8 / 11

Garantia: tema larga de discutie

Clientii au dreptul sa ceara informatii concrete despre garantie si ar trebui sa se intereseze, in cazul bicicletelor, de garantia pe componente.

Unii producatori ofera garantie de zece ani…”pe cadru”. Practic, doar cadrul bicicletei este garantat aceasta perioada de timp, restul componentelor putand fi inlocuite sau reparate gratuit, in general, 1 sa 2 ani.

“Garantia - este o tema de discutie larga si in general este supusa subiectivismului. In cartea bicicletei este explicat ce anume acopera garantia, dar unii nu spun despre ce este vorba”, spune Dragos Mitroi.

Este foarte importanta garantia pe cadru, considera atat cei de la MosIonRoata.ro cat si cei de la Biciclop.ro. "Cadrul este sufletul bicicletei. Pe langa geometrie, un factor la fel de important este tipul aliajului din care este realizat cadrul. Cadrele Felt pentru MTB/Hibride sunt facute din aliaj de aluminiu 6061 Premium. Este un aliaj usor, versatil, care are calitati exceptionale. Insa pe piata exista foarte multe aliaje 6061, mai calitative sau mai putin calitative, desi toate poarta acelasi nume. Sunt probabil zeci de retete de obtinere a acestui popular aliaj, cu aplicatii diferite, de la cutiile de racoritoare (6061-O) pana la sasiuri de masini de circuit si elemente de fuselaj in constructia de avioane (6061-T6). Diferenta consta in aplicarea unor tratamente termice atat asupra materialului brut cat si celui finit. Este foarte important de stiut ca un cadru de bicicleta trebuie tratat termic dupa ce au fost sudate toate elementele sale", explica Roxana Bituleanu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri