Praga, Republica Ceha

Praga, Republica Ceha

Arhitectura impresionanta a orasului arata fascinant sub un invelis de zapada, iar una dintre cele mai frumoase zone ramane si in anotimpul rece orasul vechi.

Lampi pe gaz au fost reinstalate recent pe strazile din centrul orasului, dand o nota romantica.

In Praga nu trebuie ratate cafenele, locurile ideale pentru a scapa de frig, pietele de Craciun si teatrul unde in 1787 a avut loc premiera operei "Don Giovanni" de Mozart.

Sursa foto: www.praguewelcome.cz

Salzburg, Austria

Salzburg, Austria

Salszburg, un oras incarcat de piete traditionale si invaluit in colinde de Craciun, este destinatia perfecta pentru un sejur de iarna.

Colindul "Silent Night" a fost cantat pentru prima data la periferia orasului in ajunul Craciunului in anul 1818.

Piata principala a orasului sta in umbra maretei fortarete Hohensalzburg, insa cea din Piata Mirabell este incarcata de produse traditionale si delicii locale.

Pentru o perspectiva diferita a Craciunului, nu ratati expozitiile din Muzeul Panorama.

Sursa foto: wikipedia.org

Tromso, Norvegia

Tromso, Norvegia

Orasul norvegian Tromso, cunoscut sub titlul de capitala a regiunii arctice, este un loc potrivit pentru o vacanta de iarna.

Aceasta destinatie este recunoscuta ca cel mai frumos oras din Norvegia, iar de aici se pot vedea cel mai bune luminile nordului.

Aici turistii pot admira expozitiile din muzeele fascinante ale orasului, inclusiv Muzeul Polar, care ofera o introspectie in istoria expeditiilor arctice.

Sursa foto: www.visittromso.no

Amsterdam, Olanda

Amsterdam, Olanda

In sezonul rece, muzeele din Amsterdam sunt goale, lasand astfel timp turistilor pentru celebrul Rijksmuseum, muzeu de arta si istorie, sau pentru cunoscuta Casa a Annei Frank.

De asemenea, turistii nu trebuie sa rateze Teatrul Royal Carre, construit initial pentru a gazdui un circ, care celebreaza anul acesta 125 de ani.

Nagano, Japonia

Nagano, Japonia

Oras care a gazduit Jocurile Olimpice, Nagano este locul potrivit pentru cazare intr-o zona cu multe statiuni de schi in apropiere.

Turistii se vor putea bucura si de izvoarele termale de aici, dupa o zi intreaga pe partii.

De neratat in Nagano sunt templele budiste care arata superb sub un val de matase, intre care Zenkō-ji, construit in secolul al 7-lea.

Sursa foto: www.go-nagano.ne

Reykjavk, Islanda

Desi capitala Islandei este unul dintre cele mai reci locuri din Europa, ea are o multime de izvoare naturale termale in care turistii se pot incalzi.

Festivalul Luminilor de Iarna are loc anual in luna februarie si reprezinta o manifestare spectaculoasa inchinata iernii.

Turistii au ocazia cand viziteaza Reykjavík sa experimenteze o multime de sporturi de iarna sau sa patineze pe iazul Tjörnin.

Sursa foto: www.visitreykjavik.is

Berlin, Germania

Berlin, Germania

Pietele de Craciun din Berlin sunt ideale pentru o terapie prin cumpaturi, fiind peste 60 doar in acest oras. Si pentru cei mici exista o piata dedicata, cu trenulete in miniatura si papusari.

Gendarmenmarkt este de asemenea un loc faimos, in special pentru produse facute manual.

Nu trebuie ratay nici magazinul de Craciun Käthe Wohlfahrt, care vinde pe doua etaje pe tot parcursul anului orice este legat de sarbatorile de iarna, de la decoratii pentru brad la lumanari.

Cu 6.500 de restaurante, 546 de cafenele si 2.800 de tarabe, orice gust culinar poate fi satisfacut.

Ottawa, Canada

Ottawa, Canada

Festivalul Winterlude din Ottawa este unul dintre cele mai lungi evenimente de acest gen din lume. Are loc in intervalul 31 ianuarie - 17 februarie si este faimos pentru sculturile de gheata care sunt expuse, concertele live si cursele de sanie.

De asemenea, turistii se pot bucura si de jocurile de lumini in care este invaluit orasul.

Totodata, in lunile ianuarie si februarie turistii pot sa se distreze pe cel mai mare patinoar natural din lume - Canalul Rideau.

Sursa foto: www.ottawatourism.ca

Washington, SUA

Washington, SUA

Daca ajungeti in Washington din alta zona cu trenul, nu trebuie sa ratati bradul enorm de Craciun, daruit catre Union Station de Ambasada Norvegiei.

In noiembrie si decembrie are loc un spectacol de lumini la Gradina Zoologica din oras si nu trebuie, de asemenea, ratat.

Odata ajunsi in Washington, turistii trebuie sa viziteze Casa Alba sau Monumentul lui Lincoln, invaluite in zapada.

Mai mult, in Washington nu trebuie ratate spectacolele "Spargatorul de Nuci" sustinut de baletul din oras.

Edinburgh, Scotia

Edinburgh, Scotia

Strazi pietruite, un castel superb si gradini publici incantatoare fac din Edinburgh un oras frumos in fiecare moment al anului si cu atat mai mult iarna.

Princes Street Gardens sunt transformate intr-un paradis, cu patinoar si un brad enorm de Craciun.

La marginea orasului, Arthur's Seat este locul perfect pentru o primbare de iarna.

Orasul Edinburgh a fost inscris in anul 1995 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Sursa foto: wikipedia.org

Sursa foto: www.ottawatourism.ca