Hoteluri cu stil

Hoteluri cu stilAlaturi de palate acoperite de o marmura falsa cu decoratii aurii si mici hanuri care au imbatranit odata cu trecerea timpului, tot mai multe hoteluri cu o arhitectura moderna, servicii de lux si preturi accesibile.

Sumahan On The Water

Situat la confluenta dintre Marea Neagra si Marea Marmara, pe coasta stramtorii Bosfor, Sumahan On The Water, acest hotel de un mare rafinament, a fost construit pe locul unei vechi fabrici de raki (bautura specif Turciei obtinuta din struguri si anason). Arhitectura sa moderna, notele maritime cat si peisajele mirifice sunt cateva din elementele care fac din Sumahan On The Water unul din cele mai stilate locatii din Instanbul. Pretul unei camere incepe de la 200 de euro/noapte si include si naveta cu ambarcatiuni ce apartin hotelului.

Hoteluri cu stil

Hoteluri cu stilLush Hip Hotel

Lush Hip Hotel este amplasat chiar in centrul orasului intr-un imobil cu o vechime de mai bine de o suta de ani. Fiecare camera are propriul stil: otoman, scandinav, baroc si chiar art nouveau. Dupa o plimbare prin Marele Bazar, fiecare turist se poate relaxa la barul hotelului inconjurat de vegetatie luxurianta. Pretul unei camere incepe de la 185 de euro de persoana/noapte.

Nomade Hotel

Amplasat intr-un vechi cartier din Istanbul, Nomade Hotel, ofera turistilor la preturi cat mai accesibile servicii ireprosabile. Hotelul dispune de o frumoasa terasa care iti ofera oportunitatea de a admira in liniste bazilica Sfanta Sofia. Camerele mici, frumos decorate, mai ales cu teme cormatice, sunt pe placul tinerelor cupluri care doresc sa descopere magia acestui oras. Pretul unei camere duble incepe de la 85 de euro/noapte.

Cele mai chic restaurante

Cele mai chic restauranteIn ceea ce priveste gastronomia, fiecare turist trebuie sa tina cont de urmatoarele doua criterii: design-ul restaurantului trebuie fie sa se incadreze in ultimele tendinte, fie sa faca parte din categoria restaurantelor traditonale unde se serveste kebab si peste, avand ca singur decor privelistea orasului innecat de lumina.

Changa

Changa a fost inaugurat in anul 1999 si a fost primul dintre restaurantele care a reusit sa imbine stilul fusion food cu elemente avangardiste. Situat intr-o cladire in stil art nouveau, Changa este construit pe mai multe niveluri, fiecare dintre ele oferind un spectacol diferit turisitilor datorita decoratiilor si mobilierului diversificat. In anul 2006 a primit titlul de Cel mai bun restaurant nou din partea revistei Wallpaper.

Cele mai chic restaurante

Cele mai chic restauranteFeriye Lokantasi

Feriye Lokantasi este unul din cele mai renumite si sofisticate restaurante din Istanbul. Situat pe tarmul stramtorii Bosfor, Feriye Lokantasi ofera clientilor sai nu numai o minunata priveliste asupra moscheei Ortaköy, dar si cele mai renumite mancaruri traditionale otomane. Astfel, toate ingredientele sunt reunite pentru o seara comparabila cu O mie si una de nopti.

Develi

Desi Istanbul este renumit pentru numeroasele kebab houses, Develi ramane insa favorita atat a localnicilor cat si a turistilor. Pentru cei care isi doresc o seara alaturi de prieteni sau de familie, Develi este locatia ideala.

Cele mai cautate magazine

Cele mai cautate magazineAlaturi de magazinele ce apartin celebrelor branduri internationale, mai ales cele italiene, galeriile de arta si buticurile-atelier ale tinerilor creatori devin din ce in ce mai numeroase.

Galerist

Galerist este una dintre cele mai frumoase galerii din Istanbul. Aici putem regasi creatii ale unor artisti renumiti la nivel international, cum ar fi de exemplu creatorul de moda Hussein Chalayan.

Cele mai cautate magazine

Cele mai cautate magazineEla Cindoruk - NazanPak

Galeria Ela Cindoruk - NazanPak a fost infiintata in anul 1993 de doua tinere din Istanbul. In prezent, Ela Cindoruk si Nazan Pak prezinta clientilor propriile creatii in materie de bijuterii din metal sau email, dar si o selectie de bijuterii ce apartin unor artisti internationali.

Stoa

Iscusinta tinerilor creatori turci nu este demonstrata numai in materie de obiecte vestimentare si bijuterii. La Stoa turistii pot gasi creatiile tanarului Tardu Kuman: mobilier din metal si lemn pentru toate gusturile.