Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT SpeedDaca Roger Bannister a fost primul om care a alergat distanta de o mila in mai putin de 4 minute, Continental GT Speed este primul Bentley care reuseste sa treaca de bariera celor 200 de mile/h. Ce are in comun cu Sir Stanley Matthews si Sir Bobby Charlton? Aprecierea fotbalistilor din Premier League, GT Speed va fi probabil masina cea mai ravnita in vestiarul lui Manchester United, tinand cont ca Rio Ferdinand si restul echipei au in garaj modelul mai putin fortos. Asemanarea cu Sir Redgrave este data de alura impozanta, Stephen Geoffrey Redgrave fiind un britanic de 1,94 metri si peste 100 kg, nascut in sudul Angliei si crescut pe malurile raului Tamisa, care a scris istorie in canotaj.

Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT SpeedFata de modelul standard, daca GT se poate numi asa, GT Speed are un plus de 50 de cai, sub capota aflandu-se acum nu mai putin de 600 de armasari britanici, dornici sa zburde liber pe sosele cu doua benzi pe sens si fara camere de supraveghere. Pe langa caii biciuiti prin intemediul pedalei de acceleratie, motorul de 6.0 litri W12 bi-turbo dezvolta un cuplu formidabil de 750 Nm, indeajuns cat sa experimentezi in stomac, in timpul demarajelor in tromba, forta sutului unui alt Sir, Johnny Wilkinson.

Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT SpeedGT Speed atinge 100 de km/h, cu plecare de pe loc, in 4,5 secunde, mai repede decat ai pronunta Sir Stephen Geoffrey Redgrave si o viteza maxima de 326 de km/h. Pentru ca bolidul sa nu se transforme intr-un morman de fiare contorsionate, inginerii de la Bentley au scos din maneca discuri cu diametrul de 42 de centimetri, cele mai mari montate vreodata pe o masina de serie si o sumedenie de acronime HBA, ESP, ABS, EBD, MSR, care definesc, de fapt, sisteme de siguranta.

Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT SpeedDiferentele vizuale fata de versiunea mai soft constau intr-o priza de aer mai mare in partea frontala, jante pe 20” din aliaj, grila fata cu aspect fumuriu si tevi de esapament supradimensionate. Sasiul si suspensia au suferit, de asemenea, modificari pentru a conferi un look de atlet aliniat la grila de start. Suspensia pneumatica, coborata cu 10mm pe puntea fata si 15 mm pe spate, fandeaza in functie de viteza si conditiile de drum pentru a oferi cea mai buna aderenta si stabilitate.

Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT SpeedChiar daca tratamentul la care a fost supusa suspensia, a avut ca efect o tinuta de drum mai ferma, datorita montarii unui anti-roll bar cu o setare ceva mai soft, confortul nu a fost sacrificat in favoarea sportivitatii. Cabina este garnisita cu cele mai exclusiviste materiale, scaunele sunt acoperite cu cea mai fina piele, donata de vacutele din Yorkshire, bordul are insertii de aluminiu, iar lemnul minutios prelucrat completeaza elegantul aranjament. Chiar daca nu cred ca GT Speed va fi locul in care sa iti fumezi pipa matinala, infasurat in halatul de matase si incaltat cu papucii Versace editie limitata, relaxarea se va instala chiar si la vitezele in mile cu trei cifre, exprimate pe cadranul vitezometrului incastrat in bord.

Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT SpeedPutine masini se pot compara cu abilitatea GT-ului Speed de a acoperi distante mari la viteze impresionante, fara nicio urma de effort. Parintele acestei marci ar fi cu adevarat mandru ca modelul cel mai rapid din istoria constructorului britanic va purta badge-ul Speed. GT-ul actual a preluat titulatura de la modelele din anii '30, cu motoare foarte potente, create sub indrumarea lui Sir Bentley in persoana.

Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT SpeedExclusivismul nu a fost niciodata ieftin, ultimul model introdus in gama Continental avand un pret de catalog de 137.500 de lire, aproximativ 200.000 de euro, iar optionalele vor incarca nota cu cel putin 20.000 de euro. In configuratia finala produsul va fi menit doar celor care detin titulatura de Sir si un cont pe masura in Elvetia.