iPhone - Media playerul din telefon

iPhone - Media playerul din telefonMulta lume viseaza la telefonul multi-touch, al carui ecran nu se murdareste foarte usor, la memoria de 4 pana la 8 GB pe care ar putea stoca melodiile, clipurile sau filmele preferate. Apple a dotat terminalul quad-band cu o tastatura virtuala, camera foto de 2 MP, conectivitate Wi-Fi, EDGE si Blutooth, browserul Safari, functii multimedia toate intr-un aparat care cantareste 135 de grame. Producatorul a pierdut totusi din vedere cateva aspecte foarte importante pentru utilizatorul modern: terminalul nu este compatibil cu retele 3G/HSDPA, bateria este incorporata si nu poate fi schimbata de catre utilizator, nu are functiile de voice dialing, inregistrarea apelului, mesagerie instant. Telefonul nu are nici slot pentru un card de memorie si nu poate fi folosit nici pentru a trimite mesaje multimedia, nu are GPS si nici suport MP3 pentru sonerii.

Rafinament de la Prada

Rafinament de la PradaLG KE850 Prada este poate cea mai fidela replica a terminalului iPhone, nu degeaba LG a acuzat Apple ca a furat atat designul cat si conceptul pe care l-au prezentat la IF Design Award in septembrie anul trecut. Italienii de la Prada nu s-au oprit doar la confectionarea suportului din piele dupa traditia casei de moda, ci au avut un cuvant de spus si in realizarea interfetei, a accesoriilor si chiar a melodiilor. Rezultatul, un telefon elegant, care cantareste 85 de grame, are camera incorporata de 2 MP, player audio (MP3, AAC, AAC+, VMA, RA) si video, conectivitate GPRS, Blutooth, USB. Telefonul poate citi documente de tip word, power point, Excel, pdf sau txt, lucru pe care Apple nu l-a trecut in lista de caracteristici a iPhone-ului.

HTC Touch - Punem stylusul deoparte

HTC Touch - Punem stylusul deoparteHTC a lansat in luna iunie un competitor redutabil pentru iPhone. Touch reprezinta implementarea unui sistem de control intalnit la putine alte terminale, touchscreenul sau recunoscand diferenta dintre un stylus si atingerea degetului utilizatorului. Terminalul este primul care foloseste tehnologia TouchFLO, creata de HTC care permite utilizatorilor sa lanseze o interfata tridimensionala animata miscandu-si degetul pe display. HTC Touch are sistem de operare Windows Mobile 6.0 Professional si Pocket Office (Word, Excel, Outlook, PDF viewer),o camera de 2 MP,1 GB de memorie interna si slot pentru card micro SD de pana la 2GB. Producatorul a omis sa ofere utilizatorului conectivitate 3G si s-a cam zgarcit si la memorie interna, daca ne gandim ca iPhone-ul are 4 GB memorie interna.

Micutul Neonode N2

Micutul Neonode N2Neonode, developperul suedez de terminale, a prezentat anul acesta la Congresul Mondial 3GSM de la Barcelona terminalul Neonode N2, disponibil acum si in Europa de Sud Est. Terminalul cu display de 2 inci cantareste doar 70 de grame Are camera de 2 MP si ofera conectivitatea Blutooth, GPRS si USB. Playerul audio recunoaste insa doar formatele WAV, VMA si MP3. Producatorul se lauda cu modul foarte usor in care utilizatorul poate transfera muzica si clipurile preferate din PC pe telefonul mobil. Odata ce l-a conectat la calculator utilizatorul nu trebuie decat sa execute operatiunea drag and drop pentru a face transferul.

Nokia N95 - Cel mai de temut competitor

Nokia N95 - Cel mai de temut competitorNokia N95 este considerat de critici cel mai de temut competitor pentru iPhone. Telefonul nu are ecran sensibil la atingere dar are o camera de 5 MP cu lentile Carl Zeiss care bate detasat camera telefonului produs de Apple. In plus utilizatorul poate sa isi vada pozele pe un televizor folosind functia TV-out. La capitolul conectivitatea Nokia N95 iese din nou invingator prin Bluetooth, Wi-Fi, Infrarosu si HSDPA. Telefonul are si GPS incorporat, iar iubitorii de muzica pot asculta fie radioul, fie muzica proprie, care poate fi transferata dintr-un PC pe terminal prin cablu USB, conectivitate care lipseste din lista iPhone. Marea asemanare dintre terminalul finlandezilor si cel produs de Apple este browserul: chiar daca in cazul Nokia trebuie sa te folosesti de taste pentru a naviga puteti vedea intreaga pagina in timp ce rulati pe un detaliu anume, ceea ce inseamna ca puteti vedea textul detaliat in timp ce vedeti si unde va aflati exact in pagina, functie similara cu zoom-ul pe care il poseda iPhone-ul.