Ciocolata din sursa unica

Ciocolata din sursa unicaJoan Steuer, fondatoarea Chocolate Marketing LLC in 1987 pentru a marca tendintele in prepararea ciocolatei, ridica intregul proces la rang de arta: "Ciocolatierii folosesc ciocolata la fel cum pictorii folosesc vopseaua. Este felul lor de a se exprima, atunci cand te lasa sa gusti din pasiunea lor. Cat de minunat poate fi sa gusti din semnatura unui artist in viata?", se intreaba Steuer retoric. Intervievata de redactorii Forbes, aceasta evidentiaza viata singuratica dusa de ciocolatieri, muncind adesea cate 20 de ore pe zi, motiv pentru care adora sa discute cu clientii si sa primeasca complimente pentru munca lor.

Daca ne aplecam asupra celor mai rafinate ciocolaterii din lume, vom vedea ca maestrii ciocolatieri se mandresc cu ciocolata "din sursa unica", ale carei boabe de cacao provin dintr-o singura tara, regiune sau ferma individuala, cu preturi care tintesc si ele raritatea. Este ciocolata din nordul Ecuadorului mai buna decat cea din sudul Venezuelei? Este amestecul din Madagascar mai pamantiu decat cel din Sumatra? Singura modalitate de a ajunge la o decizie corecta este sa gusti din fiecare fel.

Chocolat Michel Cluizel

Chocolat Michel CluizelNew York

Magazinul cu alura pariziana este singurul loc din New York unde poti gasi un ciocolatier cu licenta de preparare lichioruri. Asta inseamna ca Richard Perl te poate invata cum sa faci ciocolata "dintr-o sursa unica", combinata cu scotch, coniac, muscat, tequila sau sampanie. Michel Cluizel se numara printre putinele ciocolaterii "fara gen", ale carei ambalaje aproape masculine transforma delicatesele in cadouri potrivite pentru orice barbat.

Jacques Torres Chocolate Haven

Jacques Torres Chocolate HavenNew York

Se spune ca intr-o ciocolaterie buna ar trebui sa gasesti atmosfera din "Charlie si fabrica de ciocolata": o atmosfera calda, cu multe personaje care creeaza, muncesc intruna si se plimba de ici-colo carand ciocolata si alte comori dulci.

Pe langa spectacolul creatiei, cei mici vor fi incantati si de faimoasa ciocolata cald condimentata de la Torres.

Recchiuti Confections

Recchiuti ConfectionsSan Francisco

Ciocolatierul Michael Recchiuti ridica prepararea ciocolatei la rangul de arta, invitand chiar artisti locali pentru a-i desena colectiile si lasandu-si sotia sa creeze ambalajele de inspiratie asiatica. Specialistii recomanda trufele cu sampanie, dar si feliile subtiri de mere sau pere uscate, imbibate in suc de lamaita si invelite in ciocolata amaruie.

Jean Paul Hevin

Jean Paul HevinParis

Amplasata in cea mai exclusivista zona a Parisului, Hevin, ciocolateria este locul ideal pentru a cumpara fructe glazurate sau bomboane de ciocolata invelite in faimosul ambalaj albastru-auriu. Puteti alege dintre opt feluri de tarte si 22 de feluri de prajituri, pentru un mic-dejun savuros.

Michel Chaudun

Michel ChaudunParis

Michel Chadun este ciocolatierul care defineste puritatea trufelor, sustine Joan Steuer. In micul sau magazin traditional, francezul poate sa treaca aproape orice prin ciocolata. Cea mai buna afacere este, spun cunoscatorii, o cutie mica cu zece trufe patratoase, care costa intre 3 si 4 dolari.

Pierre Marcolini

Pierre MarcoliniBruxelles

Place du Grand Sablon din Bruxelles este pamantul sfant pentru pelerinii ciocolatei. Atat piata cat si imprejurimile gazduiesc multi ciocolatieri renumiti, printre care si Marcolini, al carui magazin arata mai degraba ca un altar al ciocolatei, decat ca un magazine de dulciuri. Daca veti calca pragul acestei ciocolaterii, nu trebuie sa ratati fabuloasa inghetata de ciocolata.

Cacao Sampaka

Cacao SampakaBarcelona

Cacao Sampaka se numara printre primele trei cele mai bune ciocolaterii din Spania, fiind rasfatata specialistilor, care o descriu ca fiind "avangardista", "hip" si "moderna". Aici, ciocolata este imbinata cu cele mai sofisticate plante si mirodenii, inclusive curry, nutmeg sau cardamom. Retetele inovative si amestecurile de ingrediente nu le veti experimenta nici macar in Franta sau Elvetia.

Sprungli

SprungliZurich

Ciocolateria din central orasului Zurich gazduieste "ciocoholici" de mai bine de 148 de ani. Joan Steuer mentioneaza traditionalele trufe ciocolatiu-inchis si ciocolata elvetiana cu lapte, mai buna decat oriunde altundeva. Va puteti delecta privirea cu mititelele cufere din lemn poleite cu aur inainte de a urca la etaj pentru un pranz delicious cu macaroane.

Chocolaterie du Rhne

Geneva

Aceasta ciocolaterie din centrul Genevei are o istorie de mai bine de 125 de ani in imbinarea, cu succes, a traditiei franceze in materie de ciocolata, cu cea elvetiana. Aproximativ 50 de tipuri de ciocolata si 12 sortimente de trufe, majoritatea cu lichior, fac cu ochiul celor care calca pragul Chocolaterie du Rhône. "Veti incerca aceleasi senzatii pe care le-au experimentat Charles de Gaulle, Grace Kelly, Yul Brynner, Churchill si Eisenhower", sustin reprezentantii ciocolateriei.

Le Chocolat de H

Le Chocolat de HTokyo

Bucataria traditionala japoneza evita, in general, ciocolata si produsele derivate, insa entuziasmul si atractia niponilor fata de europeni si eleganta, a condus la o adevarata revolutie in aceasta industrie. Cea mai buna alegere pentru cei care vor sa experimenteze o parte din renumita gastronomie asiatica o reprezinta Le Chocolat de H, unde pot opta pentru senzationala combinatie: trufe din ciocolata neagra (cu sare de mare) si ceai verde.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Cel mai scump hotel din Romania
2. Top 10: Cele mai scumpe nunti
3. Cele mai scumpe restaurante din lume