5 / 11

Un asistent universitar care a ajuns sa coordoneze centrul software al Intel

Monica Ene-Pietrosanu, sefa centrului software Intel si-a inceput cariera in sistemul de educatie local.


Chiar daca nu a ajuns profesoara de matematica, cum isi dorea in liceu, in 1995 a devenit asistent universitar in facultatea in care a invatat. In plus, simultan lucra pentru o companie locala de software. “Am fost asistenta in Facultatea de Calculatoare pana in 1998, cand am plecat in America. Acum, la Intel, imi place ca pot reveni sa lucrez cu partenerii de atunci”, afirma managerul.


Tot in perioada aceea, a aflat ca producatorul de software Microsoft organiza interviuri de angajare si, desi nu isi dorea sa plece din tara, a vrut sa isi testeze fortele.


“Am ajuns la interviul final din America. Noi voiam sa ramanem in tara. Dar, dupa ce am fost acolo si am cunoscut echipa, m-a atras. Am revenit in tara si m-am sfatuit cu sotul. A fost o decizie greu de luat, dar am zis ca «Daca nu acum, atunci cand?»”, spune sefa Intel, care acum are 40 de ani.


A ales America, desi ar fi putut sa mearga in Franta, unde avea o oferta de la compania de carduri Gemplus (in prezent, Gemalto). A preferat SUA pentru ca era mai interesant, dar si pentru ca asa putea sa isi perfectioneze engleza, intrucat atat sefa Intel, cat si sotul ei fac parte din generatia care a invatat franceza si rusa in liceu, iar engleza abia la facultate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri