7 / 9

Ikarus C42 B

Pasionatii de zbor nu au plecat dezamagiti de la targ, organizatorii aducand mai multe aparate de agrement, printre care si unul din cele mai populare avioane de capacitate mica din Europa, Ikarus C42 B. Dotat cu un motor Rotax de 80 de cai, asigura o viteza de croaziera de 175km/h si o viteza maxima de 185 km/h.

Datorita greutatii scazute si a autonomiei mari este considerat un etalon in ceea ce priveste manevrabilitatea si siguranta in randul avioanelor de agrement . Avand doar doua locuri este ideal pentru zborurile de mica distanta, necesitand pentru decolare de o suprafata de doar 100 m. Modelul detine mai multe recorduri si titluri obtinute in campionatele Germaniei.

Dotarile din interior sunt destul de austere, pilotii nefiind rasfatati cu scaune ergonomice, climatizare automata, sau sistem audio performant, avand la dispozitie doar incalzirea, sistemul de comunicatii si indicatoarele de bord. Dar farmecul acestui model consta tocmai in a reda placerea pura de a zbura. Pretul de 50.000 de euro pentru acest model pare infim, comparativ cu extravagnatele exponate pe patru roti.

In cadrul expozitiei vizitatorii au mai putut admira si cateva modele ale Aeroclubului Roman, iar cei mai curajosi au experimentat chiar adrenalina zborului cu un model de agrement.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri