10. Koh Tao, Thailanda

10. Koh Tao, Thailanda

Insula Koh Tao, denumita si Insula Testoaselor, isi ia numele de la numarul mare de testoase aflate pe tarm.

Insorita 300 de zile pe an, insula acoperita de nisip alb este strajuita de dealuri accesibile doar masinilor cu tractiune integrala.

Initial, o destinatie aleasa in general de calatorii cu buget redus, iubitori de scufundari, insula s-a dezvoltat peste ani intr-un paradis care gazduieste cu succes turisti din toate categoriile.

Foto: Insula Koh Tao, Shutterstock

9. Insula Pastelui, Chile

9. Insula Pastelui, Chile

Aceasta este cea mai izolata insula locuita de pe planeta, cea mai apropiata intindere de aceasta fiind situata la peste 2.000 de kilometri distanta – Insula Pitcairn.

Desi foarte indepartata, insula atrage turisti interesati sa vada cele peste 800 de monumente masive de piata amplasate aici, denumite moai.

Foto: Insula Pastelui, Shutterstock

8. Insula Nosy Be, Madagascar

8. Insula Nosy Be, Madagascar

Aceasta este o insula situata pe coasta de nord vest a Madagascarului, fiind si cea mai populara in randul turistilor din aceasta zona.

Insula Nosy Be incanta turistii cu cele mai tari plaje din Madagascar, atragand anual mii de iubitori ai relaxarii la plaja. Aici este locul ideal pentru cei care vor sa citeasca o carte buna, intinsi pe un sezlong, fara sa fie deranjati de zgomotul unui jet-ski.

Foto: Insula Nosy Be, Shutterstock

7. Insula Aitutaki, Pacificul de Sud

7. Insula Aitutaki, Pacificul de Sud

Insula Aitutaki, cunoscuta si sub denumirile de Araura, Ararau and Utataki, face parte din tara insulara Insulele Cook, din Pacificul de Sud.

Aitutaki este locul unde te poti bucura de o laguna de corali uimitoare si te poti caza la una dintre statiunile de lux.

Sapte nopti de cazare costa intr-un resort de aici incepand de la 1.000 de euro pentru doua persoane.

Foto: Insula Aitutaki, Shutterstock

6. Insula Naxos, Grecia

6. Insula Naxos, Grecia

Insula Naxos este cea mai mare insula din arhipelagul Cycladelor, insa reprezinta o destinatie destul de noua pentru turistii care aleg sa isi faca vacantele in Grecia.

Naxos atrage prin multime de plaje care o inconjoara, cu nisip fin si ape turcoaz, insa poate cel mai important este ca se poate ajunge destul de usor aici din Atena.

De asemenea, Naxos este locul ideal pentru iubitorii de istorie, aici gasindu-se templul lui Poseidon, cat si o serie de siturile arheologice si muzee.

Foto: Insula Naxos, Shutterstock.com

5. Insula Lewis si Harris, Scotia

5. Insula Lewis si Harris, Scotia

Insula scotiana reprezinta in primul rand una dintre cele mai frumoase destinatii din Europa si face parte din arhipelagul Outer Hebrides, ocupand o suprafata de 39 de kilometri.

Intreg arhipelagul se caracterizeaza prin plaje cu nisip, mari turcoaz si este locul ideal pentru iubitorii de plimbari, golf, pescuit sau trasee cu bicicleta.

Mai mult, locul este incarcat de istorie si cultura.

Sursa foto: Visitscotland.com

4. Insula Marco, Florida

4. Insula Marco, Florida

Aceasta este cea mai mare din grupul "Zece mii de insule" din Florida si este localizaata in Golful Mexicului.

Insula Marco este descrisa ca fiind un loc magic, mistic si atragator, caracterizat de plaje cu nisipuri albe si aparitii spectaculoase ale delfinilor in apele limpezi. Aici se pot practica o varietate de sporturi de plaja si apa.

Restaurantele isi incanta oaspetii cu preparate din fructe de mare proaspete.

Sursa foto: www.marco-island-florida.com

3. Bora Bora, Society Islands

3. Bora Bora, Society Islands

Insula Bora Bora este locul potrivit pentru o vacanta romantica in Polinezia Franceza.

Chiar si cei mai pretentiosi turisti vor ramane impresionati de peisajul de aici, cu munti inalti si atoli nemaivazuti.

Insula pe care merg cei mai bogati oameni din lume este denumita si "Perla Pacificului" datorita frumusetii acesteia si, in special, a plajelor de aici.

Sursa foto: borabora.com

2. Insula Providenciales, Marea Caraibilor

2. Insula Providenciales, Marea Caraibilor

Providenciales face parte din grupul de insule Turks si Caicos, fiind intre cele mai intinse din aceasta zona (98 kilometri patrati).

Aceasta este una dintre cele mai dezvoltate statiuni, iar turistii se pot relaxa in resorturi luxoase, cu servicii de inalta calitate.

Plajele de aici bucura turistii cu ape limpezi, nisip fin si o multime de terenuri de golf, magazine si atractii naturale. Aici turistii pot descoperi Parcul National Northwest Point Marine, cu o zona impresionanta de recifuri de corali si lacuri saline.

Sursa foto: www.turksandcaicostourism.com

1. Insula Ambergris Caye, Belize

1. Insula Ambergris Caye, Belize

Insula Ambergris Caye este cea mai mare din statul Belize si principala destinatie pentru cei din vestul Caraibilor.

Singurul oras de pe insula este San Pedro si numara aproximativ 8.400 de locuitori.

Cald, primitor, independent si privat. Aceste patru adjective, probabil, aparent contradictorii descriu cel mai bine atat locuitorii din acest stat. Belize este, de asemenea, una dintre cele mai sigure tari din lume, in ciuda ceea ce s-ar putea citi despre ea. Belize a fost o colonie a Marii Britanii pana in 1981, ceea ce inseamna ca locuitorii sai vorbesc engleza.

Vremea este temperata, plajele sunt de admirat, iar locul este incarcat de istorie.

Sursa foto: Insula Aitutaki, Shutterstock.com