenajat in 1963 in Foisorul de Foc, cea mai inalta cladire a Bucurestiului la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Foisorul de Foc, astazi cel mai vechi turn din Bucuresti, a fost construit pentru a servi ca foisor de observatie a incendiilor si turn de apa pentru alimentarea cu apa a capitalei. A servit, de asemenea, si ca post de pompieri intre anii 1892 si 1936.

Accesul este gratuit.

Program: 10.00 – 02.00
Adresa: B-dul Ferdinand nr. 33, sector 2, Bucuresti
Website: www.muzeulpompierilor.ro

Brasov: Muzeul Casa Muresenilor

Brasov: Muzeul Casa MuresenilorIntre orele, 18:00 – 24:00 se pot vizita expozitiile permanente „Istoria familiei Muresenilor” si „Casa Muzicii”, precum si expozitia temporara „Auziti, Vedeti, Mirati-va! Expozitie de publicitate”.

Vizitatorii pot participa la crearea celei mai mari lucrari de arta plastica colectiva din Brasov cu dimensiunea de 25 mp, coordonata de artistul plastic Daniel Rosca.

Acces pe baza de bilet (2 lei).

Program: 18:00 – 24:00
Adresa: Piata Sfatului nr. 25, Brasov
Website: www.muzeulmuresenilor.ro

Arhiva Muresenilor este una dintre cele mai bogate si importante arhive de familie. Muresenii au condus timp de mai bine de o jumatate de secol “Gazeta Transilvaniei” si au corespondat cu toti fruntasii politici ai vremii lor, atit din Ardeal cit si din celelalte provincii locuite de romani. Atrage atentia si prezenta documentelor legate de istoria Imnului national “Desteapta-te, Romane”, creatie a lui Andrei Muresanu (1816-1863). Casa Muresenilor s-a infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresianu. Ei prezentau astfel public testamentul cultural al lui Iacob Muresianu (1812-1887)

Sursa foto: Facebook

Sibiu: Cea mai mare expozitie etnografica in aer liber din Europa

Sibiu: Cea mai mare expozitie etnografica in aer liber din EuropaMuzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, situat in Dumbrava Sibiului, este cea mai mare expozitie etnografica in aer liber din Europa si aniverseaza anul acesta 50 de ani de infiintare.

Vizitatorii pot vedea Casa din satul Simon, judetul Brasov (ora 12.00- spectacole folclorice, demonstratii practice cu degustari de bucate traditionale) pot participa la un marathon gastronomic (orele 13:00 - 01:00), pot viziona filmul Satul de demult in Muzeul ASTRA (intre 21:30 – 22:30) si pot particpa la un concerta al fanfarei Gypsy Airlines din satul Zece Prajini (intre orele 21:00 - 22:00).

Programul detaliat al evenimentelor organizate de muzeu cu ocazia Noptii Muzeelor poate fi vazut aici.

Daca nu te-am convins, poti vizita virtual muzeul in aer liber.


Accesul este gratuit.

Program: 12:00 - 01:00
Adresa: Strada Padurea Dumbrava, nr.16-20, Sibiu.
Website: www.mcpt.muzeulastra.ro

Constanta: Planetariu

Constanta: PlanetariuCei care vor vizita Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii (Planetariu) din Constana vor afla informatii despre importanta activitatii solare maxime in 2013 si cometele acestui an.

Accesul este gratuit.

Program:
21:00 – 05:00
Adresa: Blvd. Mamaia, nr. 255, Constanta
Website: www.delfinariu.ro

Sursa foto: www.delfinariu.ro/ro/despre-planetariu (Fotograf: O. Serbanescu)

Bucuresti- Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Bucuresti- Muzeul National al Hartilor si Cartii VechiDaca vreti sa vedeti cum aratau hartile in urma cu sute de ani, puteti vizita expozitia permanenta a Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi, dar si expozitia temporara “1877 – Pagina de glorie in istoria Romaniei”.

Accesul este gratuit.

Program: 18.00 – 23.00
Adresa: Strada Londra nr. 39, Bucuresti, sector 1.
Website: www.muzeulhartilor.ro

De asemenea, Muzeul organizeaza la Snagov, in parteneriat cu Fundatia Snagov, expozitia “Vechi Mosii Romanesti”. Aceasta poate fi vizitata la sediul Fundatiei Snagov – "Casa cu Stuf" de sambata de la ora 11:00 pana duminica, 19 mai, la ora 16:00.

Adresa Fundatiei Snagov este: Soseaua Snagov nr. 78, Snagov sat, Comuna Snagov, Ilfov.

Timisoara: Memorialul Revolutiei Timisoara

Timisoara: Memorialul Revolutiei TimisoaraExpozitia prezinta momente importante din istoria recenta, incepand cu caderea Zidului Berlinului, o sectiune de 3,5 tone, din zidul respectiv aflandu-se in curtea institutiei.

Vizitatorii pot vedea expozitiile: Cultul personalitatii lui Nicolae Ceausescu, Revolutia Romana din Decembrie 1989 in imagini, Revolutia Romana din Decembrie 1989 vazuta prin ochii copiilor (expozitie de desene), O cronologie a Razboiului Rece, dar si expozitia "Solidari cu Romania" pregatita de Institutul Memoriei Nationale din Varsovia in colaborare cu Institutul Polonez din Bucuresti.

La cerere, se pot viziona filme artistice si documentare despre Revolutie, comunism, monumente, anul 1989 si importanta acestuia la nivel mondial.

Accesul este gratuit.

Program: 09:30-20:00
Adresa: Str.Oituz 2 B (fosta Popa Sapca Nr.3-5), Timisoara
Website: www.memorialulrevolutiei.ro

Sursa foto: Facebook