1 / 12

Ciocolata din sursa unica

Joan Steuer, fondatoarea Chocolate Marketing LLC in 1987 pentru a marca tendintele in prepararea ciocolatei, ridica intregul proces la rang de arta: "Ciocolatierii folosesc ciocolata la fel cum pictorii folosesc vopseaua. Este felul lor de a se exprima, atunci cand te lasa sa gusti din pasiunea lor. Cat de minunat poate fi sa gusti din semnatura unui artist in viata?", se intreaba Steuer retoric. Intervievata de redactorii Forbes, aceasta evidentiaza viata singuratica dusa de ciocolatieri, muncind adesea cate 20 de ore pe zi, motiv pentru care adora sa discute cu clientii si sa primeasca complimente pentru munca lor.

Daca ne aplecam asupra celor mai rafinate ciocolaterii din lume, vom vedea ca maestrii ciocolatieri se mandresc cu ciocolata "din sursa unica", ale carei boabe de cacao provin dintr-o singura tara, regiune sau ferma individuala, cu preturi care tintesc si ele raritatea. Este ciocolata din nordul Ecuadorului mai buna decat cea din sudul Venezuelei? Este amestecul din Madagascar mai pamantiu decat cel din Sumatra? Singura modalitate de a ajunge la o decizie corecta este sa gusti din fiecare fel.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri