4 / 6

Pasiunea pentru turism poate sa creeze o afacere de succes

Daca sunteti pasionati de calatorii si obiective turistice, nu trebuie sa va limitati la privitul ofertelor agentiilor de turism sau cercetarea atlaselor geografice. Puteti face oricand pasul de la pasiune la business si sa deveniti ghid turistic si mai ales un ghid turistic pentru strainii care viziteaza Romania. Nu ai nevoie de multi bani, dar trebuie sa fiti o persoana sociabila, sa iubiti calatoriile, atractiile turistice din Romania si, bineinteles, interactiunea cu oamenii cu alte obiceiuri si culturi.


Aveti nevoie, bineinteles, sa stiti cat mai multe lucruri despre atractiile turistice din tara, povestile si locurile frumoase din Romania, dar si istoria locurilor pe care le veti prezenta. Trebuie sa stiti cateva limbi straine la nivel mediu, engleza fiind obligatorie.


In profesia de ghid turistic pentru straini veti avea nevoie si de unele abilitati de vanzari, intrucati va trebui sa vindeti Romania ca destinatie perfecta de vacanta pentru strainii nehotarati. O astfel de poveste de succes, in care pasiunea a devenit business, este cea a Ralucai, care la doar 25 de ani a devenit ghid turistic dupa ce si-a lansat afacerea Trip to Romania.


Sursa foto: ghid turistic_Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri