Insule de la cateva sute de mii la milioane de euro

Insule de la cateva sute de mii la milioane de euro“Promovam insule in America de Nord, Caraibe, America de Sud, Europa, Asia si Pacificul de Sud cu preturi incepand de la cateva sute de mii de euro pana la 27 de milioane de euro”, sustine Violeta Cernica, project manager la Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Cele mai scumpe proprietati aflate la vanzare sunt localizate in Bora Bora (insula Motu Tane este disponibila pentru 27 milioane de euro) si Fiji (insula Blue Lagoon costa 25 milioane euro).

Exista insa si insule mai accesibile, cum ar fi: Pearl Lagoon Island din cadrul Cook Islands – zona Pacificului de Sud (340.000 euro) sau Blue Hole Caye in Belize, Caraibe (442.000 euro). Preturile difera in functie de pozitionare – acces, dezvoltarea zonei (utilitati, infrastructura) si facilitatile existente.

Motu Tane, Bora Bora: 27 milioane euro

Motu Tane, Bora Bora: 27 milioane euroEste localizata intr-una dintre cele mai populare destinatii exotice din Pacificul de Sud. Cu o suprafata de 2,4 ha, insula este deja dezvoltata. Viitorul proprietar se va bucura de o vila principala, o vila special pentru relaxare cu canapele largi si chiar un semineu, un spatiu pentru servit masa, o biblioteca si o bucatarie.

Spatiile special amenajate pentru oaspeti includ: noua bungalouri (case din lemn) si doua apartamente in partea estica a insulei si alte trei alte bungalouri si un apartament pe partea de vest de unde se poate admira apusul cu privelisti magnifice.

Motu Tane reprezinta deci o adevarata oaza de relaxare departe de trafic, stres si poluare, dar care nu isi priveaza oaspetii de confortul celor mai moderne facilitati.

Fiji, Blue Lagoon Island Resort: 25 milioane euro

Fiji, Blue Lagoon Island Resort: 25 milioane euroPe aceasta insula, cu o suprafata generoasa de 93 ha, este in proces de finalizare un resort turistic.

Acesta este compus dintr-un complex princial – ce cuprinde un lobby, lounge, restaurant, sali de conferinta si un spa full service – cu o priveliste de exceptie catre o laguna turqoise; precum si 20 de vile cu privileste la ocean.

Resortul este finalizat in proprotie de 80%, iar lucrarile pot fi complet definitivate la 6 luni de la achizitie. Proprietatea se distinge ca una dintre cele mai luxoase insule din zona Fiji.

Belize Blue Hole Caye, Carraibe: 442.000 euro

Belize Blue Hole Caye, Carraibe: 442.000 euroAceasta insula are deschidere de 382,5 m la plaja, fiind inconjurata de cocotieri.

Reprezinta o oportunitate ideala de investitie, avand toate utilitatile necesare pentru a fi exploatata. Investitia pentru constructia unei case cu 2 dormitoare este estimata la 100 - 140.000 euro.

Este localizata intr-o zona turistica foarte apreciata, fiind usor accesibila – in imediata vecinatate a insulei Belize.

Pearl Lagoon Island, Cook Islands: 340.000 euro

Pearl Lagoon Island, Cook Islands: 340.000 euroInsula este situata in zona Pacificului de Sud in cadrul Cook Islands.

Suprafata ei este de 2 hectare si este disponibila numai prin sistemul "leasehold” – acest drept de proprietate se aplica tuturor proprietatilor din Cook Islands; prin acest sistem o persoana are dreptul sa ocupe un teren sau un imobil pentru o anume perioada de timp.

Insula se bucura de acces catre o laguna umbrita de palmieri si o priveliste exotica. Clima este blanda pe toata perioada anului, media de temperatura situandu-se intre 32 si 33 grade Celsius. Datorita caracteristicilor sale, insula poate fi cel mai bine folosita ca loc de retragere pentru VIP-uri.

Criterii de cumparare

Criterii de cumparareCei care doresc sa faca o astfel de investitie trebuie sa aiba in vedere urmatorii factori inainte de a lua decizia finala:

Pretul: reprezinta unul din cele mai importante criterii la cumpararea oricarui bun imobiliar;

Localizarea: nu presupune doar pozitionarea propriu-zisa, ci si infrastructura si accesul la utilitati;

Apa: poate parea un lucru comun, insa acessul la apa potabila este esential. Regula generala este aceea ca resursele de apa sunt direct proportionale cu marimea insulei;

Clima: cumparatorii trebuie sa studieze cu atentie clima din zona in care sunt interesati sa cumpere. In general, insulele oferite spre vanzare sunt situate in trei zone climatice: temperata, mediteraneeana si tropicala.

Accesibilitatea: acest criteriu este corelat direct cu timpul pe care proprietarii sunt dispusi sa il investeasca pentru a ajunge la insula lor.

Criterii de cumparare

Criterii de cumparareAncorarea: este crucial sa existe o buna ancorare pentru ca de cele mai multe ori singura modalitate de transport pana la insula este pe apa;

Topografia: trebuie avut in vedere daca proprietarul prefera o insula plata sau una stancoasa;

Infrastructura: se recomanda ca acest element sa fie studiat cu atentie pentru ca dupa achizitie, daca nu exista strictul necesar trebuie facute noi investitii;

Comunicatiile: este foarte importanta existenta unei infrastructuri de comunicatii pentru siguranta si situatiile de urgenta;

Dreptul de proprietate: in unele tari acest drept este valabil doar pana la malul insulei, iar plaja apartine statului. Trebuie verificata cu atentie documentatia proprietatii pentru a vedea ce se poate dezvolta.

Cumparatorii de insule

Cumparatorii de insuleAchizitiile de insule se fac in diferite scopuri. Unii oameni de afaceri achizitioneaza insule cu totul nedezvoltate la un pret foarte accesibil, instaleaza utilitatile si construiesc locuintele pentru a le revinde mai departe – in acest caz vorbim de scopul investitional.

De cele mai multe ori, investitorii cumpara astfel de proprietati pentru a amenaja statiuni turistice. Investitia in acest caz este mult mai mare, insa si rata de profit creste simtitor.

Cei care cumpara insule pentru uz propriu sunt fie cei care le folosesc doar ca si destinatii de vacanta sau oamenii de afaceri, VIP-uri, care se retrag aici pentru tot restul vietii.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Cele mai scumpe restaurante din lume
2. Top 10: Cele mai scumpe nunti
3. Paradisul cumparaturilor