Privire de ansamblu

Privire de ansambluCu cat mai multe camere, cu atat creste posibilitatea unei rezervari la timp. In plus, tarifele practicate de hotelurile mari cu multe camere sunt, in general, mai acceptabile, existand posibilitatea gasirii unor oferte speciale la cerere, posibil in cazul rezervarilor din timp.

Cu mici exceptii, cele mai mari hoteluri din Statele Unite pot fi admirate in Las Vegas. Pana de curand insa, MGM Grand, din asa-numitul "Sin City", era considerat cel mai mare hotel din lume, avand 5.044 de camere. In 2006, distinctia a fost acordata hotelului First World Hotel din Genting Highlands, Malaysia, cu nu mai putin de 6.118 de camere. First World Hotel mai gazduieste sub aripa sa un parc tematic si 500.000 de metri patrati de spatii comerciale.

Privire de ansamblu

Privire de ansamblu"Este o adevarata provocare sa ne organizam la un astfel de volum, intr-o singura locatie. Avem 32 de birouri check-in si 64 de terminale localizate in holul hotelului, care necesita un management special. Reusim o capacitate de cazare maxima de 700 de camere pe ora", a declarat pentru Forbes Traveler Alan Teo, presedintele grupului care s-a ocupat de constructia gigantului First Hotel World si unul din oficialii turismului malaysian.

Astfel, daca pentru turisti exteriorul- curcubeu reprezinta "the fun factor", pentru Alan Teo distractia pare a fi mentinerea camerelor in curatenie perfecta pentru miile de vizitatori. "Spalatoria noastra a aparut la Discovery Travel. Facilitatea are un spatiu alocat de 26.000 de metri patrati si poate spala 40 de tone de lenjerie de camera pe zi", sustine Teo. Cu adevarat impresionant.

Privire de ansamblu

Privire de ansambluLa scara larga insa, Las Vegas ofera cele mai mari hoteluri din lume, daca ne referim la numarul camerelor pentru turisti. Dupa MGM, hotelul-mamut Luxor, cu 4.408 de camere, este un mic paradis in sine, nemaivorbind de acel Eiffel Tour in miniatura vizibil de la ferestrele hotelului.

In topul celor mai mari 5 hoteluri mai figureaza Thailanda, insa nu si capitala shopping-ului oriental, Dubai. Considerat momentan cel mai inalt hotel din lume, renumitul Burj al-Arab Hotel nu poate concura, la numarul de camere, cu gigantii Las Vegas-ului. Pana si pozitia de cel mai inalt hotel din lume ii este amenintata de Rose Tower, care va straluci in curand in peisajul cosmopolitului Dubai.

1. First World Hotel, Genting Highlands, Malaezia

1. First World Hotel, Genting Highlands, MalaeziaNumar camere: 6.118

Gigantul cotat la trei stele se lauda cu facilitati diverse, pe masura numarului de camere: sali de conferinta, un business center, cinema si cazino. Turistii sunt asteptati la cele 32 de birouri check-in, First World Hotel oferindu-le ca bonus un parc tematic de interior si 500.000 de metri patrati de magazine pentru shopping. Decorul este intr-adevar special, printre atractii numarandu-se padurea tropical de la intrare si holul decorat in stil spaniol.

2. MGM Grand, Las Vegas

2. MGM Grand, Las VegasNumar camere: 5.044

Turistii se asteapta la opulenta imediat ce ajung in fata hotelului MGM Grand din Las Vegas. Impunatorul leu care "pazeste" intrarea, inalt de peste 1,3 metri si cantarind peste 45.000 de kg, este cea mai mare statuie de bronz din Statele Unite, posibil si din emisfera nordica. Hotelul furnizeaza destul spatiu pentru a-si alinta clientii: sase baruri si peste 20 de restaurante. Chiar si piscina hotelului se ridica la inaltimea asteptarilor: piscina lunga de 300 de metri, in care se revarsa apa sub forma unui rau, este cu singuranta atractia hotelului.

3. Luxor, Las Vegas

3. Luxor, Las VegasNumar camere: 4.408

De ce ai vizita Egiptul cand ai putea sta la Luxor? Hotelul are structura impresionanta de piramide, incluzand Carrot top, clubul comedienilor. Luxor gazduieste si renumitul Cirque de Soleil si complexul de entertainment pentru cei mai tineri vizitatori: cinema-ul IMAX 3-D, simulatorul IMAX Ridefilm si zona de "game arcade", totalizand 120.000 de metri patrati. Aceasta va fi complet refacuta pana in luna mai, anul viitor. Pana atunci insa amatorii de petreceri pot incerca clubul hip al hotelului, LAX Nightclub.

4. Mandalay Bay, Las Vegas 4. Mandalay Bay, Las Vegas

4. Mandalay Bay, Las Vegas 4. Mandalay Bay, Las VegasNumar camere: 4.332

Mandalay Bay este locul perfect pentru fanii adevarati ai Las Vegas-ului. Complexul hotelier include un cazinou, atat indoor cat si outdoor si Mandalay Bay Events Center, ideal pentru concerte, partied de box si evenimente anuale ca Ultimate Fighting Championship. Si asta nu e totul. In fiecare vara Mandalay Bay organizeaza o serie de concerte cu vedere la piscina hotelului, pe plaja cu acelasi nume. Pentru senzatii tari hotelul a pregatit Shark Reef Aquarium, adapost pentru cele peste 2.000 de animale care isi asteapta privitorii.

5. Ambassador City Jomtien Hotel, Pattaya, Thailanda

5. Ambassador City Jomtien Hotel, Pattaya, ThailandaNumar camere: 4.239

Hotelul thailandez se adreseaza in special amatorilor de sport si surf. City Jomtien Hotel isi intampina turistii cu un traseu pentru jogging, terenuri de tenis si squash, dar si piscine si bineinteles o plaja neincapatoare pentru miile de vizitatori. Pentru relaxare, va sta la dispozitie un salon spa si unul de coafura. In plus, City Jomtien Hotel reuseste sa multumeasca chiar si cele mai exigente gusturi. Beneficiand de librarie proprie, farmacie, spatii de shopping, restaurante si un business center pentru cei care nu isi pot lasa job-ul nici macar in vacanta, acest hotel grandios este cu siguranta un "must-try" al Thailandei.