Clarence Birdseye - alimentele congelate

Clarence Birdseye - alimentele congelate

Clarence Birdseye a descoperit o noua metoda de congelare rapida a alimentelor, cu rezultate mai bune in ceea ce priveste prospetimea si
gustul.

Inventia sa a marcat inceputul erei industriei alimentelor congelate, iar marca Birds Eye este inca foarte populara pe piata de profil.

Alfred Fielding si Marc Chavannes - folia cu bule de aer

Alfred Fielding si Marc Chavannes - folia cu bule de aer

Popularul material de ambalare a produselor a fost inventat din intamplare. Cei doi incercau de fapt sa realizeze un tapet din plastic, care s-a dovedit fara succes, insa pe durata proiectului au descoperit ca noul material se dovedeste a fi eficient la ambalare.

Ulterior, antreprenorii au fondat compania Sealed Air Corporation, care in prezent are venituri de peste opt miliarde de dolari si peste 26.000 de angajati in 175 de tari.

Garrett Morgan - masca de gaz, placa de indreptat parul

Garrett Morgan - masca de gaz, placa de indreptat parul

Desi nu avea decat studii elementare, Morgan este unul dintre cei mai prolifici inventatori ai vremii sale, creand masca de gaze, placa de indreptare a parului, semnalele moderne de trafic si multe altele.

Produsul sau, "masina de respirat", a dus la realizarea mastilor de gaz folosite in Primul Razboi Mondial, echipament care a salvat nenumarate
vieti.

John Walker - chibriturile

John Walker - chibriturile

John Walker nu a inventat focul, dar a inventat o metoda de a-l face portabil. In timpul experimentelor, chimistul Walker a creat din greseala o pasta care lua foc daca era frecata de o suprafata aspra. El a inceput sa vanda chibrituri realizate din carbon inca din anul 1824.

Cu toate acestea, Walker nu si-a patentat inventia, iar Sir Isaac Holden (care a preluat proiectul nefinalizat al lui Walker) a fost cel care s-a bucurat de faima.

Doctorul Charles Drew - bancile moderne de sange

Doctorul Charles Drew - bancile moderne de sange

Medicul si cercetatorul Charles Drew a descoperit o noua forma de stocare si procesare a sangelui folosit la transfuzii. Descoperirile sale au dus la dezvoltarea bancilor de stocare a sangelui, care au revolutionat medicina moderna.

Thomas Adams -- guma de mestecat

Thomas Adams -- guma de mestecat

Inainte de a obtine guma de mestecat, Adams a incercat sa foloseasca chicle, un ingredient natural colectat de pe scoarta arborilor pentru cizmele de ploaie, roti de bicicleta, masti si jucarii.

Stephanie Kwolek - kevlar-ul

Stephanie Kwolek - kevlar-ul

Una dintre cele mai mai importante femei-inventator este Stephanie Kwolek, care in 1965 a inventat kevlar-ul, o fibra sistetica folosita la fabricarea vestelor antiglont.

Acest material este de cinci ori mai puternic decat otelul si a jucat un rol important in siguranta soldatilor, ofiterilor de politie si practicantilor de sporturi extreme din toata lumea.

In prezent, kevlar-ul este folosit la fabricarea cablurilor subacvatice, schiurilor, barcilor, parasutelor, garniturilor de frana, cablurilor optice, vehiculelor spatiale si materialelor de constructii.

Pierre Lorilland - smochingul

Pierre Lorilland - smochingul

Lorilland a fost un magnat al tutunului in secolul al 19-lea, care locuia in Tuxedo Park, New York.

In octombrie 1886, Loriland a purtat pentru prima data un sacou "fara coada", acesta devenind ulterior un produs atemporal in tinutele barbatilor.

Samuel O`Reilly - Masina electrica de tatuat

Samuel O`Reilly - Masina electrica de tatuat

Nu se stiu multe despre Samuel O`Reilly, insa lui ii este atribuita realizarea primei masini moderne de tatuat, tehnologie care a ramas
neschimbata peste ani.

El a realizat primele tatuaje in New York, in 1870, si a condus un mic salon de tatuaj timp de mai multi ani. Masina sa de tatuaj a fost prima actionata electric, avand la baza o tehnologie dezvoltate de Thomas Edison.