Mauritius

MauritiusMauritus este cu siguranta atractia suprema a Oceanului Indian. Sudul insulei adaposteste, ascuns in peisajul salbatic cu vedere la ocean, complexul Shanti Ananda din St. Felix, deschid recent iubitorilor de soare in lunile de iarna (vara in emisfera sudica). Acesta reprezinta varianta insulara a unuia din cele mai renumite spa-uri din lume, Ananda din muntii Himalaya. Shanti Ananda din Mauritius ofera tratamente regesti asemanatoare, insa aduce in plus plaja, soare si vara eterna. Hotelul este situat in St Felix, la 50 de kilometri de Port Louis. Tariful unei camere duble incepe de la 325 de lire sterline pe noapte (aproximativ 470 de euro).

Vrei mai mult? Pentru o vacanta de vis, pe coasta de est a insulei se va deschide in ianuarie complexul hotelier Anahita, in timp ce milionarii se vor bucura cu siguranta de luxul oferit de L’Adamande Residences: bucatari-sefi premiati de Michelin si terenuri de golf.

Dubai

DubaiCunoscut ca paradisul cumparaturilor de lux, Dubai este destinatia perfecta pentru a admira bogatiile Emiratelor Arabe.

Desert Palm
este doar una dintre ele, situata pe un teren privat de polo care ofera 24 de vile cu aprtamente de lux cu piscina. Complexul se va deschide in luna decembrie a acestui an, o ocazie perfecta de a-i face o vizita in pragul sarbatorilor de iarna. Pretul unei camere duble este de minim 185 lire sterline pe noapte (266 de euro).

Tenerife

TenerifeTenerife devine, cu fiecare sezon, o locatie din ce in ce mai trendy.

In particular, statiunea Abama la categoria cinci stele este sinonima cu luxul. Situata pe coasta de vest mai putin frecventata de turisti, Abama te imbie cu un centru spa si nu mai putin de zece restaurante cu bucatari-sefi premiati cu trei stele Michelin. Managementul complexului hotelier a fost preluat de prestigiosul grup Ritz-Carlton, promitandu-se astfel un lux si mai desavarsit. Pretul minim al unei camere duble este de 240 de lire sterline pe noapte (345 de euro).

Seychelles

SeychellesRecenta vacanta a Printului William cu iubita sa, Kate Middleton, in Insula Desroches din arhipeleagul Seychelles a trezit interesul turistilor insetati de exotism. Desroches este mai degraba dragut si primitor decat opulent, dar cu siguranta va veti lasa convinsi de cele 20 de vile, opt mile de plaja cu nisip fin alb si preparate excelente, chiar si pe gustul celor mai pretentiosi. O camera dubla incepe de la 500 lire sterline pe noapte, all-inclusive (aproximativ 718 de euro).

Ca alternativa, Frégate Island este locul unde si-a petrecut Liz Hurley luna de miere. Cu 16 vile in stil colonial, de un lux mustind a romantism, nu e de mirare ca tarifele se situeaza in jur de 1.600 de lire sterline pe noapte (2.300 de euro).

Thailanda

ThailandaNici o tara nu se compara atat de bine cu atmosfera chic a Thailandei. Cel mai fierbinte loc este Library, o oaza arhitecturala in statiunea Chaweng Beach, care cucereste pe loc cu interiorul somptuous finisat de cei mai renumiti designeri si piscina colorata dramatic in nuante de rosu. O camera dubla poate fi rezervata la minimum 175 de lire sterline pe noapte (aproximativ 252 de euro).

Paradee este alt loc de vis, la numai doua ore de Bangkok. Se ofera 40 vile traditionale unde lemnul de tek se imbie armonios cu perdelele de matase cazute in falduri. Camera dubla se inchiriaza cu minim 225 de lire sterline (aproximativ 323 de euro) pe noapte.

Lux thailandez? Evason Hideaway la Yao Noi se deschide luna viitoare pe o insula ecologica in apropiere de popularul Phuket. Toate cele 56 de vile ofera panorame superbe la salbaticul Ao Phang-Nga National Marine Park, aparut ca decor in seria Bond "The man with the Golden Gun". O camera dubla glamour perfecta pentru o "Bond-girl" se rezerva incepand cu 460 de lire sterline pe noapte (circa 660 de euro).

Maldive

MaldiveMaldive continua sa uimeasca turistii in cautare de plaja si soare prin cele mai luxoase spa-uri si camere cu acces direct la piscina prin tobogane. Miza s-a marit si mai mult odata cu Bayan Tree Madivaru, o experienta a unui safari african in Oceanul Indian, fiecare cort masiv, lucrat manual, venind cu propriul spa.

Deja cunoscut ca o experienta unica de vis este Naladhu, un veritabil palat cu 19 camere, fiecare dotata cu studio antic propriu, bai impresionante si minibar cu foie gras. Un asistent personal va sta permanent la dispozitie, pentru cele mai exagerate pretentii. Suna tentant, iar pretul exorbitant o demonstreaza pe deplin: 1.190 de lire sterline pe noapte (aproximativ 1.710 de euro).

Pentru mai multa distractie la un pret acceptabil, Beach House in Manafaru se va deschide luna viitoare, in noiembrie. Noutatea de cinci stele din aceasta iarna are 50 de vile dotate cu televizoare LCD, tarifele inregistrand doar 100 de lire sterline pe noapte (aproximativ 144 de euro).

Australia

AustraliaAustralia a redefinit conceptul de campare, atingand un nivel de lux decandent similar celor mai pretentioase hoteluri. Ca si Africa, Australia atrage prin safari-ul de lux, prezent si in Bamurru Plains, situat la extremitatea KaKadu National Park. Camerele stilate de un lux salbatic se deschid direct in savana, turistii admirand animalele salbatice de pe canapelele din piele de crocodil. Camera dubla se inchiriaza pe noapte incepand de la 700 de lire sterline (circa 1.006 de euro).

Cea mai hot statiune din marea Bariera de corali este Qualia, situata pe insula Hamilton. Miliardarul australian Bob Oatley a achizitionat Hamilton in 2004, Qualia fiind cea mai noua proprietate a sa. Cele 60 de pavilioane moderne sunt dotate cu piscina proprie, Qualia oferind si un centru spa unde cunoscutul tratament “hot-stone massage” se face cu pietre incinse datand de acum 300 milioane de ani in urma, aduse special din New South Wales. Puteti beneficia de glamour si tratament regesc pentru minim 550 de lire sterline pe noapte, all-inclusive (aproximativ 790 de euro).

Inainte de a va alege destinatia perfecta, trebuie sa stiti ca in

Inainte de a va alege destinatia perfecta, trebuie sa stiti ca inInainte de a va alege destinatia perfecta, trebuie sa stiti ca in aceasta iarna efectele ciclonului La Nińa ar putea cauza temperaturi sub limita normala in centrul si estul Pacificului si mai ridicate in vest. Astfel ne putem astepta la intensificarea averselor de ploaie, chiar si in insulele intotdeauna insorite.

Totusi, acest sezon ar putea fi diferit, in special datorita fenomenului Indian Ocean Dipole (IOD) din vest. IOD se comporta de obicei la fel ca ciclonul sus-amintit, existand totusi zone insulare unde nu isi va face simtita prezenta. Pe scurt, Thailanda si Maldive vor fi mai calduroase, regiunea sud-africana, incluzand Seychelles si Mauritius putand benefia de un cer mai noros, cu posibile averse, insa garantat va veti bucura si de soare.