Prolog sau Fiat in 500 de cuvinte

Prolog sau Fiat in 500 de cuvintePentru ca nu inteleg femeile, si nu mi-am propus acest lucru, intotdeauna m-am intrebat, daca si reprezentantelor sexului frumos acest spatiu, cu miros de cauciuc si plastic nou, le provoaca acelasi trairi intense si stari de reverie, si daca da, oare aceleasi modele, cu care noi, barbatii, avem vise "umede", sunt cauza euforiei...

Incercand sa ajung la o concluzie, am profitat de compania unei bune prietene si am cerut consultanta in demersul meu de a anticipa cam ce modele expuse la Salonul International de Automobile Otopeni....aaa...adica Bucuresti. Inca de la inceput mi s-a confirmat faptul ca femeile surprind detalii pe care noi "martienii" nici macar nu le bagam in seama. De exemplu, noi acordam o prea mica atentie tapiteriilor si nu remarcam tenul acneeic, ascuns in fond de ten, al "zeitelor" care demonstreaza ca "sexul vinde". Apropo de asta, am ajuns la concluzia ca la saloanele auto nu "sexul vinde", ci "iluzia de sex vinde", pentru ca doar un procent infim, reprezentat de cei, pentru care automobilele expuse nu inseamna altceva, decat urmatoarele accesorii de asortat la costum, se vor bucura de expresia, devenita crez pentru oamenii din publicitate.

Revenind, insa, la "studiul meu de caz", printr-o observare riguroasa a comportamentului extraterestelor, fara de care nu putem sa traim, am constatat ca Fiat 500 atrage mai ceva ca un set de make-up. Micuta citadina italiana a generat probabil cele mai multe replici de genul : "Nu-i asa iubitule, ca o sa imi iei si mie una?". Cu riscul de a ma repeta consider ca 500 este cel mai bun remake facut vreodata si ar trebui sa primeasca titlul "King of the cute". Nu exista, dar ar trebui inventata o asemenea distinctie.

Luxul Lexus

Luxul LexusUrmatorul model care a magnetizat fiintele suave, pe care noi le numim femei, a fost decapotabila expusa de divizia de lux de la Toyota, Lexus SC. Fiind un coupe-cabrio modelul poate fi condus de doamne atat intr-o zi de vara torida, sau intr-una mai mohorata la intoarcerea de la coafor. Ca un plus,ar fi faptul ca arata la fel de bine atat capotat, cat si cu plafonul ascuns in compartimentul bagajelor.

Factorul X, conform "ghidului meu" in lumea femeilor de la SIAB, il reprezinta interiorul atent lucrat si tonalitatea calda de bej a pielii cu care habitaclul a fost captusit si detaliile atent elaborate ale finisajelor. De aici am tras concluzia ca interioarele spartane ale automobilelor nu intra in gratiile feminine, putine Eve fiind impresionate de interiorul C4-ului lui Loeb.

Lexus LS600h m-a surprins prin aprecierea de care se bucura in randul femeilor de afaceri, fiind considerata masina ideala pentru deplasarile de afaceri ale doamnelor. Nu stiu daca femeile manifesta mai multe afinitati pentru mediu decat noi, dar apreciaza dotarea high-tech si nivelul de siguranta dat de dimensiunile transatlantice.

Jaguar XKeptional

Jaguar XKeptionalPrima intrebare care mi s-a pus la plecare spre SIAB a fost: "Au adus Jaguar XK?". Raspunsul a fost da. Un da la fel de puternic ca impresia pe care coupeul britanic o face in fata publicului feminin.

Desi pare pe langa Fiat 500 ca un ciobanesc german pe langa un pui de cocker, modelul se preteaza de minune femeilor puternice si independente, fiind dovada motorizata ca acea femeie poate concura cu orice barbat atat in jungla afacerilor cat si in cea urbana.

Spre deosebire de multe modele XK se afla la jumatatea distantei dintre macho si girlie, fiind cel mai unisex automobil in acest moment, nu cred ca exista acel superlativ dar asta imi inspira privindu-l.

Maturitatea este o alta caracteristica a designului XK-ului, fiind ultimul model din care ma astept sa coboare un pusti de bani gata, pregatit sa submineze contul parintilor in cluburile de fite din Bucurestiul tot mai in cautarea glamourului. Sper ca gandul meu sa coincida cu al femeilor care apreciaza acest model.

Alfa Romeo si Julieta

Alfa Romeo si JulietaEste un fapt stiut ca femeile, spre deosebire de barbatii straight, admira aspectul reprezentantelor de acelasi sex. Mergand pe acelasi rationament nu pot sa nu includ in categoria modelelor care atrag privirea femeilor, Alfa Romeo Spider.

Modelul italian are toate atuurile sa suceasca gaturile domnisoarlelor pe strada, indiferent de cel care se afla pozitionat in spatele volanului. Este cabrio, deci primul criteriu este indeplinit, are linii sexy fara ca sa fie obscena, desi multi barbati isi indreapta privirea spre posteriorul italiencei si se asorteaza de minune cu The Little Black Dress intr-o seara calda.

Intreaga gama Alfa etalata la SIAB evidentiaza sloganul marcii "La Bellezza Non Basta", in traducere "Frumusetea nu e de ajuns", modelele putand oricand servi ca obiect de studiu pentru tinerii designeri. Brera arata ca rupta din calendarul "Sports Illustrated", avand un profil armonios, dar care emana forta, iar 159 este cel mai sexy model pe care un middle manager si l-a putut cumpara vreodata, fiind adevarata "Meravigliosa Creatura", desi cei de la Fiat vor protesta.

Escalada de sfarsit

Escalada de sfarsitSurpriza de proportii, atat la propriu cat si la figurat, a fost pentru mine Cadillac Escalade, model la volanul caruia vad tot mai multe femei, in promenadele mele prin Bucuresti. Desi, am fost pus in garda de pasiunea Afroditelor pentru lucrurile mari si SUV-uri in general, nu ma asteptam ca amica mea sa o nominalizeze printre modelele care au impresionat-o la SIAB.

Eu unul nu imi pot imagina cum cineva, care nu poarta turul pantalonilor in proximitatea rotulelor si mai mult "sclipici" la gat decat pe Coroana Britanica, ar putea cobora din acest mastodont. Si acest exercitiu de imaginatie a fost dobandit cu ajutorul MTV-ului.

Fara ca sa fie o noutate, modelul a aparut cu siguranta in multe poze suvenir ale vizitatorilor. Totusi spatiul oferit in interior este colosal, fiind probabil de dimensiunea unei camere de camin din Regie, iar confortul aproape regal.

Din punctul meu de vedere, fan declarat al Mini, Escalade este mult prea mult pentru orice barbat, si aici fiind discutabil legat de relatia invers proportionala intre masina si alta componenta a masculinitatii. Incheind cu acest exemplu mai surprinzator ca o ploaie cu soare, am concluzionez ca asta e motivul pentru care ne plac femeile, fiind mereu surprinzatoare si alternand extremele cu usurinta.