O evadare magica din cotidian

O evadare magica din cotidianExperienta este cu atat mai fascinanta cu cat "se promite o evadare magica din cotidian…vizitatorii pot experimenta teama, curiozitatea, pot trai moment intense sau foarte relaxante vizionand un show. Impartirea acestei experiente emotionale este unica in cazul parcurilor de distractii", dupa cum declara pentru Forbes Traveler Sarah Gmyr, purtator de cuvant al International Association of Amusement Parks and Attractions.

Cea mai mare provocare a parcurilor de distractii este cu siguranta garantarea unei distractii pe cinste, a unui portofoliu impresionant de atractii si a unei repetabilitati a experientei, diferita insa pentru fiecare dintre noi si de fiecare data mai altfel, mai aparte. Pe scurt, parcul devine un hit odata cu cresterea numarului de vizitatori si fidelizarea celor care au experimentat deja aventura suprema. "Prin evolutia permanenta a experientei si inovatiilor oferite, de genul show-urilor de entertainment si programelor VIP, exista suficient de multe motive ca vizitatorii sa revina", a continuat Gmyr.

Creme de la creme

Creme de la cremeCel mai bun exemplu este dat de numeroasele premii primite de-a lungul timpului de cele mai tari parcuri de distractii din lume. Publicatia Amusement Today a premiat parcul de distractii american Cedar Point cu distinctia "best new ride" in 2007, acordata roller coaster-ului Maverick. Cea mai buna productie outdoor a fost desemnata "Illuminations: Reflections of Earth", la Walt Disney World in Lake Buena Vista, Fla. Toate premiile au fost stabilite pe baza sondajelor la care au partcipat sute de fani ai celebrelor parcuri.

Fie ca vorbim de faimosul Disneyland Paris, de aventurosul Europa Park sau de marile creatii americane cum este Cedar Point din Ohio, fiecare parc este unic in felul sau. "Fiecare este creat in functie de locatie, de piata in ansamblu, de mix-ul cultural diferit. Desi atractiile par a fi aceleasi, reprezinta de fapt specificul zonei si se adreseaza culturii locale si turistilor care vor sa o descopere altfel", sustine Gymr. Aveti acum inca un motiv in plus sa va bucurati de calatoriile in lumea larga.

Disneyland Paris

Disneyland ParisDisneyland Paris ramane clasicul parcurilor de distractie, din Paris pana in Statele Unite sau Tokyo. Cine nu a auzit de celebrii Mickey Mouse si Minnie? Varianta franceza promite si mai mult amuzament cu faimosul cuplu al benzilor desenate franceze, Asterix si Obelix in Parc Asterix. Pentru senzatii tari, La Tonnere de Zeus (Thunder of Zeus) nu este recomandat celor mai slabi de duh!

Magic Kingdom at Walt Disney World, Lake Buena Vista, Fla.

Magic Kingdom at Walt Disney World, Lake Buena Vista, Fla.Magic Kingdom este inima Walt Disney World, unde personajele costumate apartinand benzilor desenate Disney acapareaza strazile alaturi de mii de fani din lumea intreaga. Roller-coaster-ul Space Mountains merita incercat, in timp ce Castelul Cenusaresei (Cinderella’s Castle), replica a castelului bavarez Neuschwanstein, ne aminteste de copilarie.

Atractia taramului fermecat din Orlando nu poate fi decat Skull Kingdom, un castel bantuit care ridica nivelul adrenalinei. Daca Mickey si Minnie vi se par mult prea dragalasi, trebuie sa optati pentru o tura in imperiul groazei.

Tokyo Disneyland si Sanrio Puroland, Tokyo

Tokyo Disneyland si Sanrio Puroland, TokyoDisney a cunoscut un megasucces mondial, dovada si multimea parcurilor tematice care prezinta creatiile talentatilor artisti Walt Disney. Tokyo Disneyland este parte a acestui complex de parcuri, incluzand Tokyo DisneySea si hoteluri celebre, si este primul parc Disney construit in afara Statelor Unite. Structurat pe sapte teme majore, parcul ne invita sa ne bucuram de Big Thunder Mountain in Westernland, un traseu de patru minute de-a lungul unei mine bantuite.

Tot in Tokyo, Sanrio Puroland are o tema cel putin la fel de popular ca Mickey Mouse: este vorba de celebra pisica Hello Kitty. Succes garantat din partea sexului frumos care adora acest personaj. Sanrio Character Boat Ride si Kitty’s House sunt printre cele mai populare atractii, unde va puteti poza alaturi de Hello Kitty.

Blackpool Pleasure Beach, Blackpool, Marea Britanie

Blackpool Pleasure Beach, Blackpool, Marea BritanieCel mai popular parc tematic al Marii Britanii, Blackpool Pleasure Beach, dateaza din 1896, cateva din atractiile de atunci functionand si astazi, ca in cazul Sir Hiram Maxim Flying Machines. Deschis anual din martie pana in noiembrie, parcul se adreseaza adultilor care vor sa se simta din nou copii. Exista numeroase variante de distractii si tot atatea curse periculoase pentru neinfricati: Pepsi Max Big One, Valhalla, Bling, ultimul fiind de fapt o cursa la verticala pana la 30 de metri deasupra solului, de unde se poate urmari adrenalina in trei directii diferite, gondolele multicolorate "scuturand" publicul entuziast la peste 96 de km/ora.

Vrei mai multe senzatii tari? In acest an parcul a inaugurat Infusion, un rooler coaster suspendat cu efecte acvatice. Desi induce ameteala si senzatii tari nerecomandate cardiacilor, este cu siguranta infinit mai distractiv decat vizionarea Schimbarii Garzii la Buckingham Palace.

Tivoli Gardens si Legoland, Copenhaga, Danemarca

Tivoli Gardens si Legoland, Copenhaga, DanemarcaDeschis in 1843, Tivoli Gardens nu este doar un parc de distractii, ci si scena celor mai tari concerte de jazz si rock. Festivalul de Jazz are loc pe scena open-air din Tivoli Gardens, in timp ce fiecare sfarsit de saptamana anunta concerte rock senzationale. Majoritatea publicului adora insa The Demon, un roller coaster care da senzatia de fluturi in stomac, si nu, nu e neaparat vorba de dragoste la prima vedere.

Europa-Park, Rust, si Phantasia Land, Brhl , Germania

Europa Park din Germania este bazat pe idea unitatii continentului European. Mini-parcurile sale poarta denumirea a 12 state europene, de la Austria la Elvetia, adapostind teme ca adventure Land si children’s World. Amatorii de senzatii nebanuite se aventureaza in Phantasia Land, celebru pentru atractiile sale tematice ca 1920’s Berlin, The Wild West, Deep in Africa – ultimul cu faimosul roller coaster rasturnat Black Mamba.

Port Aventura, Salou, Spania

Port Aventura, Salou, SpaniaPort Aventura si Caribe Aquatic Park apartin unui complex impresionant de pe Costa Dorado din Spania, cunoscut pentru numeroasele roller coastere, de la Drago Khan, cu opt bucle intense, pana la Stampida, realizat in totalitate din lemn. Show-ul "Can Can in the Saloon" este foarte apreciat de vizitatori. Ca alternativa, Parque de Atracciones din Madrid este o experienta 100% spaniola.

Gardaland, Castelnuovo del Garda, Italia

Gardaland, Castelnuovo del Garda, ItaliaIn apropiere de Verona, Gardaland se mandreste cu panorama superba a lacului Garda. Cea mai buna priveliste este asigurata de domeniul Prezzemollo, mascota parcului. Situata la inaltimea echivalenta unui bloc de sase etaje, casa din copaci se deschide deasupra unei lumi fantastice cu vulcanilor in eruptie, piramide si roller-coastere care traverseaza adevarate jungle. In Bomarzo, Italia, Monster Park se arata mult mai infricosator, cu gargoyle si sculpture grotesti realizate de Pier Francesco Orsini probabil pentru fanii Hannibal.

Six Flags Mexico si La Feria de Chapultepec, Mexico City, Mexic

Six Flags Mexico si La Feria de Chapultepec, Mexico City, MexicAclamat ca fiind cel mai popular parc de distractii din America Latina, Six Flags Mexico este localizat intr-o regiune protejata a Tlalpan Forest. Vedeta parcului este indiscutabil Horstachio, cel mai mare pińata din lume. Pregatiti-va deci batele de baseball...

La Feria este parte integranta a parcului Chapultepec, cu numerosi arbori centenari si lacuri. Candva un adapost al aztecilor, astazi este casa unor roller-coastere ca Möbius, realizat din lemn.

Paramount Wonderland, Maple si La Ronde, Montreal, Canada

Paramount Wonderland, Maple si La Ronde, Montreal, CanadaCu 200 de atractii, 60 de curse si un parc acvatic imens, parcul Paramount din Ontario este intr-adevar alegerea perfecta pentru fanii curselor nebune. Drop Zone e demential, urcandu-si clientii non-conformisti la 70 metri inaltime, lasdandu-i sa cada liber cu o viteza de aproximativ 5 metri/secunda. Vortex este un roller coaster suspendat, primul din Canada, care combina drumul sau cu experienta acvatica, totul pentru cresterea adrenalinei.

Jean Drapeau Island, atractie a Montreal World’s Fair in 1967, gazduieste sub aripa sa La Ronde, al doilea parc de distractii din Canada. Le Monstre este cel mai inalt roller coaster din lume, pe doua sine, construit in totalitate din lemn. La Ronde este de asemenea cunoscut pentru competitia de focuri de artificii l’International des Feux Loto-Quebec.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Cele mai mari hoteluri din lume
2. Cele mai 'fierbinti' destinatii de iarna
3. Gran Canaria, un continent in miniatura