Locul 1 - Noma, Copenhaga, Danemarca

Locul 1 - Noma, Copenhaga, Danemarca

Noma este un restaurant cu renume in Danemarca si chiar la nivel modial, fiind numit anterior de trei ori cel mai bun restaurant din lume de catre revista Restaurant.

Unitatea a trecut printr-un moment stanjenitor in anul 2013, cand 63 de persoane au suferit intoxicatii alimentare dupa ce au luat masa in acest restaurant, insa anul acesta si-a recapatat pozitia de lider.

Renumit si scump, restaurantul Noma are cozi lungi cu liste de asteptare, rezervarile aici facandu-se cu mult timp inainte.

Sursa foto: Wikipedia

Locul 2 - El Celler de Can Roca, Catalonia, Spania

Locul 2 - El Celler de Can Roca, Catalonia, Spania

Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca din orasul Girona, este un business de familie, fiind detinut de cei trei frati Roca inca din 1986.

Restaurantul fratilor Roca - notat cu trei stele in ghidul Michelin -, in care Joan coordoneaza activitatea din bucatarie, Jordi este patiser, iar Josep este maestru somelier. Unitatea a ocupat anul trecut locul intai in acelasi top.

Foto: Cellercanroca

Locul 3 - Osteria Francescana, Modena, Italia

Locul 3 - Osteria Francescana, Modena, Italia

Pe locul al treilea in topul celor mai bune restaurante din lume pentru al doilea an consecutiv se afla restaurantul italian avangardist L'Osteria Francescana, detinut de Massimo Bottura, in orasul Modena.

Chef-ul Massimo Bottura a reusit sa plaseze prin acest restaurant orasul Modena pe harta internationala a celor mai bune locuri de servit masa.

Foto: Osteria Francescana

Locul 4 - Eleven Madison Park, New York

Locul 4 - Eleven Madison Park, New York

Chef-ul elevetian Daniel Humm a reusit sa aduca restaurantul newyorkez in topul celor mai bune restaurante din lume in 2013, cand a intrat direct pe locul al cincilea, iar anul acesta a mai urcat o pozitie.

In restaurantul Eleven Madison Park este reprezentata gastronomia americana, considerata "o forta culinara internationala cheie".

Restaurantul cu ferestre inalte ofera privelisti deosebite asupra celebrului Madison Square Park.

Locul 5 - Dinner by Heston Blumenthal, Londra, UK

Locul 5 - Dinner by Heston Blumenthal, Londra, UK

Restaurantul Dinner by Heston Blumenthal a fost deschis in anul 2011 in cadrul hotelului Mandarin Oriental din Londra.

Meniul cu care unitatea isi intampina oaspetii este inspirat din gastronomia veche britanica si recreeaza retete traditionale cu o vechime care dateaza din secolul al 14-lea.

Foto: Contul de Facebook al restaurantului

Sursa foto: Meniu, Shutterstock