1 / 11

De la "baiat bun la toate" la carma PayU

Inceputurile business ale lui Daniel Nicolescu au fost “in ceata”, povesteste el.


“Eu cand am dat la facultate, la Automatica, habar n-aveam cum o sa arate viitorul meu”, spune el, zambind. Se intampla in 1995.


“Motivul pentru care foarte multi dadeau la Automatica in acea perioada era unul simplu – plecai in Canada. Este ciudat, eu nu aveam nicio vizibilitate asupra carierei mele ci pur si simplu aveam o dorinta de a evada din acest sistem. Si atunci, una dintre cele mai facile optiuni era de a da la automatica de unde, foarte usor, plecai in Canada”, isi aduce el aminte.


El s-a angajat din primul an de facultate – a fost implicat in business-ul Caro Group pe pozitia de director tehnic. “Eram baiat bun la toate de fapt – conduceam, reparam computere, hardware, duceam colete, incheiam acte, importuri-exporturi, vama… Pe atunci trebuia sa fii specialist in vama, trebuia sa cunosti lume, sa dai “atentii” in stanga si in dreapta, foarte romaneste! Trebuia sa stii pe cine sa suni, pe unde vin coletele si pe unde le scoti. Acum e floare la ureche. Cand m-am intors din state de exemplu am venit cu ditamai coletul pe vapor, apoi pana in Hamburg, cu tirul pana in Bucuresti, vama, formalitati, semnaturi. Atunci era o aventura in tara pentru a scoate CD-rom-urile din vama, de exemplu”, isi aminteste el.


Din Caro a iesit in 2002, cand s-a dus direct in GeCad. Pana atunci, dezvolta deja site-uri, module de plati electronice pentru afara, deci avea experienta necesara. “Eram o gasca de softisti de la automatica si faceam lucrurile astea in paralel cu job-urile noastre”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri