Top 10

Top 1010. Anastasia Soare

Sprancenele s-au dovedit o adevarata mina de aur pentru Anastasia Soare, o femeie care parasea tara in urma cu 17 ani, fara nici un leu in buzunar. A lucrat pentru o clientela de soi: cele mai cunoscute vedete de la Hollywood. Madonna, Kim Cattrall, Jennifer Lopez, Renee Zellweger, Penelope Cruz si Sharon Stone sunt cateva nume din interminabila serie a celor care ies in lume purtand "creatiile" efemere, dar personalizate ale "reginei sprancenelor". Are propria-i linie de cosmetice si 100 de magazine in intreaga lume.

9. Mihaela Radulescu

Vedeta Antenei 1, s-a remarcat de-a lungul anilor prin emisiunile pe care le-a prezentat, dar si prin stilul afisat. Pozeaza ca un fotomodel. Ia interviuri cot la cot cu marii jurnalisti ai lumii. Joaca in filme. Face sporturi extreme.

Top 10

Top 108. Printul Dimitrie Sturdza

Descendentul unei familii nobile care i-a dat pe doi dintre domnitorii Moldovei, printul Dimitrie Sturdza este singurul roman prezent in topul elvetian al oamenilor de afaceri. Cea mai importanta afacere a sa este compania de cosmetice Deesse, una dintre cele mai mari companii de vanzari directe in domeniul cosmeticelor din intreaga lume. In 1971, Dimitrie Sturdza, impreuna cu asociata sa, Maya Wiedmann, au pus bazele companiei, pornind cu un capital de 50.000 franci elvetieni. Astazi, Deesse are peste 10.000 de parteneri in intreaga lume si o cifra de afaceri de peste 300 milioane de dolari.

7. Bobby Paunescu


Bobby Paunescu, 33 ani, fiul cel mic al lui George Constantin Paunescu, s-a nascut la Bucuresti, dar a crescut, pana la 8 ani, in Italia. A facut scoala in Romania, iar dupa Revolutie s-a apucat, pe cont propriu, de afaceri, reusind sa-si construiasca o cariera de succes. Bobby Paunescu este si cel care a infiintat postul B1TV.

Top 10

Top 106. Carmen Adamescu

Carmen Adamescu este presedintele Unirea Shopping Center si se ocupa de afacerile imobiliare ale grupului Nova Trade. Impreuna cu sotul ei, Dan Adamescu, a cumparat hotelul Rex din Mamaia de la Viorel Paunescu in cadrul unei tranzactii de circa 10 milioane de euro.

5. Angela Gheorghiu

Angela Gheorghiu este in prezent una dintre cele mai renumite cantarete de opera, sustinand concerte pe scenele din intreaga lume. O adevarata vedeta a mass-media occidentale, Angela Gheorghiu este comparata, adesea, cu celebra Maria Callas.

Top 10

Top 104. Ion Tiriac

Dupa ce a fost celebru ca sportiv, a ajuns bogat ca om de afaceri. Ion Tirac a atins un prag psihologic: este primul roman miliardar in euro, evaluare care a tinut cont de vanzarea a jumatate plus unu din banca sa catre Bank Austria-Creditanstalt. Cu avantajul unei notorietati maxime, inclusiv usi deschise in mediile politice occidentale si, evident, romanesti, fostul tenismen jongleaza acum cu afaceri de sute de milioane de euro.

5. Dan Voiculescu

Un om de afaceri, senator si presedintele fondator al Partidului Conservator, a lucrat inainte de 1989 in domeniul comertului exterior. Dupa 1990 a infiintat Holdingul Grivco, cea mai cunoscuta companie a grupului de firme fiind Trustul Intact, care include posturile de televiziune Antena , Antena 2, Antena 3 si Euforia TV, ziarele Jurnalul National si Gazeta Sporturilor, postul de radio Romantic FM. In afara de investitiile media, Dan Voiculescu a mai fost patronul si altor afaceri, notabile fiind cele din domeniul energetic.

Top 10

Top 102. Dinu Patriciu

Unul dintre cei mai controversati si mai bogati oameni de afaceri din Romania, cu o avere estimata la aproximativ 3,4 miliarde de dolari, din care 2,7 miliarde de dolari proveniti din vanzarea pachetului de 75% din actiunile grupului Rompetrol. In perioada regimului comunist, a acumulat o vasta experienta in domeniul imobiliar, finalizand peste 40 de proiecte locative si de spatii comerciale in Romania si mai mult de 25 de complexe de lux, cladiri de birouri si hoteluri in Emiratele Arabe Unite. Revenit in Romania dupa Revolutie, Patriciu a intra in politica si afaceri: imobiliare, presa, servicii financiare si, in cele din urma, petrol.

1. Gabriel Popoviciu


Gabriel Popoviciu este actionarul principal al companiei care controleaza hotelul Howard Johnson si restaurantul Casa Doina. Popoviciu a intrat in afaceri imediat dupa Revolutie, cand s-a asociat cu Nicolae Badea si a deschis lantul de fast-food-uri KFC. In prezent, este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata imobiliara.

Modalitati de cercetare

Modalitati de cercetarePe parcursul a 8 luni, consultantii CPP Management Consultants Ltd. au comunicat cu companii internationale din toate domeniile industriei de lux:
  • Auto (achizitie cash, fara leasing sau credit) -Moda
  • Accesorii
  • Bijuterii / ceasuri
  • Parfumerie de lux (case independente)
  • Hotelarie (au fost luate in calcul doar retelele de hoteluri 5+)
  • Beauty & SPA
  • Ambarcatiuni
  • Avioane private (detinute sau inchiriate)
  • Calatorii pe avioane de linie (preponderent business si first class, inclusiv zboruri transatlantice)

Criterii de alcatuire

Criterii de alcatuire
  • Afinintatea pentru produse si servicii de lux, de talie internationala, cunoasterea brand-urilor de lux mondiale - connoisseurs pe multe din segmentele industriei de lux
  • Volumul de servicii sau produse achizitionate, atat in tara cat si strainatate
  • Achizionarea de produse originale, colectii noi
  • Achizionarea de produse 70% preponderent in perioada full price (pre sales)
  • Rezervarea de sejururi hoteliere (business sau vacanta) numai la nivel de apartamente (minim junior suite)
  • Nu au fost luate in calcul persoanele care reprezinta prin imaginea lor produse sau servicii de lux, obtinand astfel gratuitati
  • S-au cumulat estimarile detinute pentru toate segmentele de industrie de lux, criteriul de selectie final fiind acela al bugetului anual estimativ, dedicat achizitionarii de produse sau servicii de lux

Perioada care a fost luata in considerare este martie 2006 – mai 2007. Volumum minim anual de cumparaturi si achizitii de produse si servicii de lux este de 350.000 euro, iar cel maxim este de 1,6 milioane euro.