Dar cine frecventeaza astfel de locuri? "Daca urmarim

Dar cine frecventeaza astfel de locuri? <em><strong>&quot;Daca urmarimDar cine frecventeaza astfel de locuri? "Daca urmarim circulatia banilor in ziua de astazi, cei mai multi clienti ai hotelurilor de lux sunt persoane din Singapore, China si din Malaezia care, dincolo de o sedere placuta, isi doresc si o anumita experienta culturala", este de parere Albert Herrera, vice-presedintele retelei americane de turism de lux Virtuoso, citat de Forbes.

Daca in Paris poti sa alege, cu usurinta, 10 dintre cele mai luxoase, in Europa de Est dezvoltarea retelelor de hoteluri se afla intr-un proces de expansiune fara precedent. In Rusia, peste 15 de proiecte de dezvoltare a unor retele de hoteluri de lux sunt in curs de dezvoltare. Dintre acestea, 5 se afla in Sankt Petersbug, iar restul vor fi amplasate in Moscova, unde tocmai s-a deschis un hotel Ritz-Carlton. Daca vizitati Budapesta, turistii instariti se pot caza la luxosul hotel in stil Art Nouveau, Four Seasons. Camerele spatioase si baile impodobite cu marmura spaniola care ofera o superba vedere catre Dunare iti taie, pur si simplu, respiratia.

Forbes a intocmit un clasament al celor mai bune 10 hoteluri europene, care ar trebui vizitate macar o data in viata.

L'Andana, Maremma, Italia

L'Andana, Maremma, ItaliaCea mai buna mancare

Cand Alain Ducasse deschide o noua pensiune, mancarea trebuie sa fie una dintre cele mai importante lucruri. Chiar si pentru un spa.

La hotelul L'Andana uleiul de masline si vinurile sunt produse chiar pe proprietatile sale si servesc atat ca ingrediente pentru prepararea mancarii, cat si ca tratamente specializate de spa, fiind insotite de alte componente precum laptele de soia "panna cotta" si de aroma inconfundabila a lavandei.

La Scalinatella, Insula Capri, Insula

La Scalinatella, Insula Capri, InsulaCele mai frumoase terase private

Hotelul este construit in trepte, iar camerele sale, vopsite intr-un alb ca penele de porumbel, sunt spatioase, aerisite si luminoase.

La Scalinatella se mandreste cu cele mai frumoase terase private din insula, acestea oferind o superba vedere catre Marea Mediterana.

Ritz, Paris, Franta

Ritz, Paris, FrantaCele mai frumoase bai

Hotelul Ritz, gazda a lui Coco Channel, este faimos pentru paturile sale regesti in stilul secolului al XV-lea, pentru baile sale romane si pentru deosebita atentie acordata clientilor, aici existand cate un angajat la fiecare 3 oaspeti. Insa baile sunt cu totul si cu totul divine.

La Ritz gasesti cazi imense, cantare personalizate, clopotei pentru apelarea angajatilor, cortine de plus si halate de baie, toate acestea la un pret pe masura.

La Colombe D'Or, Saint Paul de Vence, Franta

La Colombe D'Or, Saint Paul de Vence, FrantaUn atelier de arta de lux

Matisse, Picasso, Braque, Calder si Leger sunt doar cativa dintre faimosii artisti care au calcat pragul hotelului din Provence. Au lasat in urma picturi pe care le puteti admira pe holurile hotelului, in unele camere si in imprejurimile acestuia.

Creatiile de arta concureaza cu celelalte atractii ale hotelului, precum mancarurile traditionale si jocurile franceze de societate.

Four Seasons, Budapesta, Ungaria

Four Seasons, Budapesta, UngariaCea mai buna amplasare

Localizat in Pesta, hotelul este la doar cateva minute de centrul capitalei ungare.

Oaspetii nu trebuie sa se lase pacaliti de stilul clasic al decoratiunilor si interioarelor intrucat camerele ofera cele mai moderne facilitati, precum si o vedere superba catre Dunare si catre dealurile din Buda.

Milestone, Londra, Marea Britanie

Milestone, Londra, Marea BritanieCel mai cochet hotel

O cupa de sampanie la sosire, un Bentley pus la dispozitie, o arhitectura incarcata de istorie si o amplasare ideala intr-un orasel victorian peste drum de Palatul Kensington sunt doar cateva dintre motivele pentru care oaspetii acestui hotel revin de cate ori au posibilitatea.

Unele dintre camere sunt tematice, precum cea dedicata modei masculine, iar altele se pot mandri cu semineuri clasice si cu paturi regesti imense.

Glin Castle, Limerick, Irlanda

Glin Castle, Limerick, IrlandaCele mai frumoase gradini

Acest castel incarcat de istorie, situat pe malurile raului Shannon, este imprejmuit de gradini elegante si de un parc imens. Gradinile, incarcate de diferite flori de primavara, sunt perfecte pentru o plimbare pe inserate sau pentru mici jocuri in aer liber.

Fiecare camera este decorata in stilul pub-urilor specific irlandeze, iar la portile hotelului se afla celebrul pub O'Shaughnessy's.

Kamp, Helsinki, Finlanda

Kamp, Helsinki, FinlandaCel mai calduros hotel

In Finlanda, o mare parte din an este foarte frig, de aceea acest hotel de prima clasa s-a gandit la toate modalitatile prin care si-ar putea proteja clientii de raceala: prosoape calde, podele din marmura incalzite si oglinzi care nu se aburesc.

Hotelul se mandreste si cu mai multe saune destinate micilor intalniri de afaceri sau celor de relaxare.

Hotel de Russie, Roma, Italia

Hotel de Russie, Roma, ItaliaCea mai incantatoare oaza urbana

Acest hotel stilat, localizat, in mod ideal, intre Treptele Spaniole si Piazza del Popolo, este atat de dichisit si de elegant incat iti vine sa-l angajezi tu insuti pe decorator.

Cea mai impresionanta caracteristica a sa este reprezentata de gradinile vaste si linistite, perfecte pentru o detasare de nebunia urbana. Multe dintre camere au vedere catre curtea interioara unde poti sa cinezi "al fresco" sau sa admiri gradinile din imprejurimile hotelului.

Balmoral, Edinburgh, Scotia

Balmoral, Edinburgh, ScotiaCele mai calduroase paturi din lana

Unul dintre cele mai mari hoteluri din Marea Britanie, Balmoral, renumit pentru turnul cu ceas, tocmai iesit dintr-un vast proces de renovare. Camerele sale spatioase au fost decorate in culori reci pentru a invoca un taram al legendelor, cel scotian.

Special realizate pentru acest hotel, paturile sunt create de catre Johnston's of Elgin, unul dintre cei mai apreciati retaileri ai produselor de casmir.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Top 10: Cele mai scumpe sticle de whisky
2. Black Card: Luxul din plastic si titan
3. La granita dintre imaginatie si glamour