Ei gasesc fericirea in succesul altora

Ei gasesc fericirea in succesul altora

Cele mai bune echipe de afaceri au de castigat datorita membrilor care sunt dispusi sa se sacrifice pentru a-i face pe ceilalti fericiti. Marile echipe sunt formate din angajati care se ajuta reciproc, care isi cunosc rolurile, lasa deoparte ambitiile personale si apreciaza succesul echipei mai mult decat orice altceva. Orice antreprenor de succes simte ca o mare parte din fericirea lui vine din succesul angajatilor lui, dar si al clientilor.

Acestia se concentreaza asupra nevoilor clientilor

Acestia se concentreaza asupra nevoilor clientilor

Poate un antreprenor vrea sa construiasca un carucior. Poate se pricepe sa contruiasca un carucior, dar problema e ca prea putini oameni mai au nevoie acum de carucioare pentru copii. Va trebui, asadar, sa convinga oamenii ca un carucior pentru copii este o idee fantastica. Atunci cand ofera un lucru de care oamenii au nevoie, nu mai trebuie sa convinga pe nimeni; trebuie doar sa construiasca un produs care sa satisfaca acea nevoie. Nu va mai trebui sa caute clienti, deoarece clientii il vor cauta pe el.

Banii un mijloc, nu un scop

Nu exista antreprenori de succes care spun ca scopul lor principal este sa se imbogateasca. Sigur, bogatia este si ea pe lista, dar sunt mai incantati de ideea de a face ceva nou, de a face o diferenta, de a crea oportunitati pentru altii – pe scurt, ei spera sa construiasca o companie importanta, o companie de care sa fie mandri, o companie care sa dainuiasca. Daca sunt indeplinite toate acese criterii, banii vin si ei.

Ei cauta neobositi experiente noi

Ei cauta neobositi experiente noi

Cei care cauta experiente noi le gasesc, din pacate, de multe ori, in consumul de droguri sau tot felul de alte lucruri negative,dar, in acelasi timp, a cauta experiente noi poate fi sanatos, te poate face fericit si poate stimula dezvoltarea personalitatii.

Ei nu fac marketing, ei vand

Ei nu fac marketing, ei vand

Marketingul este bazat pe vechea idee ca oamenii au nevoie sa vada o reclama de 6-10 ori pana sa cumpere un produs. Dar ce companie noua isi poate permite o abordare atat de lenta? Antreprenorii cu adevarat de succes se concentreaza asupra unei campanii de publicitate care functioneaza de la inceput.

Acestia prefera sa infiinteze o companie cu buget limitat

Acestia prefera sa infiinteze o companie cu buget limitat

In timp ce statisticile variaza, suma medie alocata initial pentru infiintarea unei companii se ridica in jurul valorii de 75.000 dolari. Cele mai multe companii se bazeaza asadar pe prieteni, familie sau speranta. Ceea ce conteaza nu sunt neaparat banii pe care ii ai, ci cum folosesti resursele pe care le ai. Cei mai multi fondatori de companii se uita in urma la experienta infiintarii companiei si o vad ca pe una care se poate traduce: “noi impotriva lumii”, fiind una dintre cele mai dragi amintiri.

Ei construiesc compania prin consolidarea unei echipe

Ei construiesc compania prin consolidarea unei echipe

O companie alcatuita dintr-o singura persoana nu poate face mai mult decat poate face o persoana. Antreprenorii de succes construiesc o echipa din experti cu abilitati complementare cat mai repede posibil, pentru ca ei stiu ca o echipa buna va zdrobi intotdeauna un mare individ.

Ei promoveaza deminitatea si respectul

Ei promoveaza deminitatea si respectul

Furnizarea salariilor atractive angajatilor, beneficiilor mai mari, precum si oportunitatilor este cu siguranta importanta. Dar niciun nivel de salarizare nu poate depasi deteriorearea stimei de sine. Cel mai important lucru este ca antreprenorii sa ofere angajatorilor si clientilor deminitate

Ei se concentreaza pe ce fac cel mai bine

Ei se concentreaza pe ce fac cel mai bine

Un alt beneficiu de a construi o echipa este ca permite fondatorului sa se concentreze pe unul din lucrurile pe care le face cel mai bine. Asadar, un bun antreprenor stie la ce e bun si se va concentra pe acea abilitate, pe care o va pune in practica cu fiecare ocazie.

Ei incearca mereu sa isi demonstreze ca pot mai mult

Ei incearca mereu sa isi demonstreze ca pot mai mult

Multi oameni au o dorinta arzatoare de a dovedi ca altii nu au dreptate. Antreprenorii sunt condusi de o dorinta mai profunda si mai personala de atat. Ei sunt condusi de angajament, de adevarata unitate si de dorinta de a demonstra ceva pentru persoana cea mai importanta: ei insisi.